"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 54

• 42 741
  • 790
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте дами! Последната дата на цикъла ми беше 29.05, ову беше на 8.06 (раничко този месец 😥), а предния ден с мъжа ми бебеправихме. Трябва по календар днес да ми дойде, но предполагам, че с тази ранна ову, вече ми закъснява 2-3 дни, ако изчисленията ми са правилни. Правих тест миналия ден и днес, но все са отрицателни. Според вас възможно ли е да е раничко за тест и да отчита грешно отрицателен резултат? Забравих да спомена, че цикъла ми е редовен по принцип на около 27 дни +-1, също така не съм пила никакви лекарства  скоро. Част от типичните за ПМС симптоми са налице, като болезнени гърди, промяна в настроенията, единствената разлика е, че дооста по-трудно заспивам и обикновено спазмите в долната част на корема появят ли се, вече ми е дошло, а сега от вчера имам болки, една идея по-слаби от първи ден в цикъл, а цикъл още няма.. Благодаря предварително за отговорите и хубав ден на всички 🤗

# 106
  • София
Ако ти закъснява 2-3 дни(както ти казваш) и имаш отрицателни тестове няма как да си бременна. Ако днес е трябвало да ти дойде, но не е изчакай още 2-3 дни и направи тест. Симптоми понякога няма толкова рано.

# 107
Ако ти закъснява 2-3 дни(както ти казваш) и имаш отрицателни тестове няма как да си бременна. Ако днес е трябвало да ти дойде, но не е изчакай още 2-3 дни и направи тест. Симптоми понякога няма толкова рано.

Да, така и преположих, но изчетох доста по темата и реших все пак да попитам. За закъснението пак ще кажа, че не съм сигурна дали има или няма, защото овулацията ми беше малко по-рано и до колкото разбрах трябва и цикъла да ми дойде по-рано в такъв случай.

# 108
Да, така е. Щом овулацията е била ранна, то и цикълът ще е по-къс.

# 109
Да, така е. Щом овулацията е била ранна, то и цикълът ще е по-къс.

Ще почакам още няколко дни, пък да видим. Благодаря за отговорите 🤗

# 110
Здравейте,

Вчера (четвъртък) към 13,30ч. си направих изследване на Бета ЧХГ на 6-ти ден закъснение (резултат 761,9, при реф. ст-сти за небремени до 1). Ще бъде ли рано утре (събота) в 8ч. да го повторя, за да се провери динамиката му при положение, че няма да са минали 48 часа, а само 42-43 часа? Просто не искам да се вкарам в излишни филми, ако е рано да се повтори теста. Ще пътувам и няма да имам възможност по-късно да направя изследването в същата лаборатория.

Благодаря предварително.

Хубав ден Simple Smile

# 111
Резултата е повече от чудесен. Не ти трябва втори тест. Изчакай още седмица и отиди на лекар. Честито и лека бременост.

# 112
Резултата е повече от чудесен. Не ти трябва втори тест. Изчакай още седмица и отиди на лекар. Честито и лека бременост.

Благодаря Simple Smile Аз бях вчера на преглед и АГ препоръча да изследвам динамиката ЧХГ, понеже имах леко зацапване в първи и втори ден от закъснението (след това не съм имала), а и е ясно, че бях отишла рано и не се виждаше добре на ехографа дали има сакче (бях се притеснила заради зацапването и реших въпреки всичко да отида, дори да е рано).

# 113
Много жени имат зацапване. Аз имах в 6 седмица и след това в 30.

# 114
Да, много жени имат зацапване, но не при всички е безобидно.
Точно като Боровинка бих действала и аз. Следвай препоръката на гинеколога и утре сутрин повтори. Не е рано.

# 115
Май ти е трудно да следваш хронилогията на събитията. Зацапване то е било 1 и 2 ден от закъснението, а тя прави теста на 6 ден от зскъснението! Ако имаше проблем стойността на хормона нямаше да е над 700.

# 116
Май ти е трудно да следваш хронилогията на събитията. Зацапване то е било 1 и 2 ден от закъснението, а тя прави теста на 6 ден от зскъснението! Ако имаше проблем стойността на хормона нямаше да е над 700.
Няма да ти вляза в тона.
Само ще кажа, че има и различни случаи от твоя.
Аз казах само да се довери на преценката на гинеколога ѝ.

# 117
Кой говори за моя случай? Или отново ти е трудно да четеш?
Жената има повече от добър резултат и то след зацапването. Ако имаше проблем сега щеше да е 20, а не 700!

# 118
За последен път-има случаи, в които кървенето не е безобидно. И в последствие може да доведе и до спонтанен аборт. И се налага прием на лекарства. Независимо от "страхотния" резултат от кръвния тест. Имам такъв случай в обкръжението си.
Затова МОЯ съвет е да се следват напътствията на лекуващия гинеколог, а не на форум. Пък всеки е свободен да вземе решение за себе си.
И, не - не държа да се съгласяваш с мен, или да ти опонирам. Давам друга гледна точка.
Имам право, нали? 🤔

# 119
Виж ся, чхг-то е за установяване дали има бременост, от един момент нататък е важно какво показва ехографа! Ако има проблеми като отлепен сак и т.н ще го видят на ехографа, а не на кръвния тест. Когато има бременост която приключва, чхг-то пада доата бързо в началните седмици, а при нея вече е 700!

Общи условия

Активация на акаунт