Мъж-домакин в 21-ви век, съществува ли и как?

• 18 943
  • 920
  •   1
Отговори
# 780
Племенницата ми е на същата възраст.В едно училище, различни паралелки. Преди две вечери ми гостува. Какво да кажа.. Разговор по женски. Разказа ми все що се случва около нея, приятелките и, училището.Общуването е много по-леко...Казваш А и ти дава Я..

# 781
  • София
Не е защото е момиче, а защото ти е племенница. Ако ти беше дъщеря едва ли щяха да вървят толкова леко нещата, защото щяхте да се виждате всеки ден служебно, така да се каже. Различно е от това да ти дойде племенницата на гости - на гости като на гости, а не живеете заедно.

# 782
Не е защото е момиче, а защото ти е племенница. Ако ти беше дъщеря едва ли щяха да вървят толкова леко нещата, защото щяхте да се виждате всеки ден служебно, така да се каже. Различно е от това да ти дойде племенницата на гости - на гости като на гости, а не живеете заедно.
О с леля и аз си говоря, но пред майка ми още мълча като партизанин, особено когато не ми се слушат "мнения"

# 783
Не, не е различно. Зависи каква връзка имаш с дъщеря си и доколко ти има доверие да споделя. Моята завърши преди месец, чакаме прием в университет, допитва се за всичко до мен, имам й пълно доверие и сме ,като едни приятелки.

# 784
  • София
Различно е, защото лелята е различна от майката. Колкото и да са близки майка и дъщеря, винаги има  разлика от близостта с лелята. Всеки, който има леля го е изпитвал, дори най-отгоре-отгоре погледнато. Лелята е довереникът, тайният заговорник, който е почти другарче, нищо че е голяма.
Дори при много близка връзка между майка и дъщеря, пак дъщерите имат тайни от майките си, нищо че майките мислят, че всичко знаят за дъщерите си. Толкова, колкото майките са казвали на своите майки, а майките им си мислят, че няма тайни. Има и още как! Някои така и не се разкриват, други се разкриват след десетилетия. Съвсем естествени неща.

# 785
  • София
Добре, че имаш дъщеря да ни кажеш как е Joy

# 786
  • София
Пак ли тръгваш със заяждането? Моля те, ако това е обяснение в любов, видях го вече, ок.
Нещата от живота е това с майките, дъщерите и тайните, леките заблуди, които почти всички имат една за друга.

# 787
Аз пък на леля ми нищо не и казвам щото клюкари. 😄
Важно е каква връзка си изградил с детето си. Детето споделя с този, който ще го изслуша и приеме без да го упреква и наставлява непоискано.

# 788
Не всички майки имат такава близка връзка с дъщерите си. То и децата са различни и не с всяко се получава.

# 789
Не всички майки имат такава близка връзка с дъщерите си. То и децата са различни и не с всяко се получава.

Да, за жалост. Аз също нямам такава с майка ми.

# 790
  • София
Споделя дете, което има потребност. Няма момиче, няма момче. И не, не е до връзка, а до вътрешна нужда. Две деца в една среда могат да са ужасно, ужасно различни.
Темперамент, натюрел, възраст - всичко има значение.

# 791
Не при всички.
Майка ми си ми е най- близката приятелка и си споделяме всичко, а леля ми е леля. Тя е по- студена, съдеща, супер сериозна и праволинейна. Нейно копие съм, но не й споделям лични неща.

# 792
Племенницата ми е открита. И в яслите , и в детската градина научавах от нея за детето ми(бяха заедно). Младежа е над нещата. Споделя това, което е важно "за него" .  Веднъж се бях ядосала..и му казах, а той най-спокойно заяви
Не съм клюкар, че да ти казвам всичко.. Важното го знаеш.
Общо взето е така, но..Винаги може повече:)

Иначе аз с леля бях заговорник и спделях, но имах проблеми с родителите ми..

# 793
Мъжът домакин не е фантазия, нито химера. Той съществува. Всеки ден се разминавате с него по улицата, седи на съседното бюро или е онзи мъж, който ви хвърля уморен поглед рано сутринта, защото горкият е станал в 04.30 ч. сутринта, за да изпере и сготви така че челядта да бъде нахранена и чиста.
Това е онзи мъж, който е изпрал всичко, което е трябвало да се изпере и го е проснал на простора, за да изсъхне, който не повишава тон на съпругата си и който я събужда с престорена усмивка.
Това е онзи ваш колега, който не говори по време на работа, защото времето му е ценно и трябва да вземе букет на жена си, въпреки че го прави с нежелание, трябва да седне на масата за вечеря с децата си /това го прави с огромно желание, защото те са смисъла на живота му/. Това е онзи мъж, който няма да го чуете да говори за футбол. Мъж, за който много жени бленуват, но обстоятелството, че са с големи претенции им пречи да допуснат това съкровище до себе си. 
Това е онзи мъж, който няма да седне на гледа „Мастър шеф“, защото той вече е сготвил и показаното по телевизията, вече го е правил с любов за себе си и за семейството си. Неговият дресинг са жестовете и любовта.
Това е мъжът домакин.
/ох, трябва да го почистя това огледало, че пак съм го пипнал с пръсти/

# 794
На какви субстанции си, Сашко?

Общи условия

Активация на акаунт