Магията на изтока - тема 65

• 28 578
  • 748
  •   1
Отговори
# 690
Шо, гледах сутринта новия 80-и епизод на Сенсей и Моне.
Еми, ще се ходи на сватба, то е ясно. Откровения, признания, много красива сцена между двамата. Чак и отнесеното Моне ми хареса.
Да знаеш, че тази седмица епизодите бяха много силни. В неделя/ понеделник те чака голямо удоволствие.
Тази сцена, от днес, ще си я гледам още няколко пъти. Браво на Сенсей.

# 691
  • MJF
Браво, браво. Абе ще ни липсва на първо време тоз сериал като свърши. Свикнах така регулярно, на японския фронт , с това симпатично заглавие имащо си от всичко, кеф ти природа, кеф ти разни герои, кеф ти актуалност, кеф ти психолигия и в нея всякакви типажи и чувства. Но все пак най-силното за нас от разстояние е регуларния и качествен превод . Просто голям късмет има това заглавие с него.

Месията догледах вчера 3-5. Права бях че е баш месия Smiley , вече го повтарят и завтаря под път и над път . Рос, тази къща на лъвовете, тук пак има име, да речем къща на звънче, нещо подобно, колкото пъти го кажат чакам нейде на видя по фасадата ѝ лъв със звънче Mr. Green.  5-и епизод свърши на интересно място баш със сцена на Сайто -месията и Тамаро-полицая. Сега настава чакане, не знайно до кога. HPriest трябва да го намножим, клонираме, мултиплицираме и прочие.

# 692
Точно това е. Ти си го написала добре. И другите сутрешни японски драми (асадора), които вървят по пет-шест месеца в годината, са добри и в този стил, но няма кой да ги превежда на английски и то редовно, както прави това HPriest. Редовният и качествен превод е изключително важен.
Превеждат се и други асадори, но с месеци закъснение. Къде превеждат, къде забравят и така някои се точат с години.
Моне обаче попадна на най-точния човек сред преводачите на японски сериали на английски. Да се благодарим, че Кая му е любимка.
Човекът, всичко е до човекът с главно Ч. Сериозен, отговорен. Това липсва на огромната част от съвременните хора, не говоря за преводачите конкретно, а по принцип, в България пък са изчезващ вид.

И на мен ще ми липсват Моне и компания след 29 октомври (тогава е финала). Какви ли не емоции ми носи този сериал... И се дразня, и ги харесвам, и ми се иска да му издърпам ушите на това Мичи, но след днешния епизод ѝ простих всичко.
Свикнах. Вече четири месеца живеем на екран и ние с това семейство.
В това им е силата на японските сериали и сама го знаеш много добре. Казоку (семейството). Винаги казоку.

Ти обаче не се отказваш от Месията Сайто-сан, мм?
След ояцуто си откара дълго в тази къща, хаха. Ще ти хареса и ще я търсиш след време.

Пропуснах да ти сложа спойлер-снимки от 80-и епизод.

И да ти кажа, че....

Скрит текст:
... Сенсей дойде и каза, че иска да се установи в Томе и след това Моне събра най-после кураж. Дистанцията вече е напълно скъсена.
Затова тя скоро ще напусне Токио. Ще го последва, както си знаехме от самото начало.

Много красива беше тази сцена. Браво. Не държа да ми се плющят или мляшкотят, но такива истински сцени да има - са ми напълно достатъчни. Голямо уважение и обич градена три години между двамата. Японска класика в жанра.

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 17:34 от rossonera

# 693
  • DE
Прибрахме се и вече имам време да гледам Grinning
"There's a Reason for the Love I'm Wearing" много приятен и топъл, съвременен, всички са страхотни, типичен японски, точно такъв ми се гледаше. Осаму Мукай е бонуса Heart

Погледах "Легенда за синьото море" по бТВ лейди. Леле Мими какъв е станал, не може да откъснеш поглед. Кака не я харесвам особено, но като че ли тук става Thinking

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 20:41 от дането

# 694
  • вятърничава
дането, мерси за "There's a Reason for the Love I'm Wearing". Звучи много интересно, ще го гледам. Но първо трябва да приключа с други два.
"Легенда за синьото море" нещо не ми е интересен за сега. На мен каката ми симпатична, а Мими, Минчо или както там сте го кръстили, хич не мога да го харесам. И по-добре.

# 695
Мими май само като Домьоджи не ми харесва,но аз на самият герой не съм фен. Още не проумявам като имаш Ханазава влюбен в теб и няма да го избереш Rolling Eyes
И в The King: Eternal Monarch е красив,но не колкото с коса
Скрит текст:

# 696

Месията догледах вчера 3-5.
Напреднала си, ще трябва да те догоня. Аз пък гледах Last Winter, We Parted.

# 697
D.P. - епизод 1 от 6

Тъмната страна на корейската армия и реалността там, зад стените, където всеки един млад и здрав корейски мъж влиза - рано или късно, иска или не. Корейска продукция по уеб комикс, която е направена с пари на Нетфликс.
Чонг Хе Ин е прекрасен. Беше се забил в някакви любовни тъпотии последните години, посредствени сериали, които не отговаряха на класата му, но този сериал го реабилитира отново (е, поне пред и за мен).
Напомня ми на любимия ми негов герой - Капитан Ю в Prison Playbook. Мъжкар. Има кураж.
Сериалът е плашещо реалистичен, играта е на високо ниво, а историята (пък макар и да ме плаши на моменти) - интригуваща.

# 698
  • Разпиляна във въображението
Интригуващо. На ММ може би ще му хареса. Дано може да бъде намерен и на български.

# 699
На български за сега май не е преведен. В Нетфликс го има на английски, руски, немски и турски.

Рос, друг твой любимец също е на екран - You Raise Me Up. Юн Ши Юн е неудачник без постоянна работа, без гадже, провалил се  6 пъти на изпита за държавен служител и за капак с проблем с "вдигането на самолета". Отиде в клиника, за да лекува здравословния пролем и с късмета си попадна на лекарка, която се оказа първата му любов Joy.

# 700
You raise me up, so I can stand on mountains. You raise me up, to walk on stormy seas.
I am strong, when I am on your shoulders. You raise me up to more than I can be....

Хани ли ще му "вдига самолета"? Загазил го е тогава, горкият.
Може да го погледна - 8 епизода по 40 минути. За корейско е повече от прилично.

Изгледах и втори епизод на D.P.
Да, много добър корейски сериал. Силна история и толкова реалистична, че и аз преживявам ужаса на войниците.
За пореден път се убеждавам, че корейските сериали трябва да ги правят само Нетфликс и никой друг. Националните телевизии просто не стават - само шит.

Го Кьонг Пьо беше с камео-участие в първи епизод. Много хубав бой му хвърли Хе Ин. Бях възхитена. Такива нищожества, като героя на Кьонг Пьо, трябва да получават това, което заслужават.
В главната роля, освен Хе Ин, е Ку Кьо Хуан. Тази година явно е неговата, защото го гледах навсякъде по промоциите на Escape from Mogadishu заедно с Любовта ми. Много е добър, многоооооо. Той вече е от една много специална за мен корейска класа.
Всеки ден проверявам в корейските торент-тракери за Escape from Mogadishu, но все още няма, не са го качили. Чакам. Нямам търпение от месеци.

Така добре разкриват психическия и физически тормоз в армията, особено от стари войници към млади, така добре рисуват този абсурд, че ми идва да крещя (от безсилие). Войници, които са подложени на жесток тормоз бягат от казарма, не издържат на целия този ужас, а някои и сами слагат край на живота си.
Хе Ин е брилянтен в тази роля, както беше и в Prison Playbook.

# 701
D.P. - КРАЙ

Може би това ще е моят корейски сериал за 2021 г. Шест отлични епизода, направени с мисъл и послание, нещо, което убягва в конфекцията, която се излъчва по националните корейски тв.
Някой се е осмелил да покаже една малка част от истината/ реалността за корейската армия, и разбира се, това не е никоя от националните корейски тв. Защо ли? Отговорът бе даден в тези шест епизода.
История за хората с власт, които си затварят очите пред насилието в корейската армия и история за онези обикновени, добри, интелигентни хора, които плащат с живота си за всичко това.
Дано този сериал накара много хора да се замислят за действията, а най-вече за бездействията си. Това е най-страшно - да гледаш, да мълчиш и да не правиш нищо.

Чонг Хе Ин се завърна отново в ролята/ светлината, в която искам да го виждам. Това е той. Перфектен. Поздравления. Много силен каст, история, въздействие върху зрителя, поуки. Нямам забележки. Човешка корейска драма. Искам да виждам повече такива корейски заглавия, но... не би. Нищо, радвам се и на малкото. В Нетфликс е спасението.

Ехх, на колко sshi-bal 씨발 и gae-sae-kki 개새끼 се наслушах в този сериал, хаха, както в Prison Playbook. Само лейтенант Пенг ми липсваше да раздаде справедливост.

2в1, погледнах излезлите два епизода на Юн Ши Юн и уроложката Хани. Той самолета ще го вдигне, рано или късно, но този розов проблем, който има, не знам как ще го решава. Плашещо е. Неудачник, добре, не му върви в живота и това добре, но с тази пинку-мания нещата са наистина зле. Ще гледаме. Има още шест епизода, а и са кратки.
Да отбележа Пак Ки Унг, който е в ролята на бившия на уроложката. Когато го видях, имах чувството, че отнякъде ще изкочи и Хе Джин, хаха. След Kkondae Intern двамата станаха големи приятели и Пак Хе Джин качва общи снимки (излизат заедно, имат си приятелските отношения).
И като споменах Хе Джин. Той започна снимките на новия си сериал Showtime Begins, който ще видим догодина. За едно мога да го поздравя - този път има късмет с партньорката си. Нежна и красива, че и талантлива. Ще чакам сериала след няколко месеца, обещават да го пуснат в началото на 2022 г.

# 702
  • DE
Вик отново снима в Тайван Champagne съвременен, с къса коса Heart

# 703
За D.P. се споменава, че май ще има втори сезон. Само два епизода изгледах до момента. Четох коментари на корейски мъже минали през казармата, които казват, че всичко е реалистично. Честно казано не ме учудва, защото и при нас не е било по-различно навремето, когато имаше задължителна военна служба.

Едно от положителните неща на чистката в Китай май ще е, че тайванчетата ще се приберат да снимат в родината си. Аз нямам нищо против. Доста хубави тайвански сериали изгледахме навремето. Вик така и не го харесах с онези изкуствени китайски перуки в костюмните им драми и не съм го гледала не помня вече от кога. А за този Danger Zone пише, че ще има и втори сезон.

Tears in Heaven гледам в момента, но си признавам, че е малко между другото и то най-вече заради Shawn Dou Mr. Green. Е, харесвам и каката. Напоследък ми върви да гледам сериали с нейно участие. Хубавица си е, а и все се урежда с готини партньори newsm53.

# 704
  • MJF
Ой, виждам Вик а Tuon още я няма.

Прочетох ви и даже имам коментари но сега само за това дето гледах , щото ще си забравя.

Моне 76-80 изгледани. Нямам забележки. Кой знае какъв комента нямам. Занимахме се с говоренето за бедствие и кой какво е пеживял- говорене за това. Преживелите, близките , тези около тях които нямат пряк досег с бедствие, други които имат подобно преживяване и т.н. Голяма житейска  тема.
Скрит текст:
На Сейдже бе крайно време да му кажат в лицето , че има син и малко да помисли и за него. Че сина ....го е страх да обича. Дори.

Гледам Ukiwa: Tomodachi Ijo, Furin Miman
2 изгледан и пивъшвам 3. Харесват ми едни режисьорски моменти, които като пепратки, аналози имаме досущ същите и ние и това ме Smile , сега се затруднявам да дам пример, щото гледам на паузи пък нали ....съм забравана, но като се сетя....
А иначе гледам Nakayama  и Futaba  и цялото туй нещо с боклука и си мисля- брей това трудно тук ще стане, още не сме стигнали до това , романс/пиятелство на път и от и по време на боклука Wink

Общи условия

Активация на акаунт