Митница – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 8

• 70 005
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Толкова ли е сложно да покажете имейл адреса от който ви е пуснато писмото. Нещо ми се къса нишката във вашата история, но както и да е...

# 511
Толкова ли е сложно да покажете имейл адреса от който ви е пуснато писмото. Нещо ми се къса нишката във вашата история, но както и да е...
Никой не е искал да показвам имейла, иначе не е никак сложно. По- горе прикачих съдържанието му. Кажете какво не ви е ясно и ще изясня, ако мога.

Ето и имейла от ggbg.

# 512
С малката подробност, че на FedEx по цял свят имейлите им са @fedex.com

# 513
Olia, проверихте ли дали имейла, от който ви искат заплащане, съвпада с този на федекс - тоест дали писмото е действително пратено от федекс, или от друг?
Това имах предвид - дали сте проверили дали не се касае за измама.
Понеже не отговорихте, за това поисках да покажете адреса на изпращача..за да сверя аз дали е от федекс, или от някой представящ се само за федекс.

И вие платихте ли? И ако не, как пратката ви е влязла...и още и още Wink

# 514
След имейла, който ви показах сутринта, платих и вече и от ggbg ми пратиха имейл, че са получили пратката и в неделя тръгва за България. Не вярва да е измама, как иначе ggbg ще ми пишат, че са получили пратка за мен🤔

# 515
Например да не е била изобщо задържана и мейла да е бил от измамник, не от федекс.

https://bg.indentsoft.com/izvestia-za-falsivi-dostavki-na-paketi … t-da-b-dat-izmama

# 516
Абе била е спряна на митница в Лондон Станстед. Има номер за проследяване, там се вижда всичко

Само не стана ясно защо са искали ЕОРИ

# 517
Как е освободена ?

# 518
Още с първия имейл за искане на ЕОРИ изпратих в отговор платежен  документ и скрийншот на поръчката. Заради този абзац в имейла. Дали е възможно да е освободена заради това?

# 519
Здравейте, група! Опитвам се да си разясня доставката на jolse. До 150$ се води стандартна и идва с DHL. Над 150$ е експресна и идва с FedEx. Говорим за директна доставка до България. Но над 150€ пък я задържат за проверка на митница и искат ЕОРИ. Така ли е или нещо пропускам?

# 520
Обратното е , стандартната до 150 $ идва с Fedex или бг пощи, експресната над 150$ идва с DHL. За над 150 евро не мога да кажа.

# 521
Обратното е , стандартната до 150 $ идва с Fedex или бг пощи, експресната над 150$ идва с DHL. За над 150 евро не мога да кажа.
Ами не. На мен вече две поръчки за по колко 70$ ми идват с DHL.

# 522
Здравейте, група! Опитвам се да си разясня доставката на jolse. До 150$ се води стандартна и идва с DHL. Над 150$ е експресна и идва с FedEx. Говорим за директна доставка до България. Но над 150€ пък я задържат за проверка на митница и искат ЕОРИ. Така ли е или нещо пропускам?

Jolse имат 2 вида доставка- стандартна и експресна. Стандартната е пощенска и е безплатна над 80долара, експресната е с куриер (дчл или федекс) и е безплатна над 150долара. Ако си платите вие можете да избирате как да ви доставят пратката независимо от стойността на поръчката. Стандартната принципно е с пощите, но за пощенските пратки има ограничение като обем и тегло, и сайтът изрично е уточнил, че може да ъпгрейтне пощенската доставката до такава с куриер без конкретизиране кой ще бъде. Ако имате претенции как желаете да получите пратката си при поръчката им пишете съобщение и/или имейл. Аз винаги им пиша, че искам доставката да е само с Федекс или пощите, не с ДЧЛ заради допълнителната такса представителство.
Всички пратки минават митническа обработка, като процеса се поема от доставчика- куриер или пощите. При всички случаи от вас се иска изпращане на документи изаплащане на ДДС. Ако пратката е над 150евро куриерите искат и ЕОРИ номер, като ако нямате такъв могат да го извадят вместо вас срещу пълномощно и допълнително заплащане. Над 150евро е и малко по-тромава процедурата, има повече бавене, под тази сума се подава някаква опростена декларация и за ден-два се приключва с митницата

# 523

Jolse имат 2 вида доставка- стандартна и експресна. Стандартната е пощенска и е безплатна над 80долара, експресната е с куриер (дчл или федекс) и е безплатна над 150долара. Ако си платите вие можете да избирате как да ви доставят пратката независимо от стойността на поръчката. Стандартната принципно е с пощите, но за пощенските пратки има ограничение като обем и тегло, и сайтът изрично е уточнил, че може да ъпгрейтне пощенската доставката до такава с куриер без конкретизиране кой ще бъде. Ако имате претенции как желаете да получите пратката си при поръчката им пишете съобщение и/или имейл. Аз винаги им пиша, че искам доставката да е само с Федекс или пощите, не с ДЧЛ заради допълнителната такса представителство.
Всички пратки минават митническа обработка, като процеса се поема от доставчика- куриер или пощите. При всички случаи от вас се иска изпращане на документи изаплащане на ДДС. Ако пратката е над 150евро куриерите искат и ЕОРИ номер, като ако нямате такъв могат да го извадят вместо вас срещу пълномощно и допълнително заплащане. Над 150евро е и малко по-тромава процедурата, има повече бавене, под тази сума се подава някаква опростена декларация и за ден-два се приключва с митницата
Имам три поръчки от джолсе. Доставката е безплатна над 60долара. В сайта не съм отбелязвала друга доставка, стандартна си беше. Първата поръчка беше около 70$- дойде с DHL. Втората ми беше с превозвач (голяма грешка) около 300$ и я очаквам с FedEx и искаха ЕОРИ, но някак я пуснаха без, пратих подробни скрийншотове на поръчката и плащането. Третата пак е около 70$ и писах на джолсе, че моля да е с ФедЕкс. Те ми отговориха, че понеже е стандартна, ще бъде изпратена с корейски пощи. Да, но до мен пак ще дойде с DHL.🤷🏻♀
Затова се опитавам да разгадая как точно стоят нещата, но не ми става ясно.

# 524
Моя грешка, да, доставката е безплатна над 60долара Simple Smile
Както написах, сайта имат право по своя преценка по скъпите, обемните или тежки пратки да ги изпращат с куриер, а не с пощите. Обикновено малките пратки, които са за стандартна поща ги изпращат с ДЧЛ ако решат да ъпгрейтват доставката. Пратката ви за 300дорара въобще не я коментираме, защото е била до UK (нали така?). Поръчки направени при кампании с безплатна доставка или такива за суми над 60долара, но под 150 най- често ги изпращат с ДЧЛ, ако не помолите за друго. Аз винаги им пиша да е с Федекс и винаги се съобразяват. Това е впечатление за много години ползване на сайта, стотици поръчки за хиляди долари. Не е имало случай да им напиша нещо свързано с доставката и да са го подминали. Пишете им при самия чекаут в полето за бележки и пак на контактната форма веднага след поръчката с номера на ордера.

Общи условия

Активация на акаунт