Бременна съм - а сега?

• 19 690
  • 419
  •   1
Отговори
# 195
Не ми се виждат толкова зле нещата. След като е съгласен, че няма да има аборт, звъни да те чуе - не е съвсем загубена кауза. Нормално, че се е шокирал и уплашил и му трябва малко време да си събере мислите. Макар и аз да съм на мнение, че е силно вероятно да не участва наравно с теб в грижите за детето на първо време, има шанс да запазите добри отношения и да поеме поне донякъде отговорност. Ти все пак наистина мисли и си оплитай кошницата така, че да можеш да се справяш с незначителна помощ от негова страна.

# 196
Имайте в предвид че родителите още не знаят. Нищо чудно да има негативна реакция особено от неговите. Да започнат да го натискат за аборт.

# 197
Имайки предвид, че той все още учи и тепърва трябва да гради кариера и професия, реакцията му на паника е нормална. Паниката често излиза под формата на гняв. Не бих съдила по първоначалната му реакция, имайки предвид, че му липсва емоционална зрялост поради липсата на достатъчно опит. Дай му време да го осъзнае и приеме.

# 198
Нормална реакция..По-притеснително би било да подскочи от радост. или да бъде заядлив от страх.
Шокиран е, но в същото време не е избягал и не се е държал като идиот. Ти мисли за себе си, а времето ще покаже.
Първоначалната реакция на родителите ви..няма да е по-различна. Може и по-остра да е, но с времето ако са интелигентни хора ще омекнат, ще приемат, че и радват..

# 199
Сали, съвсем очаквана и разбираема му е реакцията. Човек на неговия етап от живота гледа напред и чертае планове за реализация,  има си в главата някаква представа какво и как иска да му се случи. Една непланирана бременност поставя цялата тази мечтана картинка под въпрос. И ти щеше да мислиш така в неговата ситуация.
Фактът, че ти бързо и радушно си приела мисълта за бебе при тези обстоятелства го поставя под допълнителен натиск, защото не сте на една и съща емоционална вълна и е оставен сам с притесненията си за бъдещето. Повечето тук са родители и това дава определена перспектива на мненията,  обаче от гледна точка на човек в неговата позиция е трудно да се видят от раз позитивите на ситуацията.
Всеки вярва, че изправен пред сложна ситуация ще реагира смело и благородно, че ще бъде "свестен" и "добър", и сега той изпитва емоции, които хвърлят в съмнение цялата му представа за себе си. Той цял живот ще живее не само с избора си, но и с новия начин, по който мисли за себе си в резултат на избора си.
Дай му време и се опитвай да не привеждаш никакви практични и логични аргументи, сама виждаш, че желанието за дете не е изцяло подчинено на логиката. Дай му шанс и у него да изкристализира някаква автентична реакция, за да може да възстанови емоционалния си интегритет. С притиснат и уплашен баща ще ти е трудно, остави го да диша след новината. Щом въпросът за продължаване или не на бременността не стои на дневен ред, на първо време е достатъчно,  че ти го искаш и се радваш и че бащата е надлежно информиран.

# 200
Започни да събираш  пари както те посъветвах в предишния пост. Хубаво е, че не е казал веднага за аборт. Ще чакаме да споделиш как са се развили нещата. Възможно е като мине  седмица да иска да направиш аборт. Ти си прецени дали ще го сториш.
В другия ми пост ти казах, че те подкрепям в запазването на детето. На твое място и с един аборт вече категорично ще си гледам бебето.
Желая ти успех.

# 201
Направи ми впечатление, че момчето иска една седмица, в която родителите да не знаят. Тогава той ще помисли, ще си изгради позиция, план за действие и ще е по-малко податлив на натиск. Нормално е родителите му да натиснат за аборт, но свикнал с идеята за бебе, ще може да защити правото ви да задържиш бебето. Той е зависим от семейството си и тяхното мнение също ще бъде взето предвид.

# 202
Моят съвет към авторката е да има нагласата че ще гледа сама детето. То хубаво пишем, че той ще се осъзнае, че ще приеме факта, че ще иска са е част от живота на детето ама.....
Ако стане така - чудесно. Желая и го с цялото си сърце

# 203
Сериозно ли е нормално родители на 24 годишен мъж да натискат 31 годишната му приятелка за аборт? Кое му е нормалното? Тази жена нито му е любовница, нито пък е с 20 години по-възрастна от него, с развод и три деца от други връзки.. хиперболизирате..
За мен реакцията е нормална. Изискал е време за себе си, да осъзнае какво се случва и да премисли нещата. Аз на мястото на авторката не бих заявила веднага, че сама ще си гледам детето, за да не го освобождавам по някакъв начин от отговорност.
Колко още да учи, докато се роди бебето трябва да е завършил, освен ако не учи за лекар или не кара доктурантура. Кариерата ще си я развие- нито той ще ражда, нито ще кърми, нито бебе ще гледа 24/7. Има начин, ако има желание.
Според мен човека ще обмисли добре ситуацията и нещата ще завършат с хепи енд Simple Smile

# 204
  • София
Аз пък се надявах да се зарадва на новината за бебето. Нали ѝ е говорил как тя е жената на живота му и как се страхува да не я изпусне. Странно ми е първо да говориш на човек неща, предполагащи стабилна връзка, семейство и деца, а после да се дърпаш назад. Искрено желая и на двамата да са щастливи, а на детето  да бъде обичано и здраво!

# 205
Да, пеперудите в стомаха са едно, може дори наистина да вярваш във всичко, което говориш, но обикновено хората си представят нещата малко по-разпределени напред във времето. Когато изведнъж, като гръм от ясно небе ти се стовари такава новина, която доста изпреварва събитията в главата ти, е нормално да реагираш така.

# 206
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Разбира се , че родителите му могат да натискат за аборт!
Моя много близка приятелка с която сме израстнали заедно и за съжаление вече не е измежду живите , го преживя.Имаше връзка няколко години с едно момче.Набори бяха.Забременя.Искаха детето и двамата.Баща му обаче бе категоричен - аборт.Все още учел висше и не можело да гледа дете.Много се бореха , много.Беше зависим обаче изцяло от родителите си.Направи аборт.С много трудности останаха заедно.На по късен етап се и ожениха.Второто дете което се и роди беше заченато много трудно.Две години по късно тя се разболя от рак......Отиде си на 33 години.

# 207
Захарче, за такива мъже...Ще си замълча да не изям банан.

# 208
Авторката само си мисли, че имат връзка. То там й е проблемът де.

# 209
Много грозна история, чудя се такива хора как спят вечер. Вместо да поучиш детето си как да поема отговорност за действията си и да покажеш, че живота не е само аху-иху, ти намираш най-грозното и безсърдечно решение. Едно такова нещо би променило отношенията с родителите ми завинаги.

Общи условия

Активация на акаунт