За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 995
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
Спаначеният блат носи мокър крем и става супер. За мен даже е по-добре така, отколкото с постен. Правила съм само със заквасена сметана, екстра.
Малини стават, да.

# 706
  • Sofia
Благодаря 😘
Ще видя утре какво ще сътворя😁
Щом блатът ми се получи,все ще я декорирам с нещо от наличните продукти.
Мерси за идеята за желатина и малините 👍

# 707
Някой има ли идея защо хлябът от хлебопекарната стана издут само в единия край и не е изпечен добре вътре 😒
Предполагам някоя от бъркалките не работи- на мен това ми е бил проблема. Провери дали са влезнали плътно до долу и пусни машината на празех ход да провериш дали въртят.

# 708
Някой има ли идея защо хлябът от хлебопекарната стана издут само в единия край и не е изпечен добре вътре 😒
Предполагам някоя от бъркалките не работи- на мен това ми е бил проблема. Провери дали са влезнали плътно до долу и пусни машината на празех ход да провериш дали въртят.

Тя е една и си е сложена правилно. Но я пусна да видя как върти.

# 709
А нещо в рецептата да е променяно?Видът на брашното, маята ?Възможно ли е да е избрана грешна програма? Пусни повторно като следиш за тези неща и ако отново е провал - сервиз.

# 710

Тя е една и си е сложена правилно. Но я пусна да видя как върти.
Напишете какво точно сложихте .
Определено има нещо объркано в съотношението - брашно - течност

# 711
  • Sofia
Това категорично ми звучи като проблем с машината.
Да се надигне само от една страна - евентуално нагревателят от другата страна е проблем. И при това положение е нормално да "не е изпечен добре вътре".
Не е до съставките, вероятно са същите като предния път.

# 712
Може да е от рецептата, в частност може да е от брашното. Случвало ми се е с много пълнозърнесто брашно, което направи сместа суха и странна.

# 713
Брашната са различни - даже и белите - и понякога поемат повече течност - понякога обратно . И даже от един тип
Когато се пече в хлебопекарна това има огромно значение.
Затова аз си следя процеса и рядко съм оставяла машина на самотек.

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 16:39 от Саня Богомилова 680181

# 714
Да, това е правилен подход. Просто мен ме няма - залагам машината и слоукукъра о очаквам вечерта всичко да е готово

# 715
Аз една вечер така на отложен старт и за сефте имах една суха топка в единия край и вече не повторих .

Хляба не се ли овлажнява при престоя

# 716
Слагам с отложен старт, екстра е

# 717
  • Sofia
Абе за мен не може да е от съставките.  Изобщо не си представам как печиво с мая ще се надигне в една част, в друга не. Освен ако не е разбъркано всичко добре, ама това пак води до проблем с машината. Пък и недопичането...

# 718
  • Русе
Скрит текст:
Абе за мен не може да е от съставките.  Изобщо не си представам как печиво с мая ще се надигне в една част, в друга не. Освен ако не е разбъркано всичко добре, ама това пак води до проблем с машината. Пък и недопичането...

Или с реда на слагане на мокрите и сухите съставки /продукти/. Тогава част от брашното остава по стените.

# 719
Машина за хляб ползваш ли
Щото има разлика между хляб във фурна и в машината .
Аз съм основно във фурна - по- бързо ми е . Но обичам да си меся и работя с тесто
Но мога да снимам някой път пък тънки питки как в едната страна са издути и в другата не

Общи условия

Активация на акаунт