Домакиня в 21 век?

• 28 994
  • 1 175
  •   1
Отговори
# 1 110
  • София
Не знам, някои влизат с калкулатор. Аз съм влязла в брака с любов.
В темата извадих калкулатора единствено за вкарване на някаква обективност, защото в основата си всичко, за което говорим е труд и как този труд се оценява. Иначе само имаме разни голи твърдения на емоционална основа и стереотипи.

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 09:31 от Andariel

# 1 111
Ако единият не оценява труда на другия в семейството няма никакво значение колко струва той по калкулатор.

# 1 112
  • София
А, не, не, досега тук си говорехме за друго, нека не обръщаме палачинката с опити за игнориране и подценяване на калкулатора. А и не говорим за това другият от семейството как го оценява, а как го оценяваме ние тук, в темата. Ние си говорим. Виждам как няколко човек се опитват да се измъкват от въпроса, защото не им е изгоден, тези трикове ги знам, всеки ден ги гледам, но не минават.
А най-любопитното е, че в съседната тема за мъжете-домакини, изведнъж жените придадоха вдигнаха цената на своя домакински труд, когато се появи поне един мъж да обяснява как той също правел същото и не било кой знае какво. Интересен развой, макар и за мен напълно предвидим.

# 1 113
А, не, не, досега тук си говорехме за друго, нека не обръщаме палачинката с опити за игнориране и подценяване на калкулатора. А и не говорим за това другият от семейството как го оценява, а как го оценяваме ние тук, в темата. Ние си говорим. Виждам как няколко човек се опитват да се измъкват от въпроса, защото не им е изгоден, тези трикове ги знам, всеки ден ги гледам, но не минават.
А най-любопитното е, че в съседната тема за мъжете-домакини, изведнъж жените придадоха вдигнаха цената на своя домакински труд, когато се появи поне един мъж да обяснява как той също правел същото и не било кой знае какво. Интересен развой, макар и за мен напълно предвидим.

За какво друго говорим? И, не, калкулаторът е ясен. Не го подценява никой. Вече уточнихме обаче, че трудът струва N брой пари. И?

# 1 114
  • София
Какво "и"? Всички приказки за това как домакинята какво толкова прави, аз имам професия, аз това, аз онова, тя се забила, аз нали ги правя същите неща, нищо не струва.... Изведнъж стана суперценно, когато го правя аз и нищо, когато го прави домакинята. И най-важното, всякакви приказки за "оптимизиране", които са само приказки. Опмимизираш като плащаш някой друг да върши работата или децата по цял ден ги няма и някъде другаде някой се грижи за всичко около тях. При всички случаи плащаш на външни лица и организации.

# 1 115
Изобщо не намирам за суперценно да наготвя на детето си и да му изпера. Никой не е подценил задачите на домакинята ама чак пък медал да и дадем и да и ръкопляскаме - няма нужда. Плюс това дали да си или да не си домакиня, както стана ясно, в доста случаи е личен избор, така,че.....

# 1 116
Аз, честно казано, предпочитам да ходя на работа, отколкото да готвя всеки ден за три яденета, не дай си боже с първо, второ, десерт. Това е много тежък и неблагодарен труд.
Добре, че у нас никой няма такива навици, майките и на двама ни са били работещи жени и никой не е свикнал да яде толкова.

Ако трябва да го остойностявам тоя труд направо не знам какво да кажа, сигурно е много, аз за никакви пари не бих се навила.

# 1 117
Нямам представа защо мен конкретно ме плаши толкова да бъда домакиня. Майка ми спря да работи, когато беше на 44-45 години. Със сестра ми бяхме вече пораснали, аз съм била на 16 години. Не е работила съвсем нищо оттогава и за много неща е напълно излязла от реалния живот. Разсъжденията й са като на богата наследница, разполагаща с цялото време и пари на света Simple Smile За нея всяка жена, която не е домакиня, е неуспяла Simple Smile Мен ме признава с половин уста, че се справям отлично, но все пак друго си е да си домакиня Simple Smile От малка съм зaпомнила как ми казваше: "Една жена без мъжа си е за никъде. Когато си имаш мъж, той ще ти купува скъпи бижута" и т.н. Бях на около 12 години, когато отговорих: "Аз сама ще си купувам всичко, и без мъж ще се оправя винаги". Може би това натякване непрестанно как най-успяла е седналата вкъщи жена, която нищо не прави, ме е провокирало да живея по точно обратния начин. Не знам.

Иначе майка ми е наистина перфектна домакиня, жилището на нашите и сега блести от чистота. Готви се здравословно и е много подредено. Но как живееш години наред, без да правиш нищо друго за мен е загадка, която не желая да разгдавам лично.

# 1 118
Бианка, ей това ми звучи като рая, с условие да съм влюбена в мъжа, де. Обаче си давам сметка, че това си е моят личен рай и никога не бих съветвала дъщерите си да гонят моите цели. Всъщност те са млади и амбициозни и във всеки разговор с тях обсъждаме университет, работа, кариера. Мъжете присъстват единствено като Само това недей да правиш.😂

# 1 119
И майка ми е в рая Simple Smile Тя точно това е искала и получи от живота. Затова е хубаво кой каквото иска - това да има.

# 1 120
  • София
Децата, независимо дали дъщери или синове, но може би дъщерите в по-голяма степен, защото са по-уязвизи, единствено имат нужда да знаят, че могат да разчитат на родителите си. Няма значение какво ще решат.

# 1 121
Е ако не могат да разчитат, пак живеят и не е задължително да страдат ежедневно Simple Smile

# 1 122
  • София
Ако не могат да разчитат по-скоро не говори добре за родителите. Децата, които имат усещането, че могат да разчитат на родителите си и виждат, че могат да разчитат на тях, са по-уверени, по-смели и по-добре се справят с проблемите.

# 1 123
Говори не говори, не всички могат да разчитат на родители. Това не е задължителна предпоставка да се свият в ъгъла и да са вечно неудачни.

# 1 124
  • София
Има два варианта - или се свиват и стават плахи и нерешителни, или на всяка цена държат да са силни и решителни. Всеки предпочита да има подкрепящи родители и страда, когато родителите са хладни или незаинтересовани или вглъбени в себе си.

Общи условия

Активация на акаунт