Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 14

• 42 446
  • 791
  •   1
Отговори
# 720
Как спите със слушалки? Аз като се овъртоля ще ги скъсам.

# 721
  • София
Безжични.
При мен и без слушалки минава. Заспивам бързо.

# 722
  • София
Аз спя като пън.
Преди 5 дни ви се оплаках, че въпреки дуфастона ми дойде цикълът. Лекарката уж каза, че е зацапване и да продължавам дуфастона, но едва днес спря и аз изобщо не мога да го опиша като зацапване, защото си беше прилично количество. В деня около овулацията беше, не знам как трябва да се тълкува.
Иначе аз пия магнезий, В12, Омега... Но си ги пия заради разни болежки. Имам остър дефицит на В12 и първо бях на инжекции.

# 723
Аз заспивам рано към22ч,но 1ч и съм де наспала.И през деня от това неспане съм парцал,вече като дойде време за лягане и ми става лошо:(
За сега не взимам никакви добавки.
Цикъла ми закъсня със 7дни и ли беше 7 дни нормален,не много силен.

# 724
  • Mediterraneo
Не мога да си представя да заспя със слушалки в ушите, побърквам се. Спя адски леко, дори от обръщането на ММ в леглото се будя понякога. Това е много изнервящо, особено ако съм и преуморена. Имам изписан деазепам заради болки в гърба, в много крайни случаи прибягвам до него. Иначе мелатонин общо- взето ме спасява в периоди на безсъние или трудно заспиване.

# 725
  • София
Цитат на: elinor7 link=topic=13th 885.msg43290700#msg43290700 5.msg43295124#msg43295124 date=1628689857
Как спите със слушалки? Аз като се овъртоля ще ги скъсам.
Омотавам се, ама не ми пречи.  Толкова съм свикнала с тях,  че дори нищо да няма пуснато, ако не ми е в ухото слушалката не мога да заспя.  За инфо само в едното ухо слагам слушалка. Не знам как е при вас, ама при пълнолуние е кошмар. Мразя луната.
А днес,  гледам се и се изумявам колко съм подута- ръцете като кюфтета, краката и те, чакам студеното време за да се родя. А каква кльощава бях...

# 726
  • Варна.

И аз така. Към 10.30 съм в леглото, малко книжка и заспивам дълбоко. За да се събудя нощем трябва да имам някакъв голям проблем (служебен), който от сутринта трябва да подкарам.
Вечер пия чаша вино или малко узо. Кафетата ми са три за деня, не мога да ги намаля.
Вземам си редовно хапчетата за кръвно, пуша и имам стресиран делник.
Ставам всяка сутрин в 6.30 без значение какъв ден от седмицата е. Пия спокойно кафе, чета новини, занимавам се с кучетата. Обаче, ако съм в отпуска или е почивен ден, без значение кой какво прави вкъщи и какви ангажименти и планове има, аз си лягам за следобеден сън не по-късно от 13.20 и спя до ...когато се събудя.
Вземам ежедневно само Агнес, ако се сетя пробиотик Ентеросан и някой витамин.

# 727
И аз заспивам със слушалки-пускам си някоя от медитациите на Милена Голева. Преди да почна така като заспивам почвам да си мисля разни неща и понякога се разсънвам и няма заспиване.
Простете ми невежеството, но какво са, "цветни сънища"? Буквални ли да го разбирам или е термин?

# 728
  • София
Аз заспивам рано към22ч,но 1ч и съм де наспала.И през деня от това неспане съм парцал,вече като дойде време за лягане и ми става лошо:(
За сега не взимам никакви добавки.
И аз често бях така. Намалих кафето - по-точно, останах на едно кафенце на ден сутрин (преди пиех и следобед, понякога и вечер) и малко като че ли се пооправиха нещата със съня.

# 729
Най добре спях, като бях предозиране с Б12, може да проверите нивото му, и ако е ниско, да попиете малко. По-точно да посмучете, че уж по-добре се усвоява.

# 730
А ако се посмуче и нещо друго, после се спи много добре. 😂

# 731
  • София-Младост

Простете ми невежеството, но какво са, "цветни сънища"? Буквални ли да го разбирам или е термин?
Буквално...толкова истински  и наситени, че се събуждам и сякаш още съм в съня...наскоро имаше един тъжен...събудих се и очите ми бяха мокри от сълзите под маската за сън.

# 732
Аз спя като пън. Само жегата ме мори. Но от 6.00 до 22.00 съм  силно активна. Със събуждането скачам и денят ми почва на макс. Карам много колело, движа се активно, у дома винаги си намирам нещо за правене, обичам вечерно питие. С килограмите се справих покрай няколко чудни книги за правилно хранене и един месец плодуване. Което беше резултат пак от книга. След този месец изчезнаха и вълните ( имах ги около два месеца, беше много странно усещане). Нямам редовен  цикъл реално от миналия декември, ако не броим един  инцидентен през февруари. Чакам с нетърпение да направя година, за да знам със сигурност , че съм в МП. Иначе съм с по една конска доза витамин С  дневно, ако не броим витамин Д ( оказа се в минимална доза ), и таблетка селен и цинк. Чувствам се прекрасно, но и мен ме мори въпросът на Ева. Отдавам заниженото либидо на жегата и чакам Захлаждането за да се върне и желанието. Не искам да  повярвам, че либидото ми трайно ще си отиде. Не бива да го допускаме. Има различни практики, филми. Всичко трябва да се опита, но интимността трябва да се запази.

# 733

Буквално...толкова истински  и наситени, че се събуждам и сякаш още съм в съня...

И аз имам такива сънища. Отскоро са, Не знам дали е от предменопаузата. Преди години не бяха такива цветни.
Ежедневието ми е наситено с емоции в раб. среда. И явно насън "допреживявам" нещата.
Но аз съм и с хормонална спирала. Допускам, че хормона, колкото и локален да е, оказва влияние по кръвен път и на мозъка. И кръвно вдигам от нея/отскоро/- може от това да е. Все едно съм герой във филм....
-----
Когато се налага  и имам нужда от почивка, а не мога да заспя, съм вземала 1/2 табл. Атаракс, по принцип е с рецета, но може и без да се намери.

# 734
  • Mediterraneo
В жегата, която ни мори в момента, изобщо даже не си мисля защо ми е ниско либидото. Сама себе си не понасям, сварена в собствен сос, какво остава да понасям някой друг до мен. Казала съм, че ще говорим през септември по темата Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт