Мъж-домакин в 21-ви век, съществува ли и как?

• 18 906
  • 920
  •   1
Отговори
# 60
Едва ли всекидневно връткаш с отвертката да затегнеш некой крак на мебел..
А пране, готвене, миене...е всеки ден, че и по няколко пъти.

Нещо като ги поставя на везната, хич не ми изглежда едно и също...

Аз поне, винаги съм готов да се разменим. Жената не ще Simple Smile

# 61
  • СИ

... Още повече, че аз главоболие нямам. Никога. ...

Ай стига бе...! Такива жени не са ли нещо, като еднорозите? Примерно де...        Yum

# 62
  • София

... Още повече, че аз главоболие нямам. Никога. ...

Ай стига бе...! Такива жени не са ли нещо, като еднорозите? Примерно де...        Yum
Аз съм полу- богиня, Конче.

И след двете години какво? Жената, ако работи?
Много изнурителна мъжката работа, пък аз съм един чудесен екземпляр тогаз.
Довечера се мятам на дивана да решавам ко ше съм последно.

# 63
  • София
Скрит текст:
Да гледам как мъж търка кухненските шкафове - половин оргазъм ще ми докара.
Aко си поела неговите задачи, нито ще имаш времето, нито ще си наблизо, нито ще си в настроение Simple Smile
Хайде да не ми обясняваш как съм се чувствала аз, а ? Wink
Още повече, че аз главоболие нямам. Никога.

Аз имам, редовно. Лекувам го със секс. Не минава, но пък съм упорита Joy

А ако сготви и после разтреби .... цял Simple Smile
Майтапа настрана, изобщо не разбирам жените, които твърдят, че мъж, който върши домакинска работа, спира да им е секси. Точно обратното е Simple Smile Какво да му е секси на лежащия на дивана, чакащ вечеря и гледащ мачлета чичак.

И двете не са ми секси... виж, да хване отвертката, да сглоби някоя мебел... това вече е друго нещо Grin Аз пък обичам да се навеждам стратегически докато държа прахосмукачката... За всеки по нещо Relieved

# 64
  • Най-красивата страна
Ежко, какво е цялата мъжка работа?
Изкарване на доход за трима (минимум), докато има дете под 2г. или такова на целодневните грижи на майка му.
Всички уреди, машини и устройства работят изправно. Същото за тока, водата, канализацията, парното. Същото за мебелите, вратите и прозорците.
Пренасяне на всяка тежест над 10 кг.
Всяка дейност свързана със съществена опасност за живота или здравето.
Това на първо четене.

Да,но освен тези дейности нищо не пречи на мъжа да направи едно кафе сутрин,да направи салата,докато жената приготвя вечерята,да си подреди сам дрехите в гардероба,да провери домашните на детето или да го заведе на площадката....ей такива неща.
Ако го мързи да помага в почистването-да осигури прахосмукачка робот..

# 65
Скрит текст:
Да гледам как мъж търка кухненските шкафове - половин оргазъм ще ми докара.
Aко си поела неговите задачи, нито ще имаш времето, нито ще си наблизо, нито ще си в настроение Simple Smile
Хайде да не ми обясняваш как съм се чувствала аз, а ? Wink
Още повече, че аз главоболие нямам. Никога.
Аз имам, редовно. Лекувам го със секс. Не минава, но пък съм упорита Joy
Лекувам главоболия всякакви. За повече информация - на ЛС Simple Smile

# 66
Да,но освен тези дейности нищо не пречи на мъжа да направи едно кафе сутрин,да направи салата,докато жената приготвя вечерята,да си подреди сам дрехите в гардероба,да провери домашните на детето или да го заведе на площадката....ей такива неща.
Кафето го пиех чак в офиса (около 6:30). Вечерята ме чакаше в хладилника (след 23:30 най-рано). Дрехите заминаваха вечерта за пране, а сутринта се навличаха нови, след душа. Какви домашни при пеленаче? И каква площадка по нощите за човек с 5 часа сън на денонощие? Събота работех "само" на осем часа, следобеда и неделята се ремонтираше и обзавеждаше новозакупеното жилище. Пазаруваше се пътьом по списък.

# 67
Познавам мъж домакин. Dj е по принцип но не изкарва достатъчно,затова гледа децата. Ходи на фитнес в свободното време. Жена му, моя приятелка, като излезем с децата и изпада в нервна криза от всяко нещо, а той е страхотен - спокоен и любящ баща.

# 68
Ежко, какво е цялата мъжка работа?
Изкарване на доход за трима (минимум), докато има дете под 2г. или такова на целодневните грижи на майка му.
Всички уреди, машини и устройства работят изправно. Същото за тока, водата, канализацията, парното. Същото за мебелите, вратите и прозорците.
Пренасяне на всяка тежест над 10 кг.
Всяка дейност свързана със съществена опасност за живота или здравето.
Това на първо четене.

Ако го мързи да помага в почистването-да осигури прахосмукачка робот..

Е, сериозно ли има мъже, на които жените им правят кафето и им оправят дрехите в гардероба? За други неща разбирам, ама за гардероба особено Grinning

# 69
  • Далечният изток
Добре, че е бг мама, че някои мъже да се оплачат колко са работливи и колко им е тежко. Миличките...

# 70
То щото е много секси домакиня на 4 крака, която търка примерно тоалетната чиния...
Въобще не очаквам сексуален ефект от нормалните човешки дейности. Важното ми е да виждам израз на любов. Ако един човек гледа ми е леко, като взема колкото може повече от общите семейни задачи, значи, че му пука за мен.
Пък аз през това време също си имам задачи, не седя замечтано да го наблюдавам и да отмятам секси ли е или не.
Ако е наясно, че домакинстването ми е досадно, а обичам работата си, но въпреки това иска да съм домакиня, само и само да има на кого да прехвъри личните си задължения, работата е ясна.

Дистанционната работа не е айляк.
Знам. Работя дистанционно от 98-ма. Но съм доста по-гъвкава от работещи на твърдо работно време или такива, които имат само присъствени служебни срещи. Затова от опит казвам, че оставането вкъщи с дете не нарушава особено ритъма (ако разбира се другият родител участва активно във времето, в което не е на работа).

Скрит текст:
Работим и двамата. Отговорностите у нас се делят на ежедневни и извънредни (нещо счупено, нещо тежко и подобни, които са редки, няколко пъти в годината, към тях спадат и служебни ангажименти, над обичайната работа). Ежедневните са и лични за всеки член на домакинството. Този дом е на всеки от нас и е лична отговорност поддръжането на хигиена, приготвянето на храна и т.н.
Извънредните - действаме според случая. Ако е нещо, което физически е невъзможно за мен, автоматично отива при мъжа ми, а за конкретно този ден, аз поемам всичко от ежедневните. Ако е нещо, което не е свързано с ограничения (ремонти, боядисване), който е по-свободен или двамата. 
Преди да създадем семейства всички работим, чистим си, готвим, простираме, ремонтираме, пък като станем двойка, изведнъж тези, които искат всеки ден работа и отнемат най-много време отиват с по-крехките ръце, а редките и гълтащи по-малко време - в силните. Не ми е логично.

Ако бях домакиня, усещам за редно да поема всичко до ежедневните. Ако някога ми се наложи, просто ще си тегля ножа.

# 71
  • Най-красивата страна
Ambrosia,приятелка ми е споделяла,че мъжът и чака тя да му извади дрехи от гардероба,за да се преоблече.Той там не пипал.

# 72
  • София
Скрит текст:
Кафето го пиех чак в офиса (около 6:30). Вечерята ме чакаше в хладилника (след 23:30 най-рано). Дрехите заминаваха вечерта за пране, а сутринта се навличаха нови, след душа. Какви домашни при пеленаче? И каква площадка по нощите за човек с 5 часа сън на денонощие? Събота работех "само" на осем часа, следобеда и неделята се ремонтираше и обзавеждаше новозакупеното жилище. Пазаруваше се пътьом по списък.

Заслужаваше ли си? Аз честно казано не бих искала такъв семеен модел. Това реално си е живот без мъж, заради издръжката. И какво, ще натрупа парите и имането и на 50 години вече ще си живеем живота заедно, ама младините отишли. Тц, не е моето.

# 73
  • София
Най-сетне някой да систематизира каква е тая мъжка работа, дето само я чуваме, пък никой не я знае каква е.
Ми... нищо не е. Нищичко, на фона на ежедневно домакинстване на семейство, ако само жената върши всичко останало.
Ама, щом на някои жени им е добре да се гърбят с всичко, техен си е живота.

# 74
Една жена от квартала преди време беше разказвала на жена ми покрай опита и на детегледачка какво вижда из различни семейства. Казваше- "....вързала му престилката на мъжа си, пратила го в кухнята до печката и пералнята, след това мрънка, че нищо не става от него в леглото...."
Просто цитирам женско мнение, да няма пак драми у някои потребителки....

А-а-а, сега чак разбрах защо толкова много семейни мъже се оплакват, че жените им за нищо не стават в леглото...
Заради готвенето и прането е явно. Странно, хем се оплакват, хем продължават да ги пращат...
Има нещо гнило тук.

Общи условия

Активация на акаунт