Седмокласници 2020/2021 - Първа изпитна седмична тема - (14.06 - 20.06)

• 96 738
  • 2 002
  •   1
Отговори
# 945
  • София
Боже, кой пише специално за НВО? Joy

# 946
  • София
Захари Карабашлиев Simple Smile засега

# 947
  • Ланкър, планините Овнерог
Че малка реклама ли е? Ся, друга работа е каква точно реклама е.
Още благославям "На изток от запада" от 2015-та

# 948
Аааа, и други има. Не искам да плаша следващите набори, но:
Творбата е част от банка с произведения на съвременни български автори с безспорен авторитет. Още през миналата есен Центърът за оценяване в предучилищното и училищното образование на МОН се обърна с молба към известни писатели да предложат свои разкази, които отговарят на формата на изпита. Получиха се текстове с безспорни художествени достойнства, които ще бъдат използвани и през следващите години.

# 949
  • Пловдив
Дааааа, не сме вчерашни.
В кешираната версия излиза -
"Това е моментна снимка на страницата, така както е била показана на 16 юни 2021 08:51:15 GMT. Настоящата страница може да е била променена междувременно."
Wink

# 950
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
кой формулира пожеланието към създателя и поръчителите на произведението?
да знам пред кого кротко да склоня глава и да призная, че е по-дОбър човек от мен.
на мен ми иде да намеря коприва и като Кинка Ракийчето да започна да възпитавам.
 но и това е друга история. ще я разкажа някога. когато ме поканят да напиша текст с безспорни художествени достойнства, който да бъде част от банка с произведения на съвременни български автори с безспорен авторитет и да бъде използван през следващите години. Wink

# 951
Само не разбрах как е оригиналното заглавие на разказа? “Череши” или “Костилки”?

# 952
На мен ми отказаха сверка на отговорите - явно е време за наливане... на акъл, на питиета, на закъснял комунизъм с копривена клонка /по st.Dobri/.
Преразказът започнат на чернова от опасения да не задрасква много, което титанично е изяло времето, защото преписва бавно. За 1/3 от общото съдържание на преразказа дали ще дадат 20т....??? Или искам много.

# 953
И моят е много доволен. От първа част -2т. на въпрос, на който първоначално отговорил вярно, при проверката поправил,  после пак се сетил, че първият отговор е верен, но вече нямало как да поправя. Тезата-много яка /цитат/. Преразказът-много гаден /пак цитат/. Писал 3стр. и малко. Максимално подробен бил, но се опасява за повторения. Сам си махна от там 4т. Сега е на Ментол с негова приятелка и пие “фрешче”😁

# 954
Само не ми стана ясно, защо текстът със заглавие "Костилки" изчезна от блога на автора му..., чак ме е яд, че не го копирах сутринта.
Щото очаква такива като мен (имах такова намерение) да го нахранят там. Усетил се е и го е свалил, може и да вече да са били започнали да го захранват по-бързи от мен.
Както и да е, ако все пак авторът или някой от Сиела чете тук - ни в книжарниците им ще стъпя, нито пък ще купя нещо различно от лицензите за правно-организационния им софтруер. Не ми харесва текста и това е. Не е за деца на 13-14 години. То дори Асан от ма`алата нема да го схване - той е свикнал само да продава и разсипва. Таз опустяла къщичка ще я замени за един телефон или най-много някоя трошка.
Но пък писателят с мнение за себе си - пуснал си творението да се включи в базата на МОН! Да беше написал нещо смислено именно за тази цел, а не да предлага текст, който дори не всички възрастни ще асимилират.

# 955
  • София
Виждате ли двете правописни грешки в текста, публикуван тук преди 1-2 страници от потребител? Откъде е копиран този текст?

Добри, аз съм твой фен, но сега ми е люто и не мога да ти се зарадвам на брилянтното чувстви за хумор и едновременно остър скалпел в ръка...

# 956
  • София
Провери девойката отговорите. Няма грешки на теста 🙂 Чакаме сега резултатите за да видим точките от тезата и преразказа.
Вече спокойно мога да изпусна напрежението с малко кехлибарена течност 😁

# 957
  • Перник
На мен разказът ми хареса. Но да го чета. Едва ли бих го преразказала успешно. А децата едва ли са го и разбрали добре. Напълно споделям мнението на storm76, че не е за 13-14-годишни деца.

# 958
На мен разказа ми харесва, но е много труден за преразказ от седмокласници.

# 959
  • Варна
Сега като си мисля, текстът е пълен с фактология и подробности. Иначе лесно се чете и това подмамва.
Малко ще има личен фактор, доколко точно трябва да си запомнил всичко, за да получиш примерно 8 от 8 точки за детайлно описание. Жалко, че не са качили скала за оценяването на преразказа.

Общи условия

Активация на акаунт