За бебета и деца от 0+ месеца : Бързи въпроси, отговори, съвети -93

• 21 569
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
На мен думата "лайна" ми е много неприятна.
Не искам детето ми да я използва "Мамо, имам лайно" звучи ужасно. Или " имам фекалии". Не знам точно какво имаш предвид, не се сещам как трябва да ги използва детето. Само като стане достатъчно голямо да казва " Ходи ми се до тоалетна по голяма нужда". "Мамо, ака ми се" или "Имам ако" е много по-добре.
Също "Имам чиш/пиш" или там каквото се казва, отколкото "Уринира ми се" 😅
Иначе съм съгласна, че трябва да се знаят истинските имена, ама те май са за малко по-големи деца вече, на няколко годинки, когато вече говорят по-добре.

# 151
Нещо не схванах как собственото ми усещане за думи стана тема на разговор при въпрос кога се слага детето на гърне.
На всеки са му неприятни различни неща. Аз не виждам нищо лошо в думи като лайна и пенис. Нито съм казала, че ще уча детето си да вика имам фекалии. Ми разбира се, че са за по големи деца, няма как бебе на 8-9 месеца да вика така. То за това се казва ако и пиш, за да им е лесно да си покажат. Аз не съм олигофрен, да очаквам детето ми да дойде и да каже 'моля мамо, да ме сложиш на гърне, защото искам да уринирам.

# 152
На село няма столче за хранене ...сяда на гърнето и яде. ...ползваме го за стол минаваме мн тънко така хахах🤣🤣🤣Е веднъж, два в месеца дано не е проблем 😄

# 153
  • Пловдив
А има ли такива между вас, които са пуснали децата си на 12-13 месеца на ясла, на мен затова ми се иска да се научи, че ако го приемат наесен и е още с памперс не знам дали ще е ок.

# 154
А има ли такива между вас, които са пуснали децата си на 12-13 месеца на ясла, на мен затова ми се иска да се научи, че ако го приемат наесен и е още с памперс не знам дали ще е ок.
В яслите децата предимно са с памперс. По-скоро уточнете, че желаете ако е само с гащички, да се съобразяват с това. Аз изрично забраних да слагат, защото няколко пъти ми я бяха върнали с памперс, без да е имало инцидент, което всъщност си е да ми я върнат пак да си върши нещата в гащите.
Проблем ще имате за първа група в ДГ, защото там персонала е малко и ако детето разчита на памперс, не е сигурно кой и кога ще го преобува. Иначе в яслите има достатъчно сестри.

# 155
  • Пловдив
Ясно, благодаря. Значи да не се тормозя излишно, ако процесът се случи по-късно във времето.

# 156
Аз имам приятелка, която имаше големи проблеми в яслата с памперсите. По-точно дъщеря и вече беше без дневен памперс, а в яслата държаха да е със. Много разговори имаше с директорката и с госпожите докато се разберат, че детето така всъщност се връща назад. Тъкмо постигаше някакъв успех и следобед като я вземе, тя пак с памперс..

# 157
Ох, егати темите 😁 Та, по въпроса - слагах го след сън, после обачр нещо не искаше и спрях. Сега е на 1 год и 7 месеца и скоро мисля да стои в нас по гащи и..да започваме купона 😁 На яслата тук ги искат с памперс. Там ще помогнат да се махне. Но той тръгва живот и здраве средата на Октомври.

# 158
Моето дете никога не е яко, не е гледало телевизия, докато е на гърне. Аз гледам да различава нещата. Кога се яде, кога се ...ползва гърне.  Голямото ми дете казва " мамо, ака ми се" или " мамо , имам ако" и си взема гърнето и си върши нуждата.
При мен проблема е , че не мога да го накарам да я прави тази работа на голямото гърне ( както му казва той ). Като седне на това гърне... Имам 40 Мин свободни Wink забравя се там.

# 159
Някой знае ли дали мъжът ми има право да ползва болничен за гледане на болно дете, при положение че аз съм в майчинство? Вчера забравих да питам педиатъра, а не ми се звъни днес пак..

# 160
Някой знае ли дали мъжът ми има право да ползва болничен за гледане на болно дете, при положение че аз съм в майчинство? Вчера забравих да питам педиатъра, а не ми се звъни днес пак..
Има право. Само трябва да си носи картона със себе си ( лична амбулаторна карта май се води)

# 161
Въпроса "на гърне ли да я храня",всъщност беше ироничен.
Ама ако няма къде и там може,аз съм гъвкава и приспособима на всякакви условия и ситуации житейски,защо и детето да не е.Товя вече не е ирония .

# 162
  • Несебър
А, аз се обръщах към зила,не към теб.
Да се приспособяваш лесно е страхотно качество. Така сме и оцелели. Но всеки с принципа си.

# 163
  • Пловдив
И аз имам въпрос за мъниците в ясла- нашата ще е на година и два месеца някъде като я приемат ( дано) и тръгне на ясла сега есента.
Та, ако не могат сами да се хранят все още, лелите ги хранят, нали? Предполагам, че повечето дечица на тази възраст не са се усъвършенствали в яденето сами, сега се сетих и се запритеснявах 😊

# 164
Ще се научи там, не се притеснявайте. Моето дете вече се храни само, на год и 5 месеца прояви интерес и сее научи Simple Smile Но пък слагането на гърне не сме започнали, а е на год и 7 месеца вече 😁

Общи условия

Активация на акаунт