"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 54

• 42 015
  • 790
  •   1
Отговори
# 615
Да на снимката не личи толкова.На живо се забелязва повече. Благодаря Ви! Ще изчакам още 2/3 дни и пак ще направя.

# 616
Здравейте!
Не съм сигурна дали това е правилното място да си задам въпроса, но все пак...
С мъжа ми правим опити за второ дете от около 3 месеца.
Цикълът ми след раждането дойде миналата година ноември и е доста по-различен отпреди. Преди раждането беше 28 дни - 5 дни кървене и 23 чисти дни, и беше по часовник. След раждането значително се скъси, като продължителността му варира и ми е трудно да преценя кога съм в овулация.
През юни ходих при АГ и тя каза, че овулацията е около 10-11 ден.
Миналият месец ми дойде на 22 юли (надвечер, ако има значение). Според казаното от АГ с мъжа ми правихме опити за бебе на 31 юли и на 1 август.
На 10 август надвечер се появи някакво кафеникаво зацапване и аз реших, че е следващият МЦ. Вчера обаче беше много странно - целият ден беше кафеникаво, малко и със странна консистенция - някак прахообразно, като недобре разтворено прахче в малко течност. Най-много беше по тоалетната хартия. Започнах да мисля за цветна бременност. Днес през деня дори бях само с ежедневна превръзка, но следобяд започна да се увеличава количеството и леко ме заболя коремът. Появиха се и доста парцали (неголеми) и нещо като съсиреци. Вечерта вече стана червено и приличащо на МЦ и пак леко ме заболя коремът.
Вече се съмнявам да е цветна бременност, но исках да се допитам дали се е случвало на някоя? Досега на втори и трети ден цикалът ми винаги е бил много обилен и наситено червен, като чак към четвърти и пети ден изглежда кафеникав и е по-осъден, както в случая беше в първи, втори и част от трети ден.
Всъщност според вас откога трябва да броя началото на този цикъл - от 10 август, когато започна зацапването, или от днес, когато започна да изглежда нормално?

Последна редакция: пт, 13 авг 2021, 01:08 от Divi_86

# 617
А тест за бременност не направихте ли?

# 618
Lizi94, мислех да направя тази сутрин, но след като вчера вечерта нещата започнаха да изглеждат като нормален цикъл, реших, че е безсмислено и не се касае за бременност. Към настоящия момент просто ме озадачава самото протичане на този МЦ, защото досега винаги обилното кървене в червено е започвало най-късно на втория ден, а много често още на първия, ако ми е дошло по-рано през деня, а този път започна едва на третия ден вечерта. Зачудих се на какво би могло да се дължи и кой момент да броя за начало на този МЦ?
G. Savova, смятам, че подигравките са излишни. Ако Ви дразни поста ми, просто не ми отговаряйте. Така или иначе Вашия "отговор" не носи информация или полза.

# 619
Lizi94, мислех да направя тази сутрин, но след като вчера вечерта нещата започнаха да изглеждат като нормален цикъл, реших, че е безсмислено и не се касае за бременност. Към настоящия момент просто ме озадачава самото протичане на този МЦ, защото досега винаги обилното кървене в червено е започвало най-късно на втория ден, а много често още на първия, ако ми е дошло по-рано през деня, а този път започна едва на третия ден вечерта. Зачудих се на какво би могло да се дължи и кой момент да броя за начало на този МЦ?
G. Savova, смятам, че подигравките са излишни. Ако Ви дразни поста ми, просто не ми отговаряйте. Така или иначе Вашия "отговор" не носи информация или полза.

Аз бих направила тест веднага днес, защото ако има бременност, това кървене (в червен цвят) може да бъде опасно и да трябва да се предприемат мерки веднага. Ако не - бих ви посъветвала да отидете на лекар, докато още тече или един ден, след като спре кървенето. Аз имах необичайно кървене и се оказа, че имах полип. Не казвам, че при вас е така, но аз бих потърсила лекарско мнение със сигурност. Успех!

Редакция: Забравих да допълня, че полипът се вижда най-добре до 3 дни след края на кървенето, затова имах предвид да отидете сега. Аз имах зацапване 3-4 дни, после дойде "нормална" менструация, не беше много силна обаче, но си беше вече в червен цвят. За първи ден лекарят ме посътветва да броя деня на "по-силното кървене", макар че и това не беше като нормална М (но, ако отидете на лекар, е добре да обясните всичко).

# 620
Здравейте .. бях писала преди няколко дни в групата.  Та бях попитала дали е възможно да съм бременна при закъснение от 6 дена мисля че бяха ( не съм сигурна какво бях написала) . Тъй като с приятели ми правим опити и тестовете,който направих бяха отрицателни днес реших за пробвам пак.  И това е резултата,който получих . Първия тест има бледа 2ра черта а втория е отрицателен. Възможно ли е да съм бременна и да трябва да изчакам още малко? Цикъла ми закъснява вече с 9 дена... силно се надявам нивата на ЧХГ в тялото ми да са все още ниски и за това да имам 2ри отрицателен тест.  А и теста го направих на обяд а не сутринта.  Ще се радвам някой да сподели мнение.

# 621
Този ми изглежда положителен. Може би сте била с много късна овулация този месец и реално закъснението не е толкова.
Направете утре сутрин още един с първа урина.

# 622
Благодаря!! Имам още един въпрос:) Защо първия тест е с бледа 2ра черта а а втория отрицателен? Възможно ли е заради ниски нива на чхг?

# 623
Кога си ги правила? Ако са били в една чашка с първа сутрешна би трябвало да показват еднакво (не е невъзможно да е различно, но би трябвало). Ако са с различен материал през деня е нормално.

# 624
Благодаря!! Имам още един въпрос:) Защо първия тест е с бледа 2ра черта а а втория отрицателен? Възможно ли е заради ниски нива на чхг?

Ако тестът е положителен, то е ясно, че нивата са ниски, иначе чертата щеше да е много наситена. Затова и този с първа урина има черта, а другият е отрицателен.

# 625
Ако са правени с една и съща урина и двата теста трябва да показват един и същ резултат Simple Smile.

# 626
Здравейте момичета! Преди малко направих тест и мисля , че този път вече си личи чертичката. Вие как мислите ,да се радвам ли вече?

# 627
Да, честито Simple Smile.

# 628
Здравейте, болките в гърдите свързват ли се с количеството прогестерон в кръвта?
Вчера правих изследване на прогестерон - 21-ви ден от цикъла - 47nmol/L. Попринцип цикълът ми е 26 дни, като този месец гинекологът ми засече овулацията на 11-ти ден. От 3-4 дни имам болки в гърдите, като в първите дни не можех дори да лежа на тях, сега ми се струва, че са понамалели и са само при допир ниско долу и на предмишниците. Възможно ли е да съм бременна и притеснително ли е в такъв случай, че болките в гърдите намаляват и почти изчезват? Започнах да си мисля, че просто количеството прогестерон в кръвта намалява и затова изчезват. Попринцип не са ме болели по този начин никога преди.
Последният цикъл, който ми беше с овулация в 11-ти ден ми дойде по-рано, беше с продължителност 24 дни. В 24-ти ден правих изследване на прогестерон тогава (защото не знаех, че ще ми дойде) и беше 1.22 ng/ml

# 629
Здравейте, болките в гърдите свързват ли се с количеството прогестерон в кръвта?
Вчера правих изследване на прогестерон - 21-ви ден от цикъла - 47nmol/L. Попринцип цикълът ми е 26 дни, като този месец гинекологът ми засече овулацията на 11-ти ден. От 3-4 дни имам болки в гърдите, като в първите дни не можех дори да лежа на тях, сега ми се струва, че са понамалели и са само при допир ниско долу и на предмишниците. Възможно ли е да съм бременна и притеснително ли е в такъв случай, че болките в гърдите намаляват и почти изчезват? Започнах да си мисля, че просто количеството прогестерон в кръвта намалява и затова изчезват. Попринцип не са ме болели по този начин никога преди.
Последният цикъл, който ми беше с овулация в 11-ти ден ми дойде по-рано, беше с продължителност 24 дни. В 24-ти ден правих изследване на прогестерон тогава (защото не знаех, че ще ми дойде) и беше 1.22 ng/ml
Да, прогестеронът влияе на гърдите, просто не всички жени го усещат или им обръщат внимание ( при наличие на бременност болката не изчезва или поне не и в 1вия триместър - аз съм в него). Има дни по силна и по - слаба но винаги се усеща, аз винаги съм била с болезнени гърди, от 0 до М просто в месеца на забременяването болката последните 2 - 3 дни преди да разбера беше различна, предимно под мишниците и по чувствителни бяха станали зърната... Ама както казах това при всяка жена е различно, има жени никога не са ги боляли гърдите преди М и като почнат опити за бебе, започват да ги усещат.

Общи условия

Активация на акаунт