Мъж-домакин в 21-ви век, съществува ли и как?

• 19 033
  • 920
  •   1
Отговори
# 645
Моят син иска жена като мама. Да изкарва пари и да му дава. Ако той трябва да и дава пари и грижи, мисли да си стои ерген.
И моят син иска като се ожени и има 4 деца, които ще гледам аз, нали като баба, да си живее вкъщи, ама е на 4. Надявам се все да се освести. Бих казала, че и двата избора са валидни, стига да си пробвал и от двете. Майките масово възпитават зависими и не уверени деца, особено синове

# 646
Не съм съгласна. Всички майки около мен искат независими деца. Само за екскурзии и хотели си говорим. Нито една, подчертавам нито една, не иска зависими деца. Според мен тия които постоянно се бъркат в изборите на децата си, ги правят зависими и неуверени.

# 647
Не съм съгласна. Всички майки около мен искат независими деца. Само за екскурзии и хотели си говорим. Нито една, подчертавам нито една, не иска зависими деца. Според мен тия които постоянно се бъркат в изборите на децата си, ги правят зависими и неуверени.

Едно е да искаш, друго е да го възпиташ. За всяко нещо си има време, понякога трябва да се намесиш, понякога не. Имам позната, която на 18 годишното каза, ти си главата на семейството, каквото кажеш - това е. И ефектът беше обратен.

# 648
Хаха, няма значение май.

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 19:55 от Анонимен

# 649
Ами ето всеки е различен. Похвално е да не искаш деца в един пренаселен свят. Но е смешно да пречупваш всичко през собствените си травми и комплекси. Кой както иска да живее, на мен лично чуждия избор не ми пречи.

# 650
Хаха, нашето дете не иска деца, иска да има клиника и приют за бездомни животни и да се грижи за тях.
Деца би осиновила, защото имало много деца из сиропиталищата. Въобще няма нищо общо с масата момичета на нейната възраст.

Би звучало като майтап, ако не бях виждал на живо подобни продукти на съвременната пропаганда.

# 651
Хаха, нашето дете не иска деца, иска да има клиника и приют за бездомни животни и да се грижи за тях.
Деца би осиновила, защото имало много деца из сиропиталищата. Въобще няма нищо общо с масата момичета на нейната възраст.
Интересно ако се придържа към този възглед, ще я оставите или ще я подтикнете към нещо друго?

# 652
  • France
Хм, на мен ми е малко странно да си на 13-14, да отидеш на гости и да почнеш да готвиш принцеси. За целия си момински стаж не ми се е случвало нито веднъж. Канила съм и съм приготвяла неща, канили са ме и са ми готвили. Ако съм майка на този младеш, ще го срускам насаме, че не е кавалерско. А аз държа на тези неща.

# 653
Хм, на мен ми е малко странно да си на 13-14, да отидеш на гости и да почнеш да готвиш принцеси. За целия си момински стаж не ми се е случвало нито веднъж. Канила съм и съм приготвяла неща, канили са ме и са ми готвили. Ако съм майка на този младеш, ще го срускам насаме, че не е кавалерско. А аз държа на тези неща.
Именно.
Аз също държа на маниери и държание съобразено с обстановка и повод.

Интересно ако се придържа към този възглед, ще я оставите или ще я подтикнете към нещо друго?
Мнението ни го знае, но решенията и живота са си нейни.

# 654
Съгласна съм, всички искаме независими деца. Но ако семейният модел го направи зависим от друг човек, без значение родители или съпруг/съпруга, това е точно бъркане в избора. Ако едно дете расте с представата, че това е животът - само да ходи на училище=работа, а всички друго ще му пада отгоре, когато се сблъска с реалността ще бъде доста неуверен/а.
Единици за тези, които ще намерят домакин/я, който да е склонен да продължи да изпълнява ролята на мама.

# 655
Съгласна съм, всички искаме независими деца. Но ако семейният модел го направи зависим от друг човек, без значение родители или съпруг/съпруга, това е точно бъркане в избора. Ако едно дете расте с представата, че това е животът - само да ходи на училище=работа, а всички друго ще му пада отгоре, когато се сблъска с реалността ще бъде доста неуверен/а.
Единици за тези, които ще намерят домакин/я, който да е склонен да продължи да изпълнява ролята на мама.

Точно затова, родителят трябва да поощрява опит и да обясни че няма нищо фатално в грешката. А не безропотно приемане на решенията на детето. Имам позната, чийто младеж поработи 1 година на много престижна работа в чужбина, не му хареса, сега ще се жени и жена му ще бачка, той ще гледа децата, така са се разбрали.

# 656
FBID506926992788781, нещо, което един човек смята за грешка, за друг не е грешка. Казвам си директно какво мисля, но решението си е на този, който трябва да го вземе. Особено пък за голям човек, който има семейство.
За дадения пример - искам да я науча, че се гледа на първо място доброто на нейното семейство и личното удовлетворение, след това дали мама, тати и свекърите са доволни. Ще съм щастлива, ако един ден не се водят по предразсъдъци и когато дойде време за майчинство/бащинство се водят от това, не от спуснати от обществото нареждания, които ще са в ущърб на живота им.

Скрит текст:
Писала съм много пъти за нас, затова слагам с скрит текст. Имах възможността през тази част от майчинството, която е ниско платена да работя дистанционно. Докато мъжът ми беше на работа, 8-9 часа, аз се грижех за детето и дома, когато се прибереше, аз работех, той поемеше детето и "къщата". Не е станал по-малко мъж, нито аз по-малко жена от това, че сме си отгледали заедно детето и се грижим еднакво за домакинството. Ако пък неговата работа беше дистанционна, пак нямаме проблем да се разменим. Не ме интересуват стереотипите, израсла съм в семейство с ясно разграничени мъжка и женска роля и знам, че не е за мен. Искам да мога от всяка ситуация да извлека максимална полза.

# 657
  • София
Ама, Кристи, ти твоите хич не ги правиш самостоятелни, даже обратното. Ако искаш наистина самостоятелни деца, не си на прав път, да ти кажа.

# 658
  • София
За младите бг жени готвенето е някаква страшна мъка, все едно няма да го ядат... Или пък се вманиачават по здравословно готвене
А това за момичето с принцесите и т.нар. слугинаж направо изби рибата... Ма много ги кътате тези момичета, да не се счупят. Нали трябва и за себе си да умее да си направи нещо. Прави този, който умее.
Скрит текст:
И аз като ходех на гости на ММ преди 30 години, му правех спагети със сос, защото бъдещата ми свеки не искаше/умееше. Когато родителите се запознаха: "Тя само спагети ли може да готви, като видя тенджерата на сушилника и разбирам, че е идвала"
Ама, Кристи, ти твоите хич не ги правиш самостоятелни, даже обратното.
В една група във ФБ написах, че няма нужда да се мрънка на тийн каква му е стаята - като не останат чисти чинии и дрехи, сам ще се сети.
Такива покъртителни постове имаше... каква жена, майка и домакиня съм била, ред в къщата означавало и ред в живота, МАКАК така...

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 17:53 от Cuckoo

# 659
За мен готвенето е любимо занимание, даже блог за манджи планирам. Обожавам да си говоря за манджи с приятелките и момиче, което готви на мен лично ще ми направи много добро впечатление. Но хората сме различни и вие не го разбирате.

Общи условия

Активация на акаунт