Мъж-домакин в 21-ви век, съществува ли и как?

• 18 967
  • 920
  •   1
Отговори
# 750
  • France
Много е кратко: защото такова обучение непременно изисква ниво на безжалостност към обучаемия, каквото една майка не може да има (иначе децата и няма да доживеят да минат на твърда храна). А изисква такава безжалостност, защото защитата предполага насилие, а насилието предполага насрещно такова, което следва да може да бъде изтърпяно и преодоляно. И именно бащата, а не други мъже. Мисля че е ясно защо.
Обожемой! Радвам се, че децата ми ще живеят в свят, в който бумарите ще са просто едни вкаменелости.

# 751
  • София
ПП: Граници се отстояват с характер, не с мускули.

Граници се защитават с прилагане на сила. Която сила не идва "безплатно", нито пък се прилага безнаказано.
И още нещо - майките не стават за учители в тази област, защото никога не са били в положението на ученици в нея. Иначе рискуват да не могат да раждат.

Тоест, границите се простират дотам, докъдето опрат в някой с по-голяма от твоята сила? А какво правим в ситуация, в която употребата на сила не е позволена? Как ще се отстоиш тогава? Определено няма шанс да възпитавам децата си, че правото е на страната на силата и трябва да се съобразяват със силните на деня.

# 752
  • София
Силата на някои е в безсилието.
Нагледно.

# 753
Скрит текст:
Много е кратко: защото такова обучение непременно изисква ниво на безжалостност към обучаемия, каквото една майка не може да има (иначе децата и няма да доживеят да минат на твърда храна). А изисква такава безжалостност, защото защитата предполага насилие, а насилието предполага насрещно такова, което следва да може да бъде изтърпяно и преодоляно. И именно бащата, а не други мъже. Мисля че е ясно защо.
Обожемой! Радвам се, че децата ми ще живеят в свят, в който бумарите ще са просто едни вкаменелости.

Не знам в какъв свят си мислиш, че ще живеят децата ти, ама както сте я закършили там при вас с цялостната идеология отностно малцинствата и мигрантите, не е лошо да възпитаваш децата си да могат да защитават границите си силово. Няма да им е излишно, а е много вероятно да им бъде и наложително.

# 754
Тоест, границите се простират дотам, докъдето опрат в някой с по-голяма от твоята сила?
Горе-долу. Дотам се простират границите на онзи, с по-голямата сила.

А какво правим в ситуация, в която употребата на сила не е позволена?
От кого? И как точно успява да не позволи?

Определено няма шанс да възпитавам децата си, че правото е на страната на силата и трябва да се съобразяват със силните на деня.
Правото (в практически и юридически смисъл) се диктува от силата. Несъобразяването с това си има последствия.

Силата на някои е в безсилието.
Нагледно.
Само привидно.

# 755
  • France
Не се притеснявай за моя свят. Той е хубав и ще става все по-чудесен.

# 756
От написаното излиза, че жените нямат граници, защото не могат да ги защитават силово, като мъжете. Първият момент на поставяне на граници към детето е при кърменето - и то от майката, примерно, когато започнат да хапят, когато избиват зъбите, майката казва не и прекратява кърменето - бебето схаваща, така не се прави -  иначе няма манджа. Насилие къде има, безжалостност, до известна степен, но тя не е задължителна, защото ако детето не изпълни след н- на брой обяснения, няма да го набиеш, щото това няма да има ефект, а ще потърсиш друг начин да го обясниш.  И по-често майката поставя и отстоява граници в семейството, заради естетсвената склонност на жената да се раздава на всички посоки

# 757
  • София

Винаги има някой по-силен. Обикновено, милиони по-силни. Кой с мускули, кой с оръжие, кой с бройка, кой с манипулация. С такова възпитание, или ще научиш някой да е подметка, или биче, което си мисли, че светът е негов, докато не му счупят някъде главата.

От закона. Който се защитава от полиция и съд.

Правото (в практически и юридически смисъл) се диктува от силата. Несъобразяването с това си има последствия.

Бъркаш силата с властта Wink

# 758
От написаното излиза, че жените нямат граници, защото не могат да ги защитават силово, като мъжете.
Не излиза така. Имат границите, които някой друг е склонен да защитава от тяхно име. По някаква причина и рядко безкористно.

Винаги има някой по-силен. Обикновено, милиони по-силни. Кой с мускули, кой с оръжие, кой с бройка, кой с манипулация. С такова възпитание, или ще научиш някой да е подметка, или биче, което си мисли, че светът е негов, докато не му счупят някъде главата.
Всяка сила си има източник и съответно граници, в които е по-голяма от друга такава. Правилното възпитание е да балансираш между наличната сила и поставяните граници. И между това да бъдеш роб или да бъдеш труп.

Сиреч - със сила.

Властта е базирана на сила. Иначе не е власт.

# 759
Прилагането на сила зависи от личните особености на човека и възприятието му за света, изградено на база неговото възпитание и житейски опит. Има много майки, които се налагат чрез сила, както и много бащи, които си имат други методи. Това няма нищо общо с темата.
Оставането по майчинство/бащинство/дистанционна работа или временно заради болест или друга причина у дома, по никакъв начин не променя подхода им.

# 760

Полиция и съд не защитават народа, а насилниците. Не е нужно предполагам да ти давам примери, не живееш от вчера в тая държава, а и на света като цяло.
Ако ние сами не станем да защитим себе си, никой друг не може.

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 13:33 от Tulitta

# 761
Ежко, твоята съпруга поставя ли граници спрямо теб? Има ли нещо, което не ти е позволено, или можеш да правиш каквото си поискаш?  Я ще ходиш неизпран, я гладен, я на дивана ще спиш.... Сега, ти ако си по-първичен индивид може да не и уважиш границите, да и лепнеш два шамара, на което и тя може да отговори със същото. Сила се употребява при грубо и системно потъпкване на границите, била съм и бракоразводен адвокат, ще ти настръхнат косите какво могат жените, лично сами да сторят, за да си защитят границите.  Знам, че харесвате да сте спасители, и често сте такива за жените си, но вътре в семейството нещата са малко по-различни.... Точно затова ролята на бащата е да затвърди, че поставените от майката граници се уважават и не се нарушават, в това число от самия баща, както и да отстоява своите разбира се....

# 762
  • София
Не, Ежко, силата е само инструмент, който се насочва чрез власт. Властта е влияние, а влиянието има много повече измерения от едни мускули. Или ми казваш, че властта на Илон Мъск да срине един валутен пазар с милиарди долари за ден само с един туит опира до мускули? Аз честно казано бих имала повече доверие на една майка, която държи синчето до полата на 40 години и той й уйдисва на акъла, вместо да следва собствения си път и да отстоява себе си, да даде урок по "сила". Ето това е власт без нито един мускул, пък ако ще синчето и шампион по бокс да е. Защото тези граници той не може да ги отстои с физическа сила, ако е безгръбначен. А този гръбнак също не му е бил отнет с физическа сила Wink

# 763
Лъвице, майка ми притежаваше такава сила. Аз за щастие не притежавам.

# 764
Не, Ежко, силата е само инструмент, който се насочва чрез власт. Властта е влияние, а влиянието има много повече измерения от едни мускули. Или ми казваш, че властта на Илон Мъск да срине един валутен пазар с милиарди долари за ден само с един туит опира до мускули? Аз честно казано бих имала повече доверие на една майка, която държи синчето до полата на 40 години и той й уйдисва на акъла, вместо да следва собствения си път и да отстоява себе си, да даде урок по "сила". Ето това е власт без нито един мускул, пък ако ще синчето и шампион по бокс да е. Защото тези граници той не може да ги отстои с физическа сила, ако е безгръбначен. А този гръбнак също не му е бил отнет с физическа сила Wink
Не мисля, че се изисква кой знае каква сила да контролираш безмозъчните. Синчето ако на 40 стои до полата на майка си, при раждането топките са му останали някъде. Ако беше истински мъж щеше да се скара с майка си и да си хване пътя в живота - неговият живот. Майката се уважава и зачита, но в един момент всяко дете трябва да бъде отбито, не вече да му е време да мре на миличкият, а той още да чака да му претоплят яденето.

Общи условия

Активация на акаунт