Сполучливи имитации на маркови парфюми - 38

• 58 090
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
Хвойната си я представете по аромат като по-сладък бор. Или като нещо иглолистно. Ако откъснете плодче от кипарис, то също мирише подобно. Съвсем натурална миризма е според мен, няма и намек за тоалетно борче или ароматизатор.

Унисекс за лятото по-бива, но чисто мъжки аромати не мисля, че бих носила.

# 556
  • София

За лягане се нафущях яко с Burberry Body от Заг. Ох, много е хубав ❤❤

Тъкмо щях да питам има ли и други, като мен, които се чудят преди лягане с какъв аромат искат да се събудят...пръскам си нещо и си го мириша цяла нощ и на сутринта:satisfied:

# 557
Daisy^Slava, откъде взе Gypsy water на Заг, в Бургас не се предлага вече в магазина, може ли да се поръча от другаде?

Аз днес пак се отбих, купих Baccarat rouge 540 и She wood, който не беше предвиден, но толкова ме заинтригувахте с описанията на тази виолетка, че...нямаше как да пропусна. Много ми хареса! Flowers Hibiscus

Трябва да спра да чета тази тема поне за известно време, че се чувствам като в анонимните алкохолици - само да вляза и откривам нов аромат, който да набележа и....за 3 седмици станаха 30 шишенца парфюм.. FlushedInnocent
Ама поне са хубави, а аз се чувствам толкова добре като се напръскам с някой от тях - веднага ми се вдига настроението, така че си заслужава!

Снимах обновения каталог на Заг в Бургас, защото за съжаление доста парфюми са отпаднали, ако някой се интересува:

# 558
  • София
Взех си 901   MODERN MUSE - ESTEE LAUDER на Парфен.Не познавам оригинала. В първия момент на мен е силен люляк,ама в пирамидата го няма. След това започвам да усещам жасмин ,орлови нокти, тубероза и май пачулито, защото то е доста остро на моята кожа. Но е траен и звънлив, хареса ми.Има нещо тръпчиво, но и свежо. Малко ми е силен обаче сега за горещините.

# 559
От мъжките на Заг Y YVES SAINT LORAIN & AQUA DI GIO ARMANI дали са читави и трайни?

# 560
  • София
Момичета, да препоръчате аромат за 30 годишен. Харесва Eros Versace и Bad boy Carolina Herrera, но искал нещо друго Grinning

# 561
  • София
В темата помня, че е писано, че Декаданс на Мартинез доста се различава от оригинала. Аз имам на Гиза, но нямам представа как е като близост, понеже не познавам оригинала, за жалост. Мирише ми на нещо зелено, леко чаено, а после се трансформира в кожен аромат.

Много зелено има в него или поне аз така усещам и оригинала. Може би кожената нотка идва от папируса, не съм много сигурна, тъй като и не разбирам толкова. Joy Но определено сливата и жасминът ме грабват, забелязала съм, че почти всичките ми парфюми съдържат жасмин в нотките си.

Днес си купих на Martin Lion версията (номер F59) и ми се струва доста близка (има разминавания де), но все пак ще пробвам Мартинез и Гиза, за да ги сравня. Надявам се да нацеля поне един от трите и да се запася. Joy
Ще дам мнение като ги изтествам, както си трябва. Blush

# 562
  • Бургас
Момичета, да препоръчате аромат за 30 годишен. Харесва Eros Versace и Bad boy Carolina Herrera, но искал нещо друго Grinning
Гледаш във фрагрантика кои парфюми са подобни на посочените,кои парфюми се харесват на хората с такъв вкус...
И им търсиш имитация или купуваш оригинал...
https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Sauvage-31861.html
Този ми излезе като подходящ.

# 563
Ще се купува Африканския бал, момичета, обаче дилемата е между Заг и Мартинез. Който има оригинала, нека сподели коя имитация се доближава повече.
При мен се оказа, че съм фен на Byredo и ще се заредя с всички имитации, макар и да познавам марката само от имитации. Flushed

# 564
Защо не погледне парфюмите на Зара там има много добри попадения

# 565
Ще погледна, четох тук, че Tonka Wood се доближава, но май го няма вече.

# 566
  • Бургас
Защо не погледне парфюмите на Зара там има много добри попадения
Много са хубави,подкрепям.
С удоволствие ги пръскам,винаги миришат страхотно,чисто,нямат гадната рефанска нотка,нямат аромат на евтин парфюм.
Май и Заг и Парфен не миришат зле,само Рефан сякаш крещи:Аз съм наливен парфюм,имитация съм...
Имала съм The One от Рефан...На Зара е прекрасен.
Имала съм be delishious в оригинал,на Рефан,имам на Зара.На Рефан беше буквално ужасен...На Зара има разминаване,но не дразни.А на Рефан не можех да го понасям...

# 567
  • София
Ще се купува Африканския бал, момичета, обаче дилемата е между Заг и Мартинез. Който има оригинала, нека сподели коя имитация се доближава повече.
При мен се оказа, че съм фен на Byredo и ще се заредя с всички имитации, макар и да познавам марката само от имитации. Flushed

Аз имам Бал д'Африк на Мартинез, и съм много разочарована от него. Първата дума, с която бих го определила, е безличен. Повече ми клони към мъжки, но една такава неопределена миризма, като все едно не е парфюм, а вода, с която си измил неопределен брой шишета от парфюми. На Заг не съм пробвала, до голяма степен заради Мартинезкото ми разочарование. А трябва да го пробвам, защото току-виж се оказал съвсем различен от представата ми. Байредо толкова се издигнаха в очите ми с Лалето, не може Африканския им бал да е такава талпа.

# 568
Гледам сега Мартинез нещо са махнали от сайта си Африканския бал. Предлагат го в чуждестранния си сайт по 17 евро...
Ад ме е, че го няма вече този Tonka Wood на Зара.

# 569
Аз заради пословичното си невнимание даже си го купих Bal d'Afrique на Заг, защото го обърках с прекрасния аромат на Jo Malone - Dark Amber & Ginger Lily, който бях тествала на ръката и реших, че е първия. /За жалост, в Бургас го спряха - тъкмо си го открих Sad /
Та за Африканския бал специално се връщах в магазина, взех 50мл и чак като се прибрах си разбрах грешката.

Не, че е лош - просто...както някои вече казаха - с нищо не се отличава.
Има леко мъжка нотка на подправки, по това ми напомня малко на оригинала на Jo Malone Wood sage & Sea salt - същата тръпчивост.
Приятно е, особено в съчетание с друг, но сам по себе си - честно казано, ако можех да го върна, щях.

Общи условия

Активация на акаунт