Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 31

• 38 206
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
Е 20-30мл след кърмене е супер. Просто изцедете 4-5 пъти след кърмене, да се съберат едни 120-150мл и да сте спокойна, че оставяте достатъчно кърма. Щом има два дена, може и по 3 пъти на ден да ги разпределите.

# 676
Здравейте, имам едно прясно кърмаче на 6 дни, което ми дадоха едва вчера. Кърма имам, помогна ми помпата. Веднага щом ми го дадоха започнахме да се кърмим, справя се, до днес ака колкото пъти яде. Но днес имам едни водни мехурчета върху зърната. Едното ми зърно е малко и го поема по-лесно, другото е малко по-голямо и с него му е по-трудно. Какво мога да направя, за да подобря положението, тези мехурчета станаха болезнени?
Имам вече едно кърмено 2 год и 4 месеца дете, не е като да нямам опит, но в тази ситуация се зачудих.

# 677
Свържете се с консултант по телефона, за да ви консултира, без да се види трудно да се каже какви са мехурчетата, затова най-добре с консултант директно. Звучи като бебето да засуква плитко и заради това да се получават, но така е гадаене. www.podkrepazakarmene.com/consulting

# 678
Здравейте. Имам известно притеснение относно качването на кг и см на сина ми. Той е на 7 месеца и половина и е 69см и тежи 7,900кг. Последните 3 месеца качва по 200-250гр. От около 2 месеца захранвам по ЗВБ и съответно не яде особени количества и кара основно на мляко преди и след всяко ядене, както и през нощта. Реално суче постоянно, но качва малко. По таблици се ориентирам, че е под средните килограми за възрастта си, но не излиза от нормите. Гледам негови връстници пак на кърма тежат по 9 кг, моето малко ми струва, няма и 8кг. Роди се 3.400кг. Тревожа се да не е гладен или да не му стига количеството храна и мляко... Има ли някакво място за притеснение? Благодаря.

# 679
Няма причина за притеснение, детето си е удвоило теглото и си качва нормално за месеците, не си сравнявайте детето с другите.

# 680
Момичета, какво мога да пия за главоболие, докато кърмя? Thinking

# 681
Парацетамол.

# 682
Не желае двете. Като реша да сменя гърдата се ядосва, плаче и тръшка и накрая пак давам първата. Не е опция да давам двете.
В момента и аз съм  така. Прочетох за един начин. Без да сменяте посоката (да обръщате бебето) просто леко го издърпате до другата гърда, като до вас има възглавничка или нещо, на което да легне бебето. Не знам дали става при по-малко бебе. Моето е на 3 м. и работи.

# 683
Е 20-30мл след кърмене е супер. Просто изцедете 4-5 пъти след кърмене, да се съберат едни 120-150мл и да сте спокойна, че оставяте достатъчно кърма. Щом има два дена, може и по 3 пъти на ден да ги разпределите.

Четейки това исках да попитам може ли да сме смеси кърмата от няколко изцеждания? Съхранявам я отделно и я смесвам преди хапване или я съхранявам смесенс? Че ако едната е вече я хладилника и е студена не знам дали може да долея от ново изцеждане при нея 🤔 ще са с различна температура..

# 684
Охлаждайте ги отделно и ги смесете след това.

# 685
Здравейте, знаете ли дали кърменето след слагане на силикон (трябваше да го захлаждам с пръст), мазане с алкидна боя и чистене на част от ръцете с разредител би било опасно за бебока?

# 686
Не, измийте хубаво рэцете просто 😉

# 687
Някой знае ли какво се случва със сайта на e-lactancia? Дава ми някаква грешка, а се събудих с ангина и днес следобед ще ходя при личната, често имах ангини преди и знам, че ги лекуваме с антибиотик и ще трябва да проверявам. Доколкото разбрах за ангина и кърмене били безопасни пеницилиновите антибиотици, някой дали знае това да е вярно? Има ли друг сайт, от който да проверя? Намерих някакъв на английски e-lactation, но не знам дали да му се доверя...

# 688
Кажете кой антибиотик е изписан и ще проверя, много малко са несъвместимите.
П.С. сървърите на lactancia-та са долу, но ще го оправят, няма ншщо фатално.

# 689
Още не ми е изписан антибиотик, тъй като лл е мтора смяна, просто исках да я питам да ми изпише някой, съвместим с кърменето. Доколкото четох Оспен и Осапсин са съвместими, но не мога да ги проверя в e-lactancia.

Общи условия

Активация на акаунт