Мъж-домакин в 21-ви век, съществува ли и как?

• 18 963
  • 920
  •   1
Отговори
# 765
Не се притеснявай за моя свят. Той е хубав и ще става все по-чудесен.

Принципно всички дилъри така обещават. Дали е така, не знам, не съм проверявал.

# 766
  • France
Бизнесът на дилърите е съвсем различен Joy

# 767
Всичко е в главата ти, те наркотиците оправят всичко, както се е видяло, и всички надрусани са хипер щастливи.

# 768
Не, Ежко, силата е само инструмент, който се насочва чрез власт. Властта е влияние, а влиянието има много повече измерения от едни мускули. Или ми казваш, че властта на Илон Мъск да срине един валутен пазар с милиарди долари за ден само с един туит опира до мускули? Аз честно казано бих имала повече доверие на една майка, която държи синчето до полата на 40 години и той й уйдисва на акъла, вместо да следва собствения си път и да отстоява себе си, да даде урок по "сила". Ето това е власт без нито един мускул, пък ако ще синчето и шампион по бокс да е. Защото тези граници той не може да ги отстои с физическа сила, ако е безгръбначен. А този гръбнак също не му е бил отнет с физическа сила Wink

Крипто пазара е друга бира, там нещата са едно голямо надлъгване, а Мъск дори не е от най-големите играчи. Е факт след неговата намеса всичко се изстреля, след това пак благодарение на него се срина, но по-скоро сривът беше неизбежен.
Иначе съм съгласен, мозъка е най-силното оръжие, но комбиниран със сила и умение за самоконтрол на чувствата- страх, гняв, ярост, може да те превърне наистина в машина. На това се набляга при обучението на спец. частите навсякъде по света, някъде до истински крайности.

# 769
Ако това, което казва Анди е истина, показва само, че в България положение е много назаднало в сравнение с другата част на Европа.
Не го пиши това, че ей сега ще те погнат заради тези думи.

# 770
  • София
ПП: Граници се отстояват с характер, не с мускули.

Граници се защитават с прилагане на сила. Която сила не идва "безплатно", нито пък се прилага безнаказано.
И още нещо - майките не стават за учители в тази област, защото никога не са били в положението на ученици в нея. Иначе рискуват да не могат да раждат.

Тоест, границите се простират дотам, докъдето опрат в някой с по-голяма от твоята сила? А какво правим в ситуация, в която употребата на сила не е позволена? Как ще се отстоиш тогава? Определено няма шанс да възпитавам децата си, че правото е на страната на силата и трябва да се съобразяват със силните на деня.

Тогава идва времето на саботажа - това е оръжието на по-слабия. Децата го използват непрекъснато, примерно бебето не иска да яде точно сега, не иска пюрето, но не пищи и не се тръшка, но стиска устата и толкова, а ако успеят все пак да му набутат лъжицата в устата, то плюе. Майката накрая или истерясва и всички реват, или капитулира.
Обаче, много я харесвате тази дума "граници"! Wink

# 771
Саботажът предполага, че вътрешният враг е по-вреден от външните. Или обикновено предателство за 30 сребърника. Предстои да видим по резултатите.

# 772
  • София
Обикновено врагът е вътрешен. За външния сме подготвени, обаче за врага с партиен билет - не.

# 773
Често в темите като чета коментари се чудя, дали е как си го представяте или имате перфектното семейство.
В нашето, както казах личният пример на бащата в домакинството го нямаше. освен в редки изключения, но даде пример с друго..
Отделно връзката и разговорите им..Не мога да го обясня.
За 30мин разговор си казваха и постигаха неща, които аз с детето не бих могла и за 2 часа. В минало време, защото вече не чувам, а коментираме само, когато е важно и засяга младежа.

Но имам пример за мъж. Родителите му са се развели, когато е бил в началото на пубертета..10-12 годишен. Баща му не присъства в живота му след това. Няма и дядо. Все жени около него. В момента има страхотно семейство, участва в домакинството, а жена му вече 8г е само домакиня..Simple Smile

# 774
  • София
Тук, някакви вътрешни въжделения и семантични трактовки плъзнали.
Ама, браво Laughing

# 775
Рози, моят мъж като каже веднъж и децата го изпълняват. Мен ме правят на луда калинка, образно казано. Като съвет мога да ти дам само следното: не се интересувай как е у хората, гледай на теб да ти е добре.

# 776
Ние каквото успяхме, сътворихме.. След месец ще отбележи 18г..
Тепърва ще берем плодовете от личиният пример и възпитание Simple Smile
Няма да ви казвам що за чудо е..
Хем свободата, хем притесненията.. И най-вече как го дразня:)

# 777
Подкрепям. С момичета бива, но да гледаш сама момче без баща е трудна мисия. Моите двама сина от първия брак имат баща, с когото имат връзка, добре са си. Аз имам втори съпруг отдавна до себе си, не че той се меси за нещо, но не съм сама, и пак малкият син се опитва редовно да ми скача по главата. Simple Smile  Ако бях сама с него, не ми се мисли, ама изобщо. Mission impossible Simple Smile

# 778
Ние каквото успяхме, сътворихме.. След месец ще отбележи 18г..
Тепърва ще берем плодовете от личиният пример и възпитание Simple Smile
Няма да ви казвам що за чудо е..
Хем свободата, хем притесненията.. И най-вече как го дразня:)

Банска поговорка:
"- Кво можааме, дадооме. Тренеро кажа да ше откажеме."

# 779
Рози, справила си се като родител. Не го мисли и не се сравнявай. Най-хубавото предстои.

Общи условия

Активация на акаунт