Мъж-домакин в 21-ви век, съществува ли и как?

• 19 029
  • 920
  •   1
Отговори
# 630
Ежко, не всички сме така. Някои даваме цялата свобода на света...както искаме и цялата свобода за нас.

# 631
Нещо май не се разбрахме. Аз не се шокирах, че осмокласничка е в кухнята. Шокирах се, че е в чужда кухня и шета на домакина. И да, тази ситуация Е слугинаж.
Именно на това реагирах и го писах неколкократно.

Ако е у тях и той й е на гости е нормалното тя да направи почерпка, сервира и отсервира, но в къщата на момчето където той се води домакин е различно. В чужд дом и кухня си гост. Винаги.
И след някоя и друга година четем темите за момичето отишло да живее в детската стая на момчето с мама свекърва, и сагата псе завърта на пълни обороти.

# 632
  • Далечният изток
М, ето аз каква готина свеки ще съм. Simple Smile
Казах, че си давам кухнята, да правят сандвичи, пълнени чушки, кекс... каквото им е кеф Joy

# 633
М, ето аз каква готина свеки ще съм. Simple Smile
Казах, че си давам кухнята, да правят сандвичи, пълнени чушки, кекс... каквото им е кеф Joy
На 13-14 ли това?
Шашната съм от тези теми вече..

# 634
Нещо май не се разбрахме. Аз не се шокирах, че осмокласничка е в кухнята. Шокирах се, че е в чужда кухня и шета на домакина. И да, тази ситуация Е слугинаж.

Значи казваш, слугинаж е да направи на любимия си един чай или едни палачинки, без значение в чия кухня е, обаче той ако я вземе с колата, ако я заведе някъде, ако направи нещо друго за нея тогава как го наричаш? Нещо нормално, в списъка със задължения ли? Ей като видя такова разминаване между изисквания/очаквания и даване, директно отиваме в графа "за временно ползване"...

# 635

Значи казваш, слугинаж е да направи на любимия си един чай или едни палачинки, без значение в чия кухня е, обаче той ако я вземе с колата, ако я заведе някъде, ако направи нещо друго за нея тогава как го наричаш? Нещо нормално, в списъка със задължения ли? Ей като видя такова разминаване между изисквания/очаквания и даване, директно отиваме в графа "за временно ползване"...
Какви коли и вземания при деца?
Не прехвърляйте комплексите си на възрастни хора над децата!

# 636
Именно на това реагирах и го писах неколкократно.

Ако е у тях и той й е на гости е нормалното тя да направи почерпка, сервира и отсервира, но в къщата на момчето където той се води домакин е различно. В чужд дом и кухня си гост. Винаги.
И след някоя и друга година четем темите за момичето отишло да живее в детската стая на момчето с мама свекърва, и сагата псе завърта на пълни обороти.

Аха, точно това е причината... Виж с консервирани и контролиращи родители, и аз бих се изнеслс в детската... Толкова ли нямате доверие на децата си, така ги правите неуверени, и точно такива ги мачкат под път и над път. А едно уверено момиче няма проблем да отиде на гости и да завърти принцеси, защото го прави по собствено желание, през останалото време може да учи за изпита по ядрена физика, щото такава и е амбицията

Рф, ти графата за временно ползване откога я имаш, интересно ми е кога си придобил тези меркантилни възгледи, от дете или после?

# 637
Когато идват деца у нас, аз готвя на всички: пици, гофрети, баници и палачинки...коя сега е най-готината свека...

# 638
Какви коли и вземания при деца?
Не прехвърляйте комплексите си на възрастни хора над децата!

Въпросът е принципен. Дали ще е вземане с кола или ще и е носил раницата от училище до вкъщи, все тая. След като са достатъчно големи за гаджалък, всички правила са в сила както при възрастните.

# 639
Моят син иска жена като мама. Да изкарва пари и да му дава. Ако той трябва да и дава пари и грижи, мисли да си стои ерген.

# 640
РФ, на никой не се бъркам, да живее кой как иска. важното е и аз все пак да живея. Бих се радвала да се изнесат, да имат жена, а аз внуци, които да гледам уикенда. Но и да си останат при мама, пак ще съм ок, щом те така искат. Познавам и хора в чужбина, с къщи, с възможности, с интелект и пак така си предпочитат при мама.
Просто наблюденията ми са от хора около моя набор, че си предпочитат със собственото семейство, не искат да се женят и да имат деца. Това и Невена Виролан го говори за Франция. Просто това е тенденция, това е бъдещето. Да не се напъваш мното, много. Разбирам, че на жените това не им харесва, те искат да имат, мъж опора и деца, които да им дават стимул, но реалността е друга. И това е повсеместно, не само при мен. Такива са ми наблюденията, племенникът ми е на 27 години, архитект, много готин, висок, много възпитан, но също живее при родителите си, а е мечта момче за всяка жена.

Е точно това е материал за бъдещия мъж домакин 👍 като има мадами, които преследват кариера и независимост, защо да няма мъже и за тях. Преди се. Смяташе за срамно просто

# 641
  • София
Кристина, особено интересното е, че ти намираш всичко за окей в тези ви турлюгювеч отношения на три поколения под един покрив.

# 642
Просто се забавлявам с вас.

# 643
  • София
И ние с теб Relaxed

# 644
  • Далечният изток
Аз уж си давам кухнята, ама като дойде на сина гаджето, не й давам нищо да пипа, гледам си я като принцеса, готвя й каквото обича....
Неизвестен, казвам, че ще бъда готина свеки, някой ден, когато имам снаха. Не се шашкай...

Общи условия

Активация на акаунт