Домакиня в 21 век?

• 31 199
  • 1 175
  •   1
Отговори
# 135
Хората са различни.Доброто за едни,не е добро за други.
Въпроса е да имат избор-да работят,да бъдат домакини,ако щат да си мързелуват.Повечето от нас нямат такъв избор по финансови причини.Освен това ,незнайно защо повечето от хората не оценяват домакинския труд.

# 136
  • София
В същото време стоенето в къщи в бездействие, ...

Рози, когато човек не ходи на работа, това не означава автоматично да стои вкъщи и да бездейства. Моят ден е толкова динамичен, че понякога не успявам да свърша планираното. Особено последния месец, откакто се записах на опреснителния езиков курс. Това, което ме спасява, е навикът да се организирам от времето, когато работех. Просто динамиката е различна.

# 137
Fever Ray, не коментирам случаи, в които жената е в майчинство или  по друга причина е ангажирана с децата.
Когато бях в майчинство, трудно успявах да се справя с останалото..

# 138
  • София
Аз не съм в майчинство, нито имам друг сериозен ангажимент с децата. Две от децата ми са пълнолетни и са в момента в чужбина, а 2 са от 7:20 до 17:40 на градина (предучилищна реално, защото най-малкият е на 6) и училище, като не съм ангажирана с водене или прибиране.
Аз станах домакиня доста след последното майчинство. Дори тогава направих глупостта да остана с детето само 1 г. у дома и после го оставих почасово на бавачка. Съжалявам, че не съм знаела колко различен може да бъде животът.

Последна редакция: чт, 10 юни 2021, 19:34 от Fever Ray

# 139
Fever, ти имаш стабилно семейство, подкрепа от роднини, вероятно семейни или придобити през брака имоти. Когато човек няма това, той няма как да си остане вкъщи и да види колко различен може да бъде живота Simple Smile Има жени, които с радост биха останали вкъщи, но ги чакат кредити, сметки, задължения, уроци за децата и т.н. Излишно е да се рекламира колко е приятно, защото за повечето жени е просто непостижимо. Можеш и искаш - правиш го. Не можеш или не искаш - не. Долу-горе това е Simple Smile

# 140
Бианка, Hands Clap

# 141
  • София
Така е, Бианка. За самата мен беше непостижимо допреди известно време и знам колко си права.
Въпросът е, че има и жени, които могат да си го позволят, но ги е страх точно от това ширещо се възприятие, че неработещите жени са дебели лели, скучаещи пред печката.

Последна редакция: чт, 10 юни 2021, 20:17 от Fever Ray

# 142
Fever Ray, твое решение,  до което си стигнала сама и те удовлетворява.  Ок си със себе си, а това е най-важното!
Аз и да имах финансовото състояние да си позволя..не бих. Поне на този етап.

# 143
Fever, ти имаш стабилно семейство, подкрепа от роднини, вероятно семейни или придобити през брака имоти. Когато човек няма това, той няма как да си остане вкъщи и да види колко различен може да бъде живота Simple Smile Има жени, които с радост биха останали вкъщи, но ги чакат кредити, сметки, задължения, уроци за децата и т.н. Излишно е да се рекламира колко е приятно, защото за повечето жени е просто непостижимо. Можеш и искаш - правиш го. Не можеш или не искаш - не. Долу-горе това е Simple Smile

Ma то нали през цялото време около това се въртим - да можеш да си позволиш да си домакиня е лукс. А дали ще се възползваш, и до каква степен, от този лукс вече си зависи от характера, възрастта,  биографията до момента и светогледа на потенциалната домакиня.

# 144
  • Пловдив
Аз бях домакиня 12 години. Сега работя от 5 години на пълен работен ден.

# 145
В къщи е по-добре отколкото на работа,но гледайте да навъртите поне 5 години реален трудов стаж.Може и на фирма да плащате да ви водят на работа,но си направете 5 години.

# 146
Аз много обичам преуспели домакини да имат така всеобхватна гледна точка. Можели да си го позволят, хехе. Достатъчно е, че не искат и за вас изобщо няма значение защо.
За мъжа ми пък може да е въпрос на престиж аз да ходя на работа . Толкоз за позволението.
Simple Smile

# 147
  • Варна
Сериозно питам, защо 5 години? Аз имам 33, ще ми се спра, но няма да стане. Не за друго, ами не върви някак мъжът ми да поема всичко, при условие, че не е никак добре здравословно. На практика, няма голяма полза от моето работене (иначе, голяма фирма, бедно предприятие дет имаше един лаф), просто солидарност.

# 148
В къщи е по-добре отколкото на работа,но гледайте да навъртите поне 5 години реален трудов стаж.Може и на фирма да плащате да ви водят на работа,но си направете 5 години.

Не бяха ли 13, за да се вземе някаква пенсия? 5 не служат за нищо.  Аз имам 25 и ми писна да наливам в продънената каца.

# 149
  • Бургас
15 са годините за минимална пенсия.

Общи условия

Активация на акаунт