Мъж-домакин в 21-ви век, съществува ли и как?

• 19 042
  • 920
  •   1
Отговори
# 615
Важното е да не се минем, нали така?

# 616
Е, тя Рози писа, че детето пита тати що....
Моите не питат, защото "тати им е (по)казал (как)да го направят".

# 617
  • France
Тук 15 мин, там 15 мин... и докато се усетиш минал час и 15. Stuck Out Tongue Winking Eye
Само, че за това време мога да направя по-приятни неща. Като да бягам в парка, да гледам ТВ, да си играя с децата, да поспя... а ако ги разделим по равно, точно ще ни остане време да гледаме любимия ни сериал заедно, на по чашка вино.

# 618
Джеймс, човек трябва да може сам да е щастлив, и то не щастлив, а задоволен иначе нито мъж нито жена не могат да го ощастливят, но това е друга тема, а недостижимото преследване на щастието е признак на консуматорстване и обратното - ниска емоционална интелигентност и осъзнатост
Ежко хич не си прав за миялната, и ММ така се изказваше, но миялната като се счупи, чиниите стояха в мивката докато не я ремонтираха, много бързо се свиква на хубавото, при все, че преди това той лично миеше тавите, за разпускане 🙄
Дами, вие сякаш сте забравили какво е да си тийн, и аз правех с кеф на гаджетата принцеси и чай, да си поиграя на семейство, какво толкова скандално има, мило е, малко ми бие на реваншизъм вече, сакън да не развалим псевдо еманципацията на щерката, не бива и с пръст да докосва вратата на кухнята. И да правят кекс на  14 15 16, какво толкова, хората узряват по различно време, в нашия клас, елитна гимназия имахме такава двойка от подготвителен , т. е 8 клас , останалите бяхме лапета по-дълго. Всякакви сравнения с контингента хич не са на място
Децата копират поведението на бащите си към майката - аз например също мислех, че майка ми е длъжна да мие чинии и подрежда даже я навиквах, ако нещо не ме кефи, за което много ме е срам, защото това беше атмосферата у дома. Макар тя освен да домакинства, ходеше и на работа, при това с престижна професия. У дома аз съм домакинята, ММ работи, но помоля ли за помощ Никога не отказва, ако има време и сам се включва да направи закуска например, докато аз спя. Съответно и децата помагат много, до колкото могат. Вкъщи правилото е помагаме си-според възможностите.

# 619
  • France
Не знам, аз никога не съм готвила на никой извън семейство ми в пуберска възраст Blush Вкъщи кухнята беше запазена територия на баща ми, аз само пълнех и празнех миалката. Така ми се завъртя живота, че все с готвещи мъже съм имала връзка.

# 620
Не знам, аз никога не съм готвила на никой извън семейство ми в пуберска възраст Blush Вкъщи кухнята беше запазена територия на баща ми, аз само пълнех и празнех миалката. Така ми се завъртя живота, че все с готвещи мъже съм имала връзка.
Именно, копираш вашия семеен модел

# 621
Понеже виждам коментиращите и как смятат това поведение на 13-14 годишни за нормално, ще отбележа отново, че местоживеенето има голямо значение.

Просто Кристина и Бианка живеят в малки населени места, а там явно манталитетът е още от остарелите разбирания за шетания и раздигания, като от малки момичетата ги учат на уют и да обслужват момчетата/мъжа.

А това мъж и деца да си оставят мръсните чинии и чаши да престояват цял ден из къщата и да не си подредят след себе си...няма дори да го коментирам, но там нещата са извън нормата отдавна.

# 622
Понеже виждам коментиращите и как смятат това поведение на 13-14 годишни за нормални, ще отбележа отново, че местоживеенето има голямо значение.

Намирам 13-14 годишните девойки за достатъчно зрели, за да не се налага да бъдат микроменажирани. Обичам отговорната свобода и не понасям фундаментализма, независимо дали идва от Близкия изток или от слънчева Калифорния.

# 623
Понеже виждам коментиращите и как смятат това поведение на 13-14 годишни за нормални, ще отбележа отново, че местоживеенето има голямо значение.

Намирам 13-14 годишните девойки за достатъчно зрели, за да не се налага да бъдат микроменажирани. Обичам отговорната свобода и не понасям фундаментализма, независимо дали идва от Близкия изток или от слънчева Калифорния.
Добре, че подобно мнение не е релевантно за повечето хора с деца на тази възраст.
Зрялост и обслужване Simple Smile Направо да ги оставим да се пренасят при гаджето и да се женят, щом са вече достатъчно зрели.
Понякога се питам пишещите дали мислят когато пишат неща, имат ли деца реално или само се опитват да провокират, без някаква логическа умисъл!

# 624
На нас като ни се счупи миялната преди време, 2 седмици се разправяхме всяка вечер за тия чинии, докато вземем нова Simple Smile Без миялна няма живот.

Неизвестен, аз съм от София и нямам никакъв никакъв манталитет на малко населено място. Просто ми е смешно правенето на чай да се представя за слугинаж Simple Smile У нас винаги е имало гледачки и жени, които ми помагат с чистене и децата виждат, че майка им прави само колкото може. Не повече.

# 625
Някои хора много подценяват домакинската работа, особено ако работиш и трябва да организираш.  
Нека речем, че има две малки деца и един мъж, работиш осем часа и рядко може да излизаш от работа -
- пране - да се разделят дрехите, да се види коя дреха на коя програма, след пране трябва да се сгънат и да се приберат, тук отчитаме и времето за пране - около час, ако имаш сушилня - супер, но ако сушиш навън на простора дрехите - ако завали дъжд и няма кой да ги прибере, всичко отначало;
- готвене - прибираш се в 6 ч. или 7 ч. - ако си успял предния ден да напазаруваш и да сготвиш каквото искаш на следващия - тук разбира се говорим за домашно хранене, в съвремието вече няма нужда чак толкова да се готви - поръчваш от време на време готово ядене;
- чистене - тук пак вид организация - всеки ден трябва да минеш пода с метла и стирка, да не е пълна мивката с чинии; Вече веднъж седмично трябва да се минава за прах, да се чисти тоалетната;
- обикновено жената следи графика на децата - занимания в училище, доктори и други дейности;
Разбира се като поотраснат децата вече те поемат някои задачи, но не е толкова просто и неангажиращо.

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 15:57 от Dania1

# 626
Миялната се счупи сутринта и два часа по-късно вече имах нова. За щастие живея до София, магазини за техника бол.

# 627
Нещо май не се разбрахме. Аз не се шокирах, че осмокласничка е в кухнята. Шокирах се, че е в чужда кухня и шета на домакина. И да, тази ситуация Е слугинаж.

# 628
Нещо май не се разбрахме. Аз не се шокирах, че осмокласничка е в кухнята. Шокирах се, че е в чужда кухня и шета на домакина. И да, тази ситуация Е слугинаж.
Ето това е реваншизъм вече! Може да са се хванали на бас кой прави по-хубави принцеси, може предният път домакинът да ги е правил, и най важното не виждам как 14 годишния хлапак е впрегнал тийнката да му слугува. Може би я е заплашил, че ще и спре издръжката, ще я зареже с децата, ако не му козирува вечер с ракията и салата? Струва ми се че от много борба за власт , си забравила какво е грижа и нормални взаимоотношения

# 629
Шокирах се, че е в чужда кухня и шета на домакина. И да, тази ситуация Е слугинаж.
Ей и вие с тези ваши кухни и синове...все едно врагът е влязал в цитаделата и граби там съкровищата Joy
И веднага атакувате с типично женското "Не те е срам!" Joy
Как после да ви обичат снахите?

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 16:14 от Ezhko

Общи условия

Активация на акаунт