На море в Турция - Тема 71

• 72 538
  • 813
  •   1
Отговори
# 570
  • Sofia, Bulgaria
Аз лично изтеглих почивката от септември за другата седмица. На тази стъпка се навих заради две неща. Първо пазарувам само от чужди агенции, това е супер, но две седмици преди пътуването е последния момент в който може да се отреагира иначе изгаряш с парите. И второто е, че детето от 15.09 е на училище ние по план трябваше да се върнем на 13 и не ми се рискува с карантини и провален старт на учебната година.

# 571
  • Русе
Трябва да пътуваме на 14-ти, живот и здраве. Не се отказваме. Лошото е, че нашите приятели взеха да бият отбой заради пожарите, а резервацията е обща на мое име. Що главоболия си създадох с тях. Но за догодина си "имам обеца на ухото".

# 572
Трябва да пътуваме на 14-ти, живот и здраве. Не се отказваме. Лошото е, че нашите приятели взеха да бият отбой заради пожарите, а резервацията е обща на мое име. Що главоболия си създадох с тях. Но за догодина си "имам обеца на ухото".

Ако проблема им е само пожарите ги успокойте и пътувайте,всичко вече е овладяно ,а до тогава няма да има нищо,ще се виждат само последствията,което няма да е малко,защото ще е неприятна гледка за жалост Sad

# 573
Здравейте, нашата почивка също беше планирана за септември, едно, че е по-евтино и второ - по-хладно. Но с оглед рязкото покачване на случаите си изтеглихме датите от 15-ти до 21-ви август. Естествено пак ме доядя, че не ги изтеглихме за началото на август, но засега сме с безплатно анулиране до 14-ти август, ще се трепери до последно, което никога през живота ми не се е случвало, да трепериш(все едно си на изпит), за да почиваш! Математически погледнато , турците преди 3 дни бяха с 22000 случая, преди два дни - 24000, вчера 26000 нови случая, т.е. с по 2000 нови случая на ден, ако сметнем до 20-ти август, което е 15 дни(от днес), ще са нови 30000 случая, което като общ сбор ще е 56000 случая, т.е. скалата отива към червена зона и съответно пср-и ,или затваряне на граници , или карантини. Което ме вбесява за поредна година. Миналата година също не успяхме да отидем до Турция, но странното , че миналата година турците през юни, юли и август са били с по 100 случая на ден, дори по-малко.  Отвориха границите си чак септември, доколкото помня!

# 574
Здравейте, нашата почивка също беше планирана за септември, едно, че е по-евтино и второ - по-хладно. Но с оглед рязкото покачване на случаите си изтеглихме датите от 15-ти до 21-ви август. Естествено пак ме доядя, че не ги изтеглихме за началото на август, но засега сме с безплатно анулиране до 14-ти август, ще се трепери до последно, което никога през живота ми не се е случвало, да трепериш(все едно си на изпит), за да почиваш! Математически погледнато , турците преди 3 дни бяха с 22000 случая, преди два дни - 24000, вчера 26000 нови случая, т.е. с по 2000 нови случая на ден, ако сметнем до 20-ти август, което е 15 дни(от днес), ще са нови 30000 случая, което като общ сбор ще е 56000 случая, т.е. скалата отива към червена зона и съответно пср-и ,или затваряне на граници , или карантини. Което ме вбесява за поредна година. Миналата година също не успяхме да отидем до Турция, но странното , че миналата година турците през юни, юли и август са били с по 100 случая на ден, дори по-малко.  Отвориха границите си чак септември, доколкото помня!
Миналата година турската граница си беше отворена по това време, но на връщане в БГ се искаха PCR тестове, които отпаднаха чак към 30.08. Ние ходихме началото на септември и не сме правили тестове и в двете посоки.

# 575
Миналата година турската граница си беше отворена по това време, но на връщане в БГ се искаха PCR тестове, които отпаднаха чак към 30.08. Ние ходихме началото на септември и не сме правили тестове и в двете посоки.

Да, спомних си, че на отиване към Турция нямаше спънка, но на връщане не можеше май с ПСР тест, ами трябваше да се изкара 14 дневна карантина, може и пак да се бъркам, но със сигурност имаше някаква пречка и затова избрахме да почиваме в България миналата година. Ако все пак Турция мине в червена зона, ще ни искат пср тест за връщане(засега, до второ нареждане Hands Point Up ), поне пср тестовете в Турция са 2 пъти по-евтини от тукашните, и долу-горе си заслужава да се рискува!

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 11:09 от rossi56

# 576
  • Някъде в Европа...
rossi56, аз пък точно с тест там не рискувах..началото на юли вероятността бе минимална, но принципно съществуваща, за полож.резултат. Тънкият момент е, че Ковид застраховките покриват медицинското лечение там, но не и престоя ти в хотел ако си  карантиниран (при лека форма) и пътя ти наобратно след това...Избрах спокойствието и  си правих тук след прибиране - по-добре малко повече пари (в моя случай същите, защото антигенен) тук, отколкото много там....

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 11:15 от AIR

# 577
Аз се чудя за застраховка отмяна на пътуването. Има ли някой с опит? Ако бързият тест преди пътуване, не дай си Боже, излезе положителен, връщат ли парите за почивката?

# 578
  • Някъде в Европа...
Аз се чудя за застраховка отмяна на пътуването. Има ли някой с опит? Ако бързият тест преди пътуване, не дай си Боже, излезе положителен, връщат ли парите за почивката?
И това питах в едно ЗД, специално в него не признават бърз тест..да, връщат парите, но само ако е пср...отказах се да питам в други...не направих такава застраховка (но при мен се касаеше за last minute и плащане на сумата, точно 5 дни преди почивката. Е, ще си призная, че пих АБ за 3 дни, без да ми има нещо, точно преди теста 🤣)

# 579

Да, спомних си, че на отиване към Турция нямаше спънка, но на връщане не можеше май с ПСР тест, ами трябваше да се изкара 14 дневна карантина, може и пак да се бъркам, но със сигурност имаше някаква пречка и затова избрахме да почиваме в България миналата година. Ако все пак Турция мине в червена зона, ще ни искат пср тест за връщане(засега, до второ нареждане Hands Point Up ), поне пср тестовете в Турция са 2 пъти по-евтини от тукашните, и долу-горе си заслужава да се рискува!
Доколкото Аз разбирам заповедта на МЗ, която сега действа, ако Турция влезе в червената зона, при влизане в България, трябва да представиш отрицателен ПСР тест, въпреки това те поставят под карантина и до 24 часа трябва да представиш нов ПСР, направен в БГ, отрицателен, за да ти отменят карантината, т.е двата ПСР на човек при влизане в БГ.

# 580
Здравейте, след два дни летим за Анталия. Засега мислим да си правим от бързите тестове, ако до утре не променят изискванията. Интересувам се трябва ли някъде да попълваме някакви данни, адрес на пребиваване, както е за Гърция? От агенцията още нищо не са казали.

# 581
  • Някъде в Европа...
Пипи, така излиза. И аз така го разбирам..
Здравейте, след два дни летим за Анталия. Засега мислим да си правим от бързите тестове, ако до утре не променят изискванията. Интересувам се трябва ли някъде да попълваме някакви данни, адрес на пребиваване, както е за Гърция? От агенцията още нищо не са казали.
За бързите тестове - не, само да е на английски с данните от паспортите ви, вкл. номер.
Може да си направите Хес код по интернет, най-рано 72 часа преди тръгването, при попълването се отбелязва мястото на пребиваване. Не е задължителен, някои хотели (както се оказа, моя, без да бях информирана от ТА) го изискват при регистрацивта на рецепция....

# 582
  • с трима мъже :)
Леле, чета ви постовете от вчера и си мисля как пощуриха народа някои хора. Масова психоза, страх, напрежение.... какво ще стане, ами ако верно се заразим , ами ходи ми се на почивка ... и т.н.
Казвам го, защото и аз съм от вас. Същото положение и при нас.

Допреди две години си пишехме тук да хвалим и да се оплакваме. А сега основно пишем да намерим вариант как да отидем и как най-безопасно да изкараме, да се предпазим. Пишем за ПСРи, за червени и оранжеви зони, за не знам какво си още.

Направо побъркаха хората. За пари! Милиарди, трилиони , не знам какви си цифри. То аз самата вече с такива числа не боравя, идея си нямам за какви космически цифри става въпрос. За да печели някой, обикновения човек си бърка в джоба всеки ден. Милиони хора по цял свят всеки ден правят ПСР. Смятайте! И лекарства, като сложиш, застраховки на какво ли не (че сега се и сетихме да застраховаме всичко, барабар с почивките) ... ваксини ... не ми се мисли вече.

Да свършва вече тая гадост. Две години не се налудуваха. Модифицират го тоя вирус, пускат го в нови държави, само и само да се поддържа жив и да се размножава. Не се ли наядоха тия хора? Банкноти ли ядат вече, не зная.

# 583
  • Някъде в Европа...
Гала, колко си права...
Една мъничка забележка - в редица държави ПСР са безплатни за хората, не всеки път, но все пак...Знам със сигурност за Ирландия, но пък там ги спукват от тестове за щяло и нещяло...Но пък и гърци, влезли в Ирландия, получават смс, че на 5 ден от карантината имат право на безплатен ПСР, за да се освободят...

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 12:13 от AIR

# 584
Ние на 13.08 заминаваме, не сме се отказали само тест да са -. Ако влезе на връщане ще направим оттам по един Пср и дано е -. Не мислим да се отказваме. Определено е по безопасностно от Бг море в момента. Все повече познати върнали се от Бг море са + до седмица, така че няма гаранция никъде. Мин година ходихме пак в пика, червена зона, началото на 08 м,неваксинирани. Нямахме проблеми. Дай боже и сега да е така.

Общи условия

Активация на акаунт