КАУФЛАНД - тема 49

• 70 662
  • 771
  •   1
Отговори
# 585
Аз съм попадала на разлагаща се маринована херинга и оттогава от витрината им - нищо.

# 586
Тези цехове не са ли на Кауфланд? Изтеглят развалящото се месо, мариноват и го връщат за продажба и то оскъпено заради маринатата.
Не. Цехове на фирми, които имат договор с Кауфланд да извършват доставки. Изтеклото месо се бракува, съхранява се във фризер СЖП и идват от екарисаж да го вземат за унищожаване.
Вие знаете ли за какви проверки и глоби става въпрос? Ще изтеглят разваленото месо да го мариноват.

Тогава кажи защо каймата за някви си 6лв кепнеше?

Нямам идея.
Защо пускат пилешки бутчета на по 2,3 лв?!

Защото са големи и могат.

Последна редакция: чт, 29 юли 2021, 20:53 от Guess Who

# 587
Хора, работещи по веригите, сами си разказват какви инструкции получават от шефовете. Конкретно за Била и Фантастико са ми казвали. В последните дни от срока на годност изтеглят месото за мариноване или за готвене и предлагане на място. При нас Кауфланд имат една външна каравана, на която предлагат кюфтета, кебапчета и т.н. Реално това месо не е отровно със сигурност, просто най-вероятно е...старичко. Smiley

# 588
На това в Кауфланд му викат имбис. Стоката за имбис също идва от ЦС в готов вид (кебапчета, кюфтета, месо, сосове дори), само се пече. Хлебчетата са от пекарната на магазина и не, не са онзиденшните. Няма практика да се взима месо или кайма от витрина с обслужване и да се носи на имбис за печене. Пече се само полученото от склада и предназначено за този отдел.

# 589
...просто най-вероятно е...старичко. Smiley

Ама не си сигурна. Нищо лично, грабнах последното мнение по темата, защото тук заприлича на "една жена ми каза...."
Като не ви харесва, не ходете в определен магазин, или не купувайте определени стоки. Просто е. Мине не мине, и се заформя тази дискусия, аман.
Какво им има на пилешките бутчета например? Купувам ги, екстра са си. Друго месо не съм пробвала, просто имам по-удобен магазин. И общо взето като се замисля, малко хранителни стоки купувам от Кауфланд, просто пазарувам от по-удобни за мен магазини, не че не ми харесват стоките тук.

# 590
  • оттам, откъдето започва България
Мисля че неоснователно апострофирате мнението на Guess Who, тъй като тя споделя факти, които са от първа ръка.
Преди години моят син също работеше като охрана към Кауфланд и ни споделяше учудено колко много храна се бракува и изхвърля в контейнерите всеки ден, вкл. и месо.
Лично аз не съм попадала на месо и кайма с лош вкус и вид, но ако ми се случи, ще ме видят на информация, както се случи с едно филе. Satisfied
Възползвайте се от правото си да връщате продукт, който не ви харесва, тъй като това е ваше право, изрично дадено в този магазин.

Последна редакция: чт, 29 юли 2021, 21:24 от D&A

# 591
Във форумите всичко е ЕЖК. Е, понякога и ЕМК. Simple Smile Вероятно не би имала нищо против, ако жената, която казва, си ти. Smiley Интересно защо Гес, която е сигурна в качеството, купува само вакуумирани храни и нищо насипно. А иначе и мен не ме интересува какво купуват другите - преоценени бутчета, разложена риба...въпрос на вкус...казало кучето...Smiley

# 592
  • София
...просто най-вероятно е...старичко. Smiley

Ама не си сигурна. Нищо лично, грабнах последното мнение по темата, защото тук заприлича на "една жена ми каза...."
Като не ви харесва, не ходете в определен магазин, или не купувайте определени стоки. Просто е. Мине не мине, и се заформя тази дискусия, аман.
Какво им има на пилешките бутчета например? Купувам ги, екстра са си. Друго месо не съм пробвала, просто имам по-удобен магазин. И общо взето като се замисля, малко хранителни стоки купувам от Кауфланд, просто пазарувам от по-удобни за мен магазини, не че не ми харесват стоките тук.
Пилешкитв бутчета смърдат ужасно акто се сварят

# 593
Ахам. И има причина да са най-евтината част от пилето. Ама едната жена няма да казва какво им е. Smirk

# 594
Не купувам насипно, защото не искам да купувам стоки, стояли на открито и особено пипани от хора. А пък от малки месарнички се потрисам. Много хора са скарани с хигиената въпреки обученията, които минават и забележките на началниците си. Тоест, качеството не ме притеснява, а друго. То то е мой проблем някакъв личен.

# 595
Никога не са ми смърдяли бутчетата, като съм ги готвила.
И няма кой какво да ми казва. Вярвам на носа и вкуса си. Обърнахте го на кокошкарник тук.

# 596
В Кауфланд месото изглежда мизерно, но често купувам Ципура от Кауфланд на Шипченски проход, София, вакуумират ми я, и винаги е страхотна. Е, и аз я избирам да не е с "мътни" очи.

# 597
А тези опакованите стоки,кой си мислите ,че ги опакова?Пак се пипат от ръце,пак има риск човек с ниска хигиена да ги е опаковал,да не говорим хигиената по производствените цехове каква е.И да,проверките са отбиване на номер,собствениците знаят седмици преди деня на проверката ,почистват се помещенията основно,сменят се рецепти в деня,за кратко минава проверяващия из помещението ,тръгва си с една торба подаръци,обяд,може и пари и се приключва всичко.

# 598
Не само, че месото е в големи опаковки от производител, но и хората са го научили и на промоция си искат директно от неотворените, купуват количества. Многократно съм го виждала, също и как режат пликовете и го изсипват на витрината.

# 599
Ето ги дините при нас

Исках да взема, но тези и за прасетата не стсват.

Общи условия

Активация на акаунт