Мъж-домакин в 21-ви век, съществува ли и как?

• 18 977
  • 920
  •   1
Отговори
# 690
С некачествен не съм била, но ми е качествен контролът.
Тъй де. Именно.

Аз също не съм готвила преди да имам деца, но това не е някаква гордост. Просто не ми се е занимавало. 15 годишни не са се заженили, че да се представят с домакинство. Били са гладни. Голяма работа. Вкъщи ако някое момче направи сандвичи, значи директно да си остава зет и това е.
Напротив. Много съм готвила и съм кулинар и естет от класа, но тънкият нюанс е че не съм готвила из кухнята на момчета и мъжете.

# 691
  • София
Като не си ходила, как да им готвиш?

# 692
Като не си ходила, как да им готвиш?
На 14 и 15 не съм ходила. После вече съм, но готвене и чистене - йок.
Ела сега да видиш софри и маси.

# 693
  • София
Макакбе! Put ring on it.

# 694
Тъй, тъй.
Качественият мъж си заслужава. Както и качествената жена. Другите дори не се забелязват.
Децата не им в работа да се доказват с готвене и чистене.
Важното е накрая след купона и двамата да си оправите всичко и с кеф да си прекарате времето заедно.

# 695
  • София
Мазане на филии за купона може ли?

# 696
наръчник за кефа досега не съм виждала...

# 697
  • София
Та на някои жени им трябва истински качествен мъж, тогава желанието да му направят мусака ще им дойде от вътре Simple Smile

Така, така. Аз като си харесвам някой, ми идва желание за неща, за които иначе с кран не можеш да ме мръднеш Joy

И само един кретен стига после, за да се откажат да готвят на мъж за 10 години.
Качествените мъже ей тъй се търкалят по пътя и сънуват картофи на кубчета.

На всякакви съм попадала, нито един не ме е отказал да давам на следващия. Само той може да ме откаже, като се окаже, че не е стока. Ама който си го заслужава, си го получава, и то щедро.

# 698
  • София
Айда, аз добре че нямам момиче. Момче по -лесно се възпитава. Коя го хареса, тая ще да е. Ама това с момичетата си е сложна схема. Аз добре, че съм мързелива, та Господ ми помага да не се напрягам много, много.

Не се възпитава момче по-лесно. И двете се възпитават трудно, защото са различни. Дори бих казала, че с момчетата е по-трудно, защото момичетата някак по природа са по-оправни, а момчетата по-късно съзряват, а това прави задачата по-трудна, защото момчето трябва да стане мъж. Не е която го вземе, освен ако не се гледа на него като на домашен любимец.

Между другото, момичетата винаги се впечатляват от момчета, които могат да готвят. Примерно момчето да извърти една баница като базово ниво на уменията. А съм сигурна, че почти всеки тук има някакви много романтични спомени с някоя студентска бедна вечеря, скърпена с почти нищо.

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 08:00 от Andariel

# 699
Анди, смятам че на жените животът им е много по-труден и аз специално съм много щастлива, че имам момчета. Мъжете са къде, къде по непретенциозни, дори и форума показва, че са склонни и чуждо дете да гледат. Смятам, че момчетата са и по-лесно за гледане. Моят като малък беше буен, сега си е много щастлив. Разпитвам го за момичета-не се интересува, не са му оферта. Докато момичета страда, искат да са харесвани, важно им е какво другите мислят за тях, тормозят се в училище на коя какви са и дрехите, визията, подиграват се. Между мъжете няма такова нещо. Излизат да си играят, стоят си вкъщи на компа, моят се запали по ските, общо взето нищо кой знае какво не му трябва
 При жените не е така, даже и форумът го доказва.

# 700
  • София
Момичетата така ги възпитават/ме, затова. Не е заради някакви вродени особености. На момчетата се гледа по-лежерно, именно като "те ще се оправят, на тях не им пука особено". Според мен доста неща се пропускат като възможности и при момчетата, и при момичетата заради стереотипите във възпитанието.

# 701
Крис, това, дето го обясняваш, не е до пол, а до характер, темперамент и светоусещане, формирано къде вкъщи, къде от външната среда. Форумът не доказва нищо абсолютно, в него има и А, и Я.

P.S. Андариел е права за стереотипите, някак преобладава схващането, че на момчетата им се полага, а момичетата трябва да си заслужат. И после, добре дошли в СО.

# 702
Моят извод за възпитанието на момчетата е, че майките трябва да оставим бащите да възпитават синовете си.
Просто ние сме жени и нямаме мъжкото у себе си, но се бутаме да възпитаваме, поемайки властно роля, която не ни е присъща. После, защо синовете търсят майките си да споделят и товарят.

# 703
  • София
Криси, не е така, при момчетата ги има същите неща, и те доста страдат от липсата на женско внимание и присъствие, но при много майката е иззела тази функция, и тогава не се усеща. Бащите не правят такива неща с дъщерите си, и затова момичетата растат по-самостоятелни (освен ако пак майката не ги обсеби).

Ама ако разгледаш темите на девствените до и над 30-годишни и на разните стари ергени, веднага ти става ясно как страдат. Разликата за мен е, че момичетата са склонни да търсят причините в себе си и да се коригират, докато момчетата търсят причините у другите, и в крайна сметка си стоят с проблемите, докато чакат светът да се промени и да ги огрее и тях (в общия случай, нали).

# 704
Абе не съм съгласна...във форума все чета теми, дето момичето отишло при свека и драма голяма. Мъж да иде при тъщата не съм чела, освен един единствен, дето го бяха изгонили. Мъжът си стои при мама и не страда от чужди родители. Но момичето иска семейство и деца, тя е склонна да прави компромис, много рядко някоя да каже не искам дете и мъж. Аз такава познавам само една-леля ми. Жените имат повече емоционални нужди, съответно са и по-нещастни, когато не ги получават. Мъжете около мен са си добре и сами. Излизат си по мъжки, пият си, пари си имат, грижи нямат. Пълен айляк. Докато жените доста по-често страдат от самота и се тровят една друга. Аз също доста често получавам хейт от форума, в реала избягвам контактите и с двата пола, освен по работа.

Общи условия

Активация на акаунт