Мъж-домакин в 21-ви век, съществува ли и как?

• 18 971
  • 920
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Всички имат емоционални нужди, момчетата не са по-малко емоционално нуждаещи се от момичетата. Дори бих казала, че момчетата поради по-бавното съзряване дори по-често страдат от незадоволени емоционални нужди, особено преди пубертета. Те затова са и доста привързани към майките си.

# 706
  • София
Криси, както казах, като майката замести жената, някои неща не се усещат Wink Момичето търси, защото бащата не замества мъжа по този начин. Иначе емоционалните нужди не са толкова различни, но момчетата биват учени да не ги показват и да не ги идентифицират дори. Което не значи, че ги няма, просто избиват по друг начин. Докато момичетата активно търсят да ги задоволяват отвсякъде, защото при тях няма стигма.

# 707
  • Най-красивата страна
Аз мисля,че е еднакво трудно да възпитаваш и момиче и момче.
За да станат отговорни и самостоятелни хора,децата трябва да придобият полезни навици,да се научат на труд и дисциплина.
Смятам,че един зрял човек,без значение от какъв пол е ,трябва да може сам да се грижи за себе си,да има елементарни умения...
Отговорностите на мъжа са не по-малки от тези на жената.
Нали един ден трябва да е способен да се грижи за семейство.

# 708
От последните мнения се разбира, че вие, мамите, сте възпитателките и на момчета и на момичета.
Значи мъж-домакин в 21 век съществува, ако майка му го е възпитала така. Така че, разберете се със свекървите си, за да не се разбират с вас снахите ви Wink

# 709
Моята снаха ще си ме мрази от сега го знам и за това аз въобще не смятам да и се мяркам пред очите. Може да ме плюе на воля както във виртуала, така и в реала.

# 710
Да, и аз съм забелязал, че между жени от различни поколения (и не-кръвна връзка) много по-рядко могат да възникнат приятелски отношения, отколкото между мъже от различни поколения.
Женските приятелства (условно казано Wink ) са между жени на една възраст най-често, или с малка разлика - до 3-4 години напред или назад.

# 711
Джеймс абсолютно си прав, аз и собствената си майка трудно изтрайвам повече от половин час. Приятелките ми са само около моята възраст, с по-стари и с по-млади не общувам. За да ми е приятно с една жена то трябва да е сто процента искрена с мен и да си споделя, така както аз го правя. Ако ще си говорим политически коректни неща, въобще не виждам смисъл да си говорим, освен добър ден и довиждане.

# 712
  • София
Така е, децата се възпитават основно от жените/майките. В голяма степен поради обективни причини. Културните причини са, че "това е женска работа", а и аз не съм забелязала много бащи, чичовци, дядовци и като цяло мъже от родствения кръг на момчетата, да се впускат във възпитанието. Колко мъже отделят време на синовете си пи мъжки, да ги заведат някъде, да имат своите мъжки часове или дни, колко дейности вършат заедно? Примерно, за момчетата е важно да общуват и да се учат от бащите си, докато извършват някакви дребни ремонти по къщата. Дори бащата да заведе сина си на работа и да го запознае с колегите, да го заведе да спортуват или при някакви по-екстремни дейности, това е все възпитаване на мъжкото у момчето, при това възпитаване от страна на бащата и на другите мъже в обкръжението. Иначе жените щат-нещат възпитават и момчетата, къде ще идат! Момчетата стават мъже, общувайки с бащите и другите мъже от семейството и обкръжението, а не с женската част от фамилията.

# 713
Познавам семейство лезбийки, които си осиновиха момченце. Чудя се дали ще излезе домакин от него.

# 714
  • France
Ако това, което казва Анди е истина, показва само, че в България положение е много назаднало в сравнение с другата част на Европа.

# 715
  • СИ
Познавам семейство лезбийки, които си осиновиха момченце. Чудя се дали ще излезе домакин от него.

Горкото дете...!
Това предполагам не е в България.

# 716
  • София
Да, и аз съм забелязал, че между жени от различни поколения (и не-кръвна връзка) много по-рядко могат да възникнат приятелски отношения, отколкото между мъже от различни поколения.
Женските приятелства (условно казано Wink ) са между жени на една възраст най-често, или с малка разлика - до 3-4 години напред или назад.
Абсолютно не важи за мен.
Една от най- близките ми и прекрасни за мен жени е на възрастта на майка ми.
В едната ми групичка са жени, на които им викам - лелите.
В другата са микс от 28 до 58.

# 717
Имам и от двете, момчетата са къде къде по - изискващи внимание и по-големи драматизатори. Те също имат силно желание да се харесат, но по старото поколение просто не са научени да разпознават емоциите си.
Аз съм домакиня, сама се ЗАНИМАВАМ с децата, ММ е на работа, но и момчето и момичето ВЪЗПИТАВАМЕ  заедно, а те копират един от двамата по избор. Дете възпитаван само от майка няма

# 718
Скрит текст:
Така е, децата се възпитават основно от жените/майките. В голяма степен поради обективни причини. Културните причини са, че "това е женска работа", а и аз не съм забелязала много бащи, чичовци, дядовци и като цяло мъже от родствения кръг на момчетата, да се впускат във възпитанието. Колко мъже отделят време на синовете си пи мъжки, да ги заведат някъде, да имат своите мъжки часове или дни, колко дейности вършат заедно? Примерно, за момчетата е важно да общуват и да се учат от бащите си, докато извършват някакви дребни ремонти по къщата. Дори бащата да заведе сина си на работа и да го запознае с колегите, да го заведе да спортуват или при някакви по-екстремни дейности, това е все възпитаване на мъжкото у момчето, при това възпитаване от страна на бащата и на другите мъже в обкръжението. Иначе жените щат-нещат възпитават и момчетата, къде ще идат! Момчетата стават мъже, общувайки с бащите и другите мъже от семейството и обкръжението, а не с женската част от фамилията.

Това са нормални неща и повечето бащи около мен, вкл. и аз ги правим. За момчетата е особено важно присъствието на бащата в картинката, защото майките си ги правят луди още от малки, за пубертета направо не ми се мисли. Зависи пак от темперамента им, но е особено важно бащата да ги научи да си контролират силата и емоциите, когато ги треснат хормоните по някое време.

# 719
Моите наблюдения са обратните или явно аз съм много зла, но моето момче си пробва номерата редовно пред баща си или бабите и дядовците, а при мен знае, че не минават. А заедно го гледаме, не е мъжът ми да го е виждал на картинка само.

Общи условия

Активация на акаунт