Лазерна епилация и електроепилация – 9

• 59 046
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
Момичета вие как процедирате през лятото? Направих 3-4 процедури на крака, но ще имам нужда от още поне 1, след лятото.
Казаха ми да не бръсна косъмчетата повече до следващата процедура, да те са руси, но на слънце все пак се виждат…
А ако започна да ги бръсна те отново се удебеляват и се завърта един порочен кръг…

# 661
  • София
Момичета вие как процедирате през лятото? Направих 3-4 процедури на крака, но ще имам нужда от още поне 1, след лятото.
Казаха ми да не бръсна косъмчетата повече до следващата процедура, да те са руси, но на слънце все пак се виждат…
А ако започна да ги бръсна те отново се удебеляват и се завърта един порочен кръг…

Тъй като аз ходя на александритен лазер във Върсус не мога да правя процедури през лятото освен на интим и мишници, тъй като иначе имам тен.
Затова преди лятото обикновенно правя всички зони.
Нормално при лазерна епилация процефурите са през 2-3 месеца в начален курс, което значи ще ще пропуснеш 1 цикъл и ще можеш най вероятно чак ноември.
Междувременно аз бръсна, не съм чувала това да опорочава всичко.
Нали лазера хваща само тъмни и дебели косми, ако са светли и тънки до колкото знам не се повлияват 🤔

# 662
Нали точно се бръснат между процедурите.

# 663
Точно това сме го коментирали и преди с бръсненето между процедурите.
Там, където се правя аз, инструкцията е 1 бръснене между процедурите, за да са пораснали космите 3-4 мм преди да отида.
През зимата изобщо не ги пипам повече от това, но миналото лято, когато имах само по 3 процедури на крака и ръце - естествено бръснах се, от април до ноември/декември нямаше никакъв шанс да ходя така. Не съм забелязала на краката да се е отразило, но ръцете, които при мен са най-тегавата възможна зона - ами преди да почна да бръсна бяха с много фини и светли косъмчета (но дълги), след като почнах през лятото - станаха по-забележими.
Като гледам, сега след 6 процедури, на крака ще имам да бръсна само около коляното и някакви единични тук-таме, ръцете - пак целите 😩. Затова пък - интим и мишници са приключени 😁.

# 664
  • София
Аз не си направих кола маската на бедра, събраха ми се едни 2-3 месеца, в които не съм скубала, а само бръснала и мисля да заложа на ДермаАкт. Цената не е лоша. Прочетох, че лазерът е комбинация между александритен и nd:yag. Уж gentlelase е златният стандарт, но да видим с този. Ще направя и 8ма процедура на подмишници, където не съм ходила от 6 месеца, та да видим какъв е ефектът. Ще пиша. Знаете си ме, в бройки Laughing Нали ги преброих на подмишници.
Силно се надявам след 2ра процедура на крака да ми отпадне притеснението и да се бръснат лесно и на големи периоди, както с подмишниците, където макар да нямам добър краен резултат, след втората процедура никога не съм имала проблем нещо, защото те докато паднат, после един месец нямаш почти никакви, после растат на траншове и супер бавно, бръсненето е песен. На подбедрици толкова много и педантично съм скубала, че са ми доста редки и не са ми проблем. Минавам ги за десетина минути на няколко седмици и всичко е точно, но на бедрата нямам никакво оредяване. Нищо, че са по- лицеприятни.

Nd:YAG technology with 755nm and 1064nm wavelengths quickly and effectively treats all skin types while delivering the years of reliable performance for which Cynosure is known.

# 665
  • София
Ами ако минавам с епилатор лятото, когато няма да имам процедури вместо да бръсна? Много ли ще е драматично, че изобщо не мога да понасям бръсненето по принцип. Като за следваща процедура евентуално на есен ще се прежаля 20ина дни да съм бръснала няколко пъти…

# 666
Мишчица, едва ли ще е много фатално, но вероятно ще изгубиш част от постигнатия досега резултат.
А за накрая преди есенната процедура, минимум месец не трябва да си ги скубала. Може само бръснене.

# 667
Ами ако минавам с епилатор лятото, когато няма да имам процедури вместо да бръсна? Много ли ще е драматично, че изобщо не мога да понасям бръсненето по принцип. Като за следваща процедура евентуално на есен ще се прежаля 20ина дни да съм бръснала няколко пъти…

Може да е проблем, а може и - не. Това няма как да се прецени предварително, трябва да пробваш.
Преди лазерна сесия, обаче, е желателно да си се бръснала в продължение на 2 месеца, а не само двадесетина дни.

# 668
В Дерма Акт разграфяват ли ви краката на зони?

# 669

Не.
Те искат да има наболи косми, за да ги виждат и така минават всичките, които са излезли.
А и честно казано, ходила съм и на други места, както за лазер, така и за фотоепилация, на всякакви зони, никога не са ме разграфявали. 🙄
P.S. Ако става дума дали ги делят на подбедрици и бедра - да, има си отделни цени, както и обща за цели крака.
Всъщност какво е разграфяването точно?

# 670
Да очертаят зоните с бял молив.
Мен си ме разграфяват навсякъде, където съм ходила - "V Derm", "Lege Artis", "Borex", ...

# 671
Здравейте, как премахвате вече изгорелите фоликули които седят като черни кръгчета (но реално вече не растат). Докторката ми каза със скраб да ги избутам (понеже вече отдолу няма да расте косъм, който да ги избута), пробвах но не става. И като съм с голи крака изглежда все едно имам косми.

# 672
Те постепенно падат, но някои са много упорити. Имах доста такива при първите процедури, стояха със седмици.
Скраб - 2 пъти седмично, а което наистина е много врастнало, леко съм стискала и дърпала с пинсетка, за да излезе. Но след 3-така процедура почти не ми се случва да имам такива и твоите постепенно ще намалеят.
Най-добре смятам, че става с домашния скраб с утайка от кафе.

# 673
Мен са ме чертали с бял молив на 2 места, на които са работили с Gentle lase pro.

# 674
  • София

И на мен ми разделят краката на зони в Сатори.

Общи условия

Активация на акаунт