Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 14

• 42 426
  • 791
  •   1
Отговори
# 750
Много е обилен, винаги съм била така, не че защото идва края. Даже се надявах като вече ще спира да е по-слаб, но уви. И едни съсиреци падат от мен. Превръзката не ги поема и се страхувам да тръгна навън. Потича ми по краката.

# 751
lemy, то в упътването пише че се пие определени дни. Не е нужно да е дълго. Не вярвам от няколко хапчета да стане нещо, аз съм го пила преди години.

# 752
  • София
Отдавна не съм писала Simple Smile
Оня ден бях на АГ профилактично. Моите прегледи са доста чести, заради проблем с шийката на матката. Все си има нещо, все нещо чоплят по тази шийка. Сега пак... От известно време докторката спряга махане на всичко. Сега пак го дъвчем това. Имам смъкване на предна стена на влагалището от ражданията на две големи бебета. Матката и тя се смъква, и тези непрекъснати жлезисти полипи и незнамсикакво... Много съм раздовена какво да правя. Знам, че рано или късно ще се стигне до това, ама като дойде момента е много тъпо да решиш. Прескача ми все по-често цикъла. Сега пак имаше по яйчиниците задържани фоликули. Абе.. предлага ми лекарката лапароскопски да махнат всичко. Не бих казала, че ме е страх, ама нали знаете като е неизвестно нещо и те плаши. Направо си представям апокалиптична менопауза... Dizzy FaceSmileSmileSmile

# 753
  • София
Salii, аз понеже никога не съм била с обилен цикъл и за това, което описваш, дори в по-лек вариант при мен, опищях света, че е кръвоизлив. Мъжът ми пък толкова се притесни, че го хвана дрисъкът докато ме чакаше пред болницата. Grin

Толкова съм страхлива, че ако стигна до образио ще откача от шубе. Сигурно няма да имам нужда от упойка, защото ще съм дълбоко припаднала още преди да легна. А изобщо не изключвам да стигна до тази манипулация, и без това в Шейново бяха готови да ме хоспитализират още преди да са ме прегледали. Това абразио за нищо го нямат.

Vache, на съседката ми й махнаха всичко с онзи робот Да Винчи. Малко по-дълго й отне възстановяването, но е направо пушка сега и нищо апокалиптично няма около нея. То на чужд гръб, нали... Аз дето само при споменаване на абразио подбелвам очи...

# 754
Елинор, по принцип се пие когато лекар ти го назначи, тогава вече е друго, може и повече време.

# 755
  • София
Тонка, дават по-бързо възстановяване, в сравнение с коремна операция. Абе ще бъде въпрос на консултации. Мен ме е шубе да не ме треснат яко вълни, паник атаки, хипертонични кризи и ей такива... апокалиптични драми Simple Smile))) То е ясно, че така или иначе ще се стигне до тях, но някак като знаеш, че от утре рязко започва и е някак плашещо. Естественият процес е плавен и според мен по-щадящ, но пък от друга страна съм 48 г. и пременопаузата е започнала вече.

# 756
Ваче, ако се чудиш какво да правиш, защо не се консултираш с Карагьозов 🤔 С малко повече дебнене в супердок може да изпадне някой час.

# 757
Тонка, дават по-бързо възстановяване, в сравнение с коремна операция. Абе ще бъде въпрос на консултации. Мен ме е шубе да не ме треснат яко вълни, паник атаки, хипертонични кризи и ей такива... апокалиптични драми Simple Smile))) То е ясно, че така или иначе ще се стигне до тях, но някак като знаеш, че от утре рязко започва и е някак плашещо. Естественият процес е плавен и според мен по-щадящ, но пък от друга страна съм 48 г. и пременопаузата е започнала вече.
Ако не се махат яйчници, то няма причина апокалиптичната картина да се случи... Приятелка маха "всичко", но се оказа, че без яйчниците, просто няма кървене, цикличността в подуване на гърди, задържане на вода и напрегнатост и после "всичко точно" продължава да си ги има...

# 758
  • София
Ваче, защо не се консултираш с Карагьозов 🤔
Ами не знам... Simple Smile Защото при мен нещата са комплексни и наистина е въпрос на време да стигнем до тази стъпка. Имам си належаща нужда от пластика, освен това имам LEEP  на шийката заради дсиплазия и непрекъснато там възниква проблем. Т.е. като се съберат всички фактори и става ясно, че няма смисъл от пластика и непрекъснато да има риск от махане на матката заради шийката. Може да се стигне дори до момент недай боже, в който да е по-добре да се прави коремна операция. Хич не ми се рискува... АГ-то ми е добър лекар (от 15 г. ми е лекар) и ми предлага операция при най-добрите. Да, няма никаква спешност, ама вече много настоятелно през 6 месеца коментираме с нея този проблем.
Карагьозов къде е?
Пенева, аз няма да се навия без яйчниците. Като ще се маха ще е всичко. Моя приятелка така на два пъти прави операции, но тя беше на 35 първия път и беше престъпление да й махат яйчниците. При мен вече почти нямат адкватна функция.

# 759
Пенева, аз няма да се навия без яйчниците. Като ще се маха ще е всичко. Моя приятелка така на два пъти прави операции, но тя беше на 35 първия път и беше престъпление да й махат яйчниците. При мен вече почти нямат адкватна функция.
Виж в тази тема за малко оповече информация https://www.bg-mamma.com/?topic=1266428

Аз пък точно, ако трябваше с яйчниците, не бих се навила, без доказан проблем в тях или във връзка с тях Simple Smile И аз съм със следене на шийката след сто манипулации по нея, добре че (не знам как) съм успяла да спра пролапса в тазовото дъно и даже малко да върна процеса. Май на дърти години ще се науча да съм "Ох, не мога да вдигна това" и "Аааа, не сега, я да ти помогне някой друг, че аз нещо..." Smiling Imp

# 760
  • София
Тонка, дават по-бързо възстановяване, в сравнение с коремна операция.
Да, но при съседката не беше така. Но и тя е малко, как да го кажа, глезена, та може и да не е било толкова зле, колкото го представяше. Важното е, че вече мина година и половина, а тя се чувства отлично. На 48 години е.

Ще питам лекарката за К1 и дали, и как да го пия, ако се наложи.

# 761
Ще питам и аз за К1, че не се търпи.
Ваче, и аз мисля че може яйчниците да се оставят. Така си работят още колкото трябва, но без ужасните кръвотечения.
Момичета, да ви кажа да се посмеете, по повод смъкването на тазовото дъно. На преглед като бях и док ми казва "стисни ми пръстите". Аз не мога да разбера, стискай вика бе жена. Ц ц 😀 А те пръстите му нали се сещате къде са. 😀 Та, нямала съм никакви тазови мускули. Обясняваше ми за някакви упражнения и топчета на Кегел, които така и не си купих. За да не се стига каза до пластика.  Имам две раждания, сигурно от тях, знам ли. Освен това имам и миома, която прави тези обилни кръвотечения и уж като вземе да ми спира, тя нямало от какво да се храни и щяла да се свие. Ама нещо не ми се мисли сега. Гледам всичко да отбутвам и да не го мисля, че и аз съм шубе голямо. Сега съм се съсредоточила в това да облекчат тези постоянни неразположения преди и по време на цикъл, пък дали ще ми закъснее и колко и все съм в очакване.

# 762
  • София
Мда, вече имам чувството, че целият ми живот се върти около цикъла - ще дойде ли, няма ли, ако дойде - твърде рано ли е и ще имам ли кръвоизливи. Добре си бях допреди 1 година, а колко ли още ме чакат в мъчение. Angry

# 763
  • София
Момичета, при мен си е сриозен пролапса, няма връщане назад... След второто раждане си беше сериозно и така и не се възстанови. Абе направо си е за пластика. За яйчниците... прави сте, но да ви кажа всички по-възрастни са с всичко извадено и вече забравиха... а при условие, че от началото на годината съм само с 2 цикъла и непрекъснато има някакви кисти по тия яйчници, заради който пих хормони някак не ми се рискува да направя интервенция и после пак да ме кълцат. Матката и яйчниците са свързани, като се махне матката пак си се ускоряват нещата с менопаузата, понеже тя участва в процесите.
Благодаря ви за мненията! Пенева, ще погледна линка Heart Имам време, ще мисля...
Тонка, може би всеки има различен праг на болка и страх... Но може и да се получат усложнения, независимо, че се ползва по-щадящ метод. Ама коремната си е тежка операция...

# 764
Ако не се махат яйчници, то няма причина апокалиптичната картина да се случи... Приятелка маха "всичко", но се оказа, че без яйчниците, просто няма кървене, цикличността в подуване на гърди, задържане на вода и напрегнатост и после "всичко точно" продължава да си ги има...
Точно,аз съм с такава операция-махната матка и тръби ,но със здрави и запазени яйчници.Операцията правих на 47,сега след 4 години съ почти на 51 и едва сега усещам някакви неприятни симптоми като подуване и болки в гърдите основно.операцията ми е отворена,заради голяма миома притискаща бъбрека и той съхнеше,възтанових се много бързо

Общи условия

Активация на акаунт