Ноемврийчета напети весело растат 2 :)

• 12 739
  • 310
  •   1
Отговори
# 150
и Жужка имаше малко корички ама сега изчезнаха. Обтривахме и главичката с преварена мас и сода (по съвет на педиатърката). Мазахме я два пъти половин мас преди баня, дори не я ресахме (не и хареса нещо и пищеше) и за сега ги няма гадинките. Моята мас е изварявана с невен и вероятно и това е помогнало. Бях АБСОЛЮТНО против мазането на бебето с мас, но в интерес на истината това беше единственото което се пребори със сухата и сбръчкана кожичка (бебка е преносена, ползвам олио на Нивеа или крем-лосион с лайка на Бюбхен, но козметиката не се справи с проблема)
За противниците на "бабешките рецепти", някъде във форума хвалеха кремче на Клоран. Видях го в един магазин, струваше 7-8 лв, съдържаше естествени масла, лайка и невен (цитирам по памет), ако искате пробвайте него.

# 151
Цитат на: 2 в 1
и Жужка имаше малко корички ама сега изчезнаха. Обтривахме и главичката с преварена мас и сода (по съвет на педиатърката). Мазахме я два пъти половин мас преди баня, дори не я ресахме (не и хареса нещо и пищеше) и за сега ги няма гадинките. Моята мас е изварявана с невен и вероятно и това е помогнало. Бях АБСОЛЮТНО против мазането на бебето с мас, но в интерес на истината това беше единственото което се пребори със сухата и сбръчкана кожичка (бебка е преносена, ползвам олио на Нивеа или крем-лосион с лайка на Бюбхен, но козметиката не се справи с проблема)
За противниците на "бабешките рецепти", някъде във форума хвалеха кремче на Клоран. Видях го в един магазин, струваше 7-8 лв, съдържаше естествени масла, лайка и невен (цитирам по памет), ако искате пробвайте него.

И аз да си призная, че след множеството пъпки, с които се преборихме и все още се борим си я мажа с мас Simple Smile От прасето на баба ми Simple Smile с мляко и ябълка и ванилия Simple Smile хихи Simple Smile бойкотирах всякаква козметика освен едно шампоанче и масло за тяло (български - Рошко Simple Smile) и засега не съжалявам Simple Smile

# 152
и пъпки вече няма, причината вероятно е комплексна:
спряхме НАН-а
намалихме температурата в стаята на 19-21 (от 21-23) градуса
ей я вече и "бабешката рецепта" - почиствам личицето 2-3 пъти на ден с содена вода (половин лъжица сода / 100мл. вода)
и пъпките измряха, изтребихме ги до крак  

# 153
  • тук-там
И ние изтребихме пъпките, не знам дали чисто и просто не са израстнали този проблем. И на мен педито ми каза, че бебка имала алергия към белтъка. За целта аз спазвах диета и смених адаптираното мляко. Но се съмнявам да е било това, прочетох някъде, че подобен проблем се проявява и в други симптоми - чревни разстройства и подобни, а Рая не е имала нищо такова. Сега вече не паза диета, минах на друго адаптирано мляко, дето белтъкът не е заменен от алтернативен, също започнах отново да мажа с Бюбхен и да чукам на дърво, пъпки няма. Така че аз мисля, че този проблем се израства и не е никакава алергия към белтъка.

# 154
Цитат на: T o n i

Ами на Таня и сложиха хепатит първия месец, а сега на втората консултация и сложиха 2 ваксини - ДТК и полиомиелитната...(една в ръчичката и една в крачето). Да не би да не си разбрала и да са ви я сложили Simple Smile

Сега се сещам, че ми казаха, че 2 неща ще й слагат, ама аз защо разбрах, че едното се приема през устата.
Сигурно са ни я сложили, ще питам следващия път.

# 155
  • тук-там
Я кажете по колко е нормално да расте главичката на бебоците. На Рая главата се беше увеличила с 1 см. на първата консултация, на втора още не сме ходили. Чудя се дали е нормално, нали трябва да се шашкам все за нещо, сега пък ми се струва, че главата и не е достатъчно голяма  Rolling Eyes . Тихо, да не чуе мъжът ми, какви глупости дрънкам  Confused .

# 156
Нищо не знам за главичката, мерят ни я, казват всичко е ОК и аз не съм и питала. Моята Еличка вече си държи главата сама, без да се килва и без да я подкрепям, много е смешна, върти я на всички страни - всичко да огледа

# 157
Цитат на: evpraksia

Ами на Таня и сложиха хепатит първия месец, а сега на втората консултация и сложиха 2 ваксини - ДТК и полиомиелитната...(една в ръчичката и една в крачето). Да не би да не си разбрала и да са ви я сложили Simple Smile

Сега се сещам, че ми казаха, че 2 неща ще й слагат, ама аз защо разбрах, че едното се приема през устата.
Сигурно са ни я сложили, ще питам следващия път.

Точно тази капковата, която се слага в устичката я заменихме за такава в спринцовка Simple Smile Аз за нея говоря - тя е полиомиелитната Simple Smile

# 158
Цитат на: mtz
Я кажете по колко е нормално да расте главичката на бебоците. На Рая главата се беше увеличила с 1 см. на първата консултация, на втора още не сме ходили. Чудя се дали е нормално, нали трябва да се шашкам все за нещо, сега пък ми се струва, че главата и не е достатъчно голяма  Rolling Eyes . Тихо, да не чуе мъжът ми, какви глупости дрънкам  Confused .

На Таня главата е с 1.5 см по-голяма, но мисля, че си е нормално. Иначе все нещо щяха да кажат Simple Smile
Иначе главата си я държи стабилно, но точно както казваш ти - като се отпусне и и се килва нанякъде Simple Smile
А ние мразим да сме корем Sad само като я обърна и започва да плаче Sad
При вас как е ?

# 159
  • София
[quotе]А ние мразим да сме корем Sad само като я обърна и започва да плаче SadПри вас как е ?[/quote]

и ники мрази да е по корем, много пъти опитвам да го сложа по корем върху мен и да го гушкам така, обаче плаче...още от болницата където го обръщаха да лежи по тоя начин съм забелязала, че мрази и се дере яко...

# 160
А Жужка последните дни спи май само по коремче, много рядко като спи и ако се разпъшка я обръщам, ама почти през всичкото време спи така. Преди казаха, че е опасно (децата не можеха да си въртят сами главичките, ама сега ..........) как мислите дали има някакъв проблем, ами като я боли коремчето и само така я облекчава?!?
Момичета вие наближавете третия месец, кажете ми че вече ви намалят коликите, че вече ще се гръмна. Онзи ден си дадох почивен ден и се шляех почти половин ден по улиците (е и работа малко имах де), та срещнах доста познати с бебета които (6 човека) ми казаха, че бебетата им имали колики до 5-тия месец . не искам, няма пък, няма да го понеса. нали уж са "тримесечни" колики.

# 161
Тони, в твоето албумче "Погача" ли видях столче за кола на Бертони? Слагаш ли вече Таничка в него и по колко време я оставяш да седи? На мен ми се струва, че на моето и най-легналото(45градуса) положение си е май доста седнало и съм я слагала вътре само за някоя друга снимка.
С какви колички сте и доволни ли сте? На мен ми дадоха една на Хаук, ужасна и тежка. Търпение нямам да дойде март и да купим лятна, За сега ми хвалят Чиполино "Пикадили"(абе не съм сигурна дали беше Чиполино, но модела е този) и една аз харесах Маг Ингланд - "МОДА", вие имате ли някакви наблюдения за летните колички?

# 162
  • София, Младост
Цитат на: 2 в 1
А Жужка последните дни спи май само по коремче, много рядко като спи и ако се разпъшка я обръщам, ама почти през всичкото време спи така. Преди казаха, че е опасно (децата не можеха да си въртят сами главичките, ама сега ..........) как мислите дали има някакъв проблем, ами като я боли коремчето и само така я облекчава?!?
.
И ние спим само по коремче. И аз се притеснявам и постоянно я наблюдавам, но за сега само така си пси спокойно-вирва дупето нагоре прави една блажена физиономийка и понякога спи от 22:00 до 9 СУТРИНТА( ТОВА БЕШЕ ВЧЕРА, СЕГА ЩЕ ВИДИМ....)

# 163
  • София
И още да попитам, държат ли си бебоците главичките сами или все още им ги подкрепяте? Рая уж я държи стабилно, но от време на време, когато е по-отпусната, и се килва назад.

Лори си държи главичката и много следи с поглед, по някога даже съвсем ще се изкриви, за да гледа това, което й е интересно (обикновено баща й)  Wink  Grinning

# 164
  • София

На Таня главата е с 1.5 см по-голяма, но мисля, че си е нормално. Иначе все нещо щяха да кажат Simple Smile
Иначе главата си я държи стабилно, но точно както казваш ти - като се отпусне и и се килва нанякъде Simple Smile
А ние мразим да сме корем Sad само като я обърна и започва да плаче Sad
При вас как е ?

За главичката и аз не знам как е нормално да бъде, но ще се поинтересувам следващия път.
Лори като я обърна по корем, лежи известно време, вири главичка и крачета барабар с нея, но като се умори започва да мрънка. Не спи по корем като е самичка, но няколко пъти заспива върху мен по коремче. Иначе като я хвана през гърдичките и тя така си вирва главата, направо прави чупка в кръста Grinning

Общи условия

Активация на акаунт