Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 31

• 38 224
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
По принцип му е рано за зъби на 3 месеца и 3 седмици е. Мислех и за силна струя, но и това не е.

# 646
Може да е слаба струя тогава и да се дразни, че не потича веднага.

# 647
При нас от 2 седмици някъде се случва нещо подобно, само вечер при последното кърмене преди сън. Въпреки че не е оставена да изгладнее, ми се нахвърля да суче и очаква млякото да потече веднага. Обаче тя самата не суче ами просто прави нещо, дърпа, хапе, блъска ме с глава и ръце, хваща, пуска. Първият път като го направи рева ама яко рева. Аз пък се ошашках какво се случва. Обаче открих "лек". Когато почне да нервничи и да не суче, реално не ми се задейства рефлекса за потичане. Затова на свободната гърда стимулирам, както се показва в клипчетата за цедене на ръка. Така млякото потича, въпреки че тя самата не суче и тя като усети, почва да яде и спира с тормоза. Може да пробваш така дали няма да скъсиш периода на това захапване и пускане.

# 648
Здравейте, имам въпрос малко не по темата.

Бебето ми е на 6 месеца. От около 2 месец ни се появи това на лявото зърно. Педиатърът каза само и единствено Не го пипайте. Разбира се не го пипам. Но бих искала да знам дали е свързано с кърменето. Четох, че е заради моите хормони, които преминават в кърмата.

И друг въпрос. Възможно ли е леко да се е завърнал рефлуксът или просто си похапва повече от нужното?

# 649
Не съм специалист, но моите 2 бебета бяха с подути гърдички само като новородени, докато се изчистят от моите хормони, за около седмица-две. След това всичко си беше ок и голямата и малката сега са кърмени. Според мен се консултарайте и с друг лекар. Какво значи не го пипайте, какво е, защо е, за мен лично е странно.

# 650
Здравейте! Бебка е на 1г и 2 м почти. Все още я кърмя доста доста често, но от известно време на дясната гърда изпитвам неразположение като започне да суче. Усещам нещо като боцкане. За няколко секунди и минава. Случва се понякога и когато не суче. На какво може да се дължи? Нямам запушване... А и понякога вечер започват да ме сърбят и двете гърди.

# 651

Бебето ми е на 6 месеца. От около 2 месец ни се появи това на лявото зърно. Педиатърът каза само и единствено Не го пипайте. Разбира се не го пипам. Но бих искала да знам дали е свързано с кърменето. Четох, че е заради моите хормони, които преминават в кърмата.

И друг въпрос. Възможно ли е леко да се е завърнал рефлуксът или просто си похапва повече от нужното?
З

Едва ли има общо с кърменето. Трябва да го види специалист. Отговор не го пипайте не е адекватен, второ, ако трябва и трето мнение от педиатър. Вашите хормони имат отношение, когато бебето е новородено и е било в утробата, след раждане може да има подуване на гърдите,  обриване, но вече не, задължително друго медицинско лице да го види, 2 месеца не са малко време.
Вероятно вече захранвате детето, тъй че се предполага, че рефлуксът ще поотмине, може да е върнало детето поради различни причини, ако е нещо тенденциозно - гастроентеролог.
Здравейте! Бебка е на 1г и 2 м почти. Все още я кърмя доста доста често, но от известно време на дясната гърда изпитвам неразположение като започне да суче. Усещам нещо като боцкане. За няколко секунди и минава. Случва се понякога и когато не суче. На какво може да се дължи? Нямам запушване... А и понякога вечер започват да ме сърбят и двете гърди.
Има ли обрив на зърната? Раздразнена кожа на ареолите, зачервяване? Звучи ми като екзема с този сърбеж? Да не би пък бельото да предизвиква сърбеж и да не са обвързани двете неща?

# 652
Здравейте.
Адски ме стресира напоследък кърменето на дъщеря ми.
Взе да се буди на 2 часа като новородено, че и по-често. Снощи от 3 ч. като легна връз мен и ме нападна, чак до сутринта продължи..
Не знам дали са зъби, има два напъпили, но още не са избили.
Яденето на твърда храна е мираж, поне хемоглобина й е нормален.
Какво да направя, за да намаля поне малко нощното кърмене ?
На 13 месеца е.

# 653
katerichka29, току що описа моята сладурана. И тя е на същата възраст.  Не знам дали и как ще се оправям с нея, тя заспива основно на гърда. Не ми се мисли за момента на отбиване.

# 654
г.
Има ли обрив на зърната? Раздразнена кожа на ареолите, зачервяване? Звучи ми като екзема с този сърбеж? Да не би пък бельото да предизвиква сърбеж и да не са обвързани двете неща?
[/quote]
Видимо няма никакво зачервяване. Ето например днес пък не ме сърбяха... И аз не мога да разбера. А относно бельото, надали е от него, не съм си купувала скоро нови сутиени, а и ползвам още подплънки за кърмачки, че когато суче от едната от другата теква по някое време 🤣

# 655
Нели, може да засуква на моменти плитко и да притрива зърното и от там да боли, за сърбежът не знам, може да няма връзка изобщо с кърменето, щом няма обрив или зачервено, може пък от претопляне/пот,обикновено се получава под гърдата такъв сърбеж, заради запотяването, гледай засукването и коригирай.

Едногодишните си действат съвсем предвидимо за мен, с растящи зъби е така, има такива моменти, карат на мляко и 1-2 храни, докато избие зъба. Предлага им се твърда храна, ако искат - ок, ако не искат - пак ок, не е константно състояние.

# 656
Здравейте момичета!
Бременна съм в 8 месец и имам дъщеричка на 2 годинки, която още кърмя от време на време. По едно време беше спряла да търси, но сега отново изпитва нужда понякога. Много обичам да я кърмя.
Изписаха ми АБ Панцеф 400 заради стрептококите и се притеснявам дали не влияе на кърмата.  От два дни го пия и днес на третия ден дъщеря ми се събуди доста бледа. Не е имала контакти с деца, няма температура, няма други оплаквания. Иначе ѝ няма нищо друго, активна е, малко изморена беше днес. Направих ѝ вода с лимонче и това ѝ върна тонуса.
Притеснявам се това реакция от АБ ли е или стомашно неразположение.
Някоя има ли наблюдения?

# 657
Активната състанка на панцеф е cefiximehttp://www.e-lactancia.org/breastfeeding/cefixime/product/, напълно съвместим с кърменето, употребява се дори при новородени. Няма общо приема му с това, че детето е било бледо. По-скоро звучи като да й била паднала кръвната захар.

# 658
Активната състанка на панцеф е cefiximehttp://www.e-lactancia.org/breastfeeding/cefixime/product/, напълно съвместим с кърменето, употребява се дори при новородени. Няма общо приема му с това, че детето е било бледо. По-скоро звучи като да й била паднала кръвната захар.

Много благодаря. ❤️❤️❤️
Тъкмо и педиатърката мина да ни види и според нея е било нещо временно. Сега детето е много по-добре. Водата с лимонче е било добро решение. Понякога майчината интуиция е страшна работа.

# 659
Здравейте,
Вчера малчо яде в следните часове:
7:37, 10:16, 13:19, 16:36, после към 18:30 го къпах с баткоото след градина, и в 19:30 заспа вечеренн сън и стана в 0:22, после в 3:30, 5, 6:20.
Въпроса ми е дали през деня не му е малко, че вечер става толкова много. Вече е на 3м и се надявах да махне нощното хранене.
А да вметна, че е кърмен през цялото врмее само в 16:36 е пил АМ, че взимахме баткото от градина и не стана да го кърмя.
Също така до преди 2-3 дни като се е налагало съм правила 120АМ, обаче на кутията видях че пише 150 вече за неговата възраст. Педиатърката като питам колко трябва да яде ми казва: нали кърмиш, не те интересува колко мл трябва да яде, давай му когато иска.
Та дали 150 е ок, щото реално като суче незнам колко яде. Също така вече суче по 5-6 мин от гърда и се наяжда за 10-12 мин, ок ли е? Мъжа ми само казва, мноого бързо се отказваш дръж го повече, да ама детето си не иска вече, почва да се ядосва и местя другата гърда и след това го изправям да се оригне и е готов.
Стана дълго…

Общи условия

Активация на акаунт