Мъж-домакин в 21-ви век, съществува ли и как?

• 19 009
  • 920
  •   1
Отговори
# 660
Особено болшинството бг мама семейства: мамите са командоси на всички фронтове, кариера, домакинстват, възпитават и много се кефят на себе си. Имат мъже-мачовци, които също работят но тиган/парцал не пипват, но се изявяват във форума, и дъщери принцеси, те не е ясно какво правят, но кекс и от двата вида не правят до поне 18.... Изобщо идилия

# 661
Когато коментирате какво сте правили за мъжа си преди време, моля преценявайте малко и годините си тогава.

Но да ми тръгне по къщите на момчета на тези години  и да им заготви докато е в чужд дом, на тези години, сериозно ще се замисля къде сме сбъркали във възпитанието.

Кристина, мъже като мъжа ти и синовете ти, които са слепени за мама и дома й. не са желани партии никога.

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 19:57 от Анонимен

# 662
  • France
Точно затова, родителят трябва да поощрява опит и да обясни че няма нищо фатално в грешката. А не безропотно приемане на решенията на детето. Имам позната, чийто младеж поработи 1 година на много престижна работа в чужбина, не му хареса, сега ще се жени и жена му ще бачка, той ще гледа децата, така са се разбрали.
В примера, който си дала вече отдавна не става дума за дете.

# 663
  • София
Когато коментирате какво сте правили за мъжа си преди време, моля преценявайте малко и годините си тогава.
Ние наистина искаме и възпитаваме независима и самостоятелна госпожица.

Такива независими реват как нямало "истински" мъже. Само че те си вървят с "истинските" жени.
Това е пакетно предложение, не само хубавите неща от двете ситуации

# 664
  • France
Зависи какво имаш предвид под истински мъж.

# 665
Зависи какво имаш предвид под истински мъж.

Със сигурност не някой, който умира от срам, че щерката е направила принцеса на гаджето в чуждата кухня или пресмята кой какво му дава, та да ги сложи в не нам си коя графа в тефтера. Може да е домакин, може и да не е....

# 666
  • София
Аз не рева. На достатъчно години съм, виждам как ценностите се променят. ОК съм с това, но нито съпругът е татко, нито съпругата е мама. За теб се грижат, но и ти се грижиш. Впрочем, каненето на гости е все по-голяма екзотика в днешно време, та самият факт е достатъчен жест от страна на момчето
Със сигурност не някой, който умира от срам, че щерката е направила принцеса на гаджето в чуждата кухня или пресмята кой какво му дава, та да ги сложи в не нам си коя графа в тефтера.
Мъж малко вероятно да умре от срам, но маминка - със сигурност

# 667
Аз притеснения нямам. Нямам очаквания да са желана партия и не се стремя към снахи принцеси. Давам пълно право на избор кой как да си живее животът. И майка ми и свекърва ми са супер властни жени, все възпитават, нареждат. Техния избор не е моят избор, защото грам не са щастливи. Аз държа само и единствено на някаква професия, някаква квалификация, която ще ги направи щастливи.

# 668
  • France
Ако аз бях се разшетала по чуждите къщи, баща ми би бил повече от учуден. Joy Картинно си го представям как повдига вежда и казва "брей, брей...". Виж, майка ми щеше да каже, че по принцип такива неща са работа на домакина и не е моя работа да се преработвам. И 20 години по-късно продължавам да не се преработвам.

# 669
Аз притеснения нямам. Нямам очаквания да са желана партия и не се стремя към снахи принцеси. Давам пълно право на избор кой как да си живее животът. И майка ми и свекърва ми са супер властни жени, все възпитават, нареждат. Техния избор не е моят избор, защото грам не са щастливи. Аз държа само и единствено на някаква професия, някаква квалификация, която ще ги направи щастливи.
Въпросът е дали ти си щастлива?
Защото примирението и рационализирането  с нещо, което те трови постоянно като избори е далече от удовлетворение.

Фил, същото.
В чужд дом съм винаги гост и не пипам нищо. В моя фом никой не пипа нищо, а в посрещнат, обгрижен и изпратен подобаващо. Другото винаги ми е било чуждо.

# 670
Щом сме здрави, нищо не ме трови. Матурата малко ме тровеше, но и това мина. По принцип тия с високите очаквания и изисквания се тровят повече.

# 671
Тези принцеси Simple Smile Децата бяха на 14-15г. Огладнели, момичето решило направило.
И това се случва след училище..На тази възраст имаха час за прибиране вечер. Аз на работа.
На същата възраст 15, кухнята ми са ползвали и само момчета. Като ми прати снимка младежа, ахнах.
Масата беше подредена все едно аз ще посрещам гости.
Салата, пържоли във фурната изпекли.. Салфетки и прибори..Зрадваха ме.

# 672
  • София
Брей, едни принцеси и чай се оказаха олицетворение на железни окови Joy Деца са, искат сами да си приготвят, да направят нещо за другия, защо не и да покажат какво могат. Кеф му е на момичето, не е като някой да го е заставил. Чия била кухнята, голяма работа. Ние и на тези години и до ден днешен, и с приятелки като си гостуваме, си действаме в кухните както дойде. А тогава не са били и наши кухни, а на родителите ни.

Помня преди няколко години един приятел ми беше дал ключ да му наглеждам домашните любимци (имаше малки котенца у тях тогава), че му се наложи да замине на някакъв семинар за седмица. Подчертавам, дългогодишен приятел и нищо друго. Бях му приготвила сладкиш за прибирането, исках да го зарадвам. Той колко пъти ми е приготвял храна у тях, и аз съм се включвала, и той като е бил у нас е помагал. Какви са тея комплекси не мога да разбера. Не знам на какъв човек изобщо ще му минават мисли за слугинаж и подобни.

# 673
Коментирах, заради Криси и коментара и за нейния син.  Преди това не го интересуваха момичета изобщо. Бяха му глупави и дразнещи.
А после на 180гр.
Стана внимателен, мил, споделящ.. А как събираше стипендията си  месеци наред за да подари и изненада за 8-ми март и рождения и ден, че бяха в един месец. Вълнението му.  Не можех да позная сина си от преди това.
Та обрати се случват. Дано са все в положителна посока..

# 674
  • София
Голям въпрос стана с този чай и сандвичи, ей!

Общи условия

Активация на акаунт