Сполучливи имитации на маркови парфюми - 38

• 58 149
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
  • BG-DE
Ако не се лъжа мисля, че Мартинез имаха добра негова имитация.

# 526
  • София
Ако не се лъжа мисля, че Мартинез имаха добра негова имитация.

Много благодаря, ще го пробвам със сигурност! Hug

# 527
  • Стара Загора
Гиза също. Паралелно не съм сравнявала с оригинала, но тази версия е много добра за мен. Трайна и шлейфова.

# 528
  • обл. Шумен
Момичета, преди време имаше един парфюм на Валентино :

Дали е спрян или се продава, но в друга бутилка и с друго име? 🤔

# 529
В темата помня, че е писано, че Декаданс на Мартинез доста се различава от оригинала. Аз имам на Гиза, но нямам представа как е като близост, понеже не познавам оригинала, за жалост. Мирише ми на нещо зелено, леко чаено, а после се трансформира в кожен аромат.

# 530

Спрян е отдавна. Не съм открила имитация. А този ми е много любим 💖

# 531
  • Бургас
Обожавам например имитацията на Заг на Womanity но тя си има своите разминавания с оригинала и на мен точно това ми харесва, съжалявам, че не успяхме през юни да се върнем в София за да си взема отново и си купих оригинала, сигурно звучи странно но не ми носи същото удоволствие 😊
Защо да е странно?
Най-щастлива се чувствам,когато нося La vie est belle в оригинал.Не е изключено човек да хареса имитация повече от оригинала обаче.
Ще взема и Womanity да пробвам...
Ама първо така коментираното 🌷

# 532
  • БГ

Купих си тестер на този парфюм за завършването ми преди има няма 15 години.. Имам за още едно пръскане, но си го пазя, защото аромата ме връща отново там.. страхотен е наистина.

# 533
  • София
Здравейте,
Много харесвам WOMANITY на THIERRY MUGLER, но преди време бях взимала имитация на Рефан. Тогава не ми допадна, а едва ли сега ще е по-добър.
Ще помоля да предложите добра имитация.
Благодаря предварително!
Изпръскала съм флакон и половина от оригинала, не го подновявам,  защото имитациите ме устройват - особено тази на Рефан, но ето, на теб не ти харесва. На Гиза маслото същото е хубаво, с малко по-рязко начало, можеш да го видиш и него. Приятелка, също любител на оригинала, похвали Ле парфюм - никак не бил лош, но аз не съм го пробвала. Този парфюм ляга много различно на всяка кожа...

# 534
Инвиктус на Заг как е като трайност и близост до оригинала?
Зарибявате яко, цял списък имам с парфюми, добре че Вито има пробички ❤️

# 535
Руса мама, в същото положение съм  и аз 😆😆😆 и днес сигурно ще го изпратя на Витоша. Но мисля да съм разумна и дано ми харесат набелязаните Wink

# 536
Според мен е доста близък и много траен Препоръчвам Пробвай го ще ти хареса

# 537
  • Варна
В първия пост точно под заглавието на темата има линк към ексел файл.
В същият този първи пост по-надолу има част "Според изказани мнения в темата, сполучливи имитации са:"
Във въпросната таблица са посочени Рефан и Парфен.
Във въпросната екселска таблица не са посочени само Рефан и Парфен, а доста други марки парфюми. Но трябва да се слезе до края на таблицата - там са останалите парфюми. Този списък се актуализира непрекъснато от Juls 18.
В списъка със сполучливите имитации има доста парфюми, но новите съфорумки просто не го четат.
Изписват се много постове в питане на едно и също, а също така се публикуват големи снимки и стари цитати без да се ползва скрит текст. Така темата се натоварва с излишна информация, която е досадно да се чете. Освен това това води до честото подновяване на темата.

# 538
  • Бургас
Инвиктус на Заг как е като трайност и близост до оригинала?
Зарибявате яко, цял списък имам с парфюми, добре че Вито има пробички ❤

Бих казала около 96% сходство. Нямам много опит с оригинала, имала съм няколко мостри, които съм давала на приятеля ми и на тяхна база смятам, че е доста сходен. Две шишета по 50 мл изпръска на Заг, харесва го и аз също. Инвиктус не е много сложен аромат според мен, така че мисля, че повечето имитации ще са ок откъм прилика. Траен и се носи около теб, препоръчвам го.

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 10:44 от rdb323

# 539
За Клоето да кажа.Не усещам никакви рози. За мен е безличен аромат. Иначе да,ефирен,летен и звънлив,но е скучен.
 Аз обожавам рози,но все още не съм открила аромат, в който розите да ми харесат. Обичам не този тежък и някак като гнил мирис на нашата роза Дамасцена,а онзи лек и нежен розов аромат на тези големите рози,които садят по площадите и парковете още от соц времето. Не знам какъв вид роза се води това,мисля,че е  rosa alba.Харесвам и съчетание на роза и мускус(в малките мостри по магазините на Българска роза и по морето дето ги продават,но розата да е много нежна и фина като аромат.
Наскоро си направих сама парфюм на Фестивала на розата и стана много сполучлив.Сложих ванилия,розово масло,флорална база и портокалов цвят. Стана много интересен,всички го харесаха,и си е мой. Основно беше ванилия и портокал като доминиращи нотки. Исках да е роза и ванилия и нищо повече. Но си имаше точна дозировка на съставките за да стане балансиран аромат. Вълнуващо и интересно беше за парфюмни любители.
 Детето го смеси с Блум на Заг докато не я гледах и стана една каша,умрях от яд,но го хвърлих. За щастие съм запомнила точно пропорциите и съставките.Ама кога ще мога пак да си го направя не е ясно.
She wood на Заг е доста сходен с оригинала. На Заг е точно ретро теменужка,по-остра,в оригинала е по-сладникава и нежна. На Заг е и по-тревист от оригинала. На мен не ми понесе съвсем.Оказа се,че не се разбирам съвсем добре с теменужки в парфюм. Ако и да ги харесвам много.

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 20:38 от Snow_White5

Общи условия

Активация на акаунт