Седмокласници 2020/2021 - Първа изпитна седмична тема - (14.06 - 20.06)

• 96 103
  • 2 002
  •   1
Отговори
# 1 770
Би трябвало да не трябва, надявам се да я имате снимана за да видите резултатите в сайта.
Имам копия' просто ориналът се затри. Благодаря

# 1 771
Ние по МАТ сме по учебника на Архимед. Там задачата за 15 градуса в правоъгълен триъгълник я има.

# 1 772
  • София
Тази задача се решава чрез комбинирано прилагане на свойствата на медианата, равнобедрен триъгълник и ъгъл от 30 градуса в правоъгълен триъгълник. Обикновено е част от задачите за упражнение след урок.

# 1 773
  • София
Дори в някой ученбник да не е спомената, всеки, уважаващ себе си учител трябва да запознае учениците си с нея!

# 1 774
  • София
Задачата със сигурност я има в учебника на Архимед на стр.169 , като основна задача.

Последна редакция: сб, 19 юни 2021, 16:33 от mariAna66

# 1 775
  • София
Задачата със сигурност я има в учебника на Архимед на стр.169 , като основа задача.
Не споря, че там я има. А наистина може и да е казвана на децата, но само веднъж казано не е запомнено. Факт от 24 деца са я решили 2.

# 1 776

Естествено, че задачата я има в учебниците.
Не е теорема, за ползване наготово, а една от основните задачи за доказване в урока: Медиана в правоъгълен триъгълник.

Последна редакция: сб, 19 юни 2021, 16:39 от matema

# 1 777
  • София
Хайде момичета всичко вече мина. Дишайте спонойно, прегърнете децата, защото те са вашите герои след тази шантава година. Пожелавам всеки да попадне на точното за него място, да е доволен, да  инамери верни приятели и да има прекрасни гимназиални години.
Прегледах и БЕЛ, и мат. Определено лесни изпити. Особено първи модул мат. е елементарен. Не знам дали са по-лесни от миналогодишните, които съм забравила вече, но балът и тази година ще е висок.

# 1 778
  • София
Дори в някой ученбник да не е спомената, всеки, уважаващ себе си учител трябва да запознае учениците си с нея!

Вероятно е така!!! А когато децата учат със седем уважаващи себе си учителя в една учебна година година, 3/4 от която в къщи само * знае кой какво им е казал и те какво са чули.

# 1 779
Прегледах и БЕЛ, и мат. Определено лесни изпити. Особено първи модул мат. е елементарен. Не знам дали са по-лесни от миналогодишните, които съм забравила вече, но балът и тази година ще е висок.
Това какво означава? Че повече деца ще имат шанс да влязат където искат? Или точно обратното?

# 1 780
  • София
magi_sveta, ученето онлайн  тази година, смяната на учители, пропуснатите часове - всичко това никой не може да отрече. Аз не приех само твърдението, че задачата я няма в учебниците. Има я,  а иначе в добавка казах същото - всичко зависи от учителя..НУКК е примерно училище, което е толкова далеч от МГ. Но на моя приятелка детето учи там и си е решило цялата  23 задача ( с доказване на ОЗ) БЕЗ грам уроци - с ученото само в училище. Не си е давало зор много, понеже иска да си остане в Лицея, което означава, че материалът си е предаден, че и усвоен, както се вижда. Някъде назад по образователните теми бях писала как учителката им в училище заради короната доста дълго е отсъствала първия срок и псевдо-часовете им  са  били водени по обяд от нейна колежка от частното училище, намиращо се на същата територия. Загубено време и тотална щета... Но тяхната учителка се върнала и си предала всичко пропуснато наново.Но е държала и всичко от учебника и учебните терадки да бъде изрешено - или в клас (докъдето стигнат), или за домашна работа. И тогава няма твърдения от рода, че едикоя си ОЗ не е учена, защото я няма в учебника. Има си я, ама някои са я проспали по различни причини - учителски или други. Онези от МОН са се облегнали в цялото НВО на заложен в учебниците материал, няма как да носят отговорност за това къде и  защо дадена основна здача не е била преподадена.

Последна редакция: сб, 19 юни 2021, 17:20 от пенсионирана русалка

# 1 781
  • София
Ние пък станахме рано. Пътувахме до Пловдив. Видяхме племенниците. Качихме се до село и до ЧЕРЕШИТЕ
Скрит текст:

имаше още читави. Хапнахме, заваля ни, минахме през бабата и дядото на ММ (нали е задушница), срещнаха ме 4 четирилистни детелини (хайде са на ни на късмет на всички) и сега обратно към София. Насладихме се на първата свободна събота от септември насам.

Последна редакция: сб, 19 юни 2021, 17:39 от magi_sveta

# 1 782
  • Пловдив
В учебника на просвета задачата е в упражнителния урок за медиана в правоъгълен триъгълник като задача за доказване. Незнам в училище доколко им е наблегнато на нея, но на уроците бяха писали, че е основна задача и във втори модул се доказва. Но времето не му е стигнало и той набързо  дописвал, т.е не я е доказал....

# 1 783
  • София
Все забравям да питам - на някой от вашите потрябва ли му прословутия плик с дръжки? Че моят си закачил и двата пъти раницата на стола, зад гърба. А толкова зор за пустия плик-потник.Grin

# 1 784
  • София
Момичета, чета тук редовно. Задачата за правоъгълен триъгълник с ъгъл 15 градуса е подробно обсъждана в темата. Отново се цитираха учебници, страници, уроци, школи и доказателства бяха качени.
Форумските деца тази задача я знаят.

Моята девойка е ползвала плика и в двата дни. За малка раница и яке.
Десетокласничката не е.

Общи условия

Активация на акаунт