Любители на кучета - 119

• 31 887
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
Лютив шпрей. Става и за неразбрани стопани. Но слава богу не ми се е налагало

А като са на кълбета вече, няма ли да си подлютиш и твоето?
Донякъде. Но се ползва най-вече за да не стане топката.

# 271
Много искам да почнат, да ги глобяват тея с пуснатите кучета.
Подкрепям на 100%. До нас има един такъв "стопанин" с куче по- голямо от мен на килограми. Стопанинът ми действа на мен като дразнител със своето бездействие, а кучето му- на моя Макс. Получава съм 3 нахвърляния от него в гръб (без да съм с куче), докато оня си пие кафето на 50 метра- искал да си играе, ама мен никой не ме пита дали аз искам да си играя. Веднъж ми олигави панталоните, докато се опитваше да стигне кучето, което бях вдигнала от страх и притеснение.... щял да ми купи дънки. Когато му казах да го разхожда вързано, защото мен ме е страх- такъв рязък отрицателен отговор получих, че все едно го засегнах на размер на мъжкото му достойство.

# 272
  • София
Вчера най-добрата ми приятелка ме порица, че не и обръщам внимание...Съобразявам се с Леон, разхождам Леон и изобщо...бил ни разделил. Ами, как да и кажа, че неговата компания ми е най-приятна...
Пу, много сладки тези джеремета Simple Smile Аз такива приятелки нямам, които да не разбират защо Буба е приоритет... И няма и да имам ахахахах

Ей я наш'та как лежи ако не съм пуснала климатика (после пак лежи, ама под хладната струя).

Сега като исках да я снимам легнала, осъзнах, че спешно трябва да взема мерки за отслабването й Sad Явно вечер няма да тичам из квартала, а ще тичам с нея в двора. Ама бързо се изморява и ме е страх да не прецакаме нещо крачето с неоперираната луксация, ще отнеме време докато влезе в някаква форма...

# 273
  • Варна

Ей, цяла нощ го чаках тоя келеш да стане от леглото ми.

# 274
  • sofia
Ауу какви сладури!
Тони, проблемът е, ча това ми е най-първата приятелка...Почти сестра...Познавам я цял живот...

# 275
  • Варна
Ауу какви сладури!
Тони, проблемът е, ча това ми е най-първата приятелка...Почти сестра...Познавам я цял живот...

Не бой се, душко. Моята ми се обиди, че имам мъж до мен, че абортирах, не по собствено желание и накрая, че не съм ваксинирана, от деца сме заедно.

Мамо, кашкавалче?😂😂

# 276
Аз видя ли мъжко куче пуснато хващам веднага друга пряка. Озъртам се постоянно. Избягвам ги при всички положения .
Бейли като беше малък поне до 6м се е подушвал с големи кучета, но никога не е нападан. Аз знам, че голямо, зряло куче усеща, че насреща има бебе и не го напада, но пък съм чувала от съседа(има 10 г мъжки лабрадор) история как неговият е нападнат като бебе (от улични кучета) и отгова мрази всички кучета. И наистина доста е агресивен. Спуска се на Бейли, отдалеч.
Каишка с шипове чакам от Али. Не знам откога я чакам.
Много ме е страх от кучешки боеве. Много!

Despi, кои са бунгалата, име моля? Питам за приятели, които искат и те на Шкорпиловци, с техния 40 килограмов грамадан 🙃

# 277
Едното куче, което нападна моето, беше женско, колито - мъжко. Нашият е на 4.5 месеца, макар и на размери да е 17.5кг., но все още всички около мен ме убеждават как големите кучета не нападат бебета. По-късно в парка друго мъжко му изръмжа предупредително и се врътна, че и веднага беше повикано от стопанката. Извини се жената и обясни, че хич не харесва бебета и ги предупреждава да не се занимават с него. Сега, животно е и общува с други животни, не очаквам, че винаги срещите с други кучета ще протичат в игра, но като няма стопанин наоколо или не реагира и се получава ужасна ситуация.

# 278
  • Sofia
И мен винаги ме е страх, че няма да мога да го удържа, ако се сдърпат с друго куче, не че не се е случвало.
Даже знам, че когато са на повод, проявяват повече агресия.
Дъщеря ми твърди, че Чоки проявява нетърпимост и се ежи на други мъжки, само когато го разхождаме аз или тя.
Когато го разхождат нейни приятели, като се налага, бил чак страхлив... Дали не е решил, че нас точно трябва да ни пази?

Искам да ви питам, ако знаете - къде да прочета как е правилно да се въвежда второ куче? Има ли значение къде се запознават с "титуляра", как се действа при непоносимост и всякакви такива.

# 279
  • Варна
Един ден случайно срещаме изтърван бигъл, не виждам мъжки ли е, женски ли, хукнах като луда в обратна посока от страх да не стане бой, поглеждам Бизу, гърба му настръхнал, но той не го видя, тоест реакцията му беше провокирана от мен. Трябва да сме максимално спокойни, въпреки препядствията, аз все още се упражнявам, не ми се получава всеки път, но когато ги разхождам спокойна, с отпуснати гръб и рамене и двамата блеят и дори не забелязват кучетата, с които се разминаваме, обаче крива ли съм и напрегната стой та гледай.

# 280
И мен винаги ме е страх, че няма да мога да го удържа, ако се сдърпат с друго куче, не че не се е случвало.
Даже знам, че когато са на повод, проявяват повече агресия.
Дъщеря ми твърди, че Чоки проявява нетърпимост и се ежи на други мъжки, само когато го разхождаме аз или тя.
Когато го разхождат нейни приятели, като се налага, бил чак страхлив... Дали не е решил, че нас точно трябва да ни пази?

Абсолютно, да.
Бейли е нападнал досега само 2 пъти други мъжки. Единият бях сама с него, на следващия бяхме аз и дъщеря ми, която е на 3 годинки.
Мм знае и за двата случая и не може да повярва. Казва, че Бейли е страхлив и направо не му се вярва да е нападнал..

Усеща моя страх ли.. Знам ли...

# 281
На една от нашите разходки Макс беше много неспокоен- дърпаше ме, ръмжеше....и така, докато от завоя не се показа кучето на тариката, който описах.
Иначе нашият е захапван веднъж от женсо хъски. От тогава ние, стопанките се избягваме, когато сме с любимците.

# 282
  • sofia
Не винаги при нас се получава това със спокойствието....Дори аз да не забележа другото куче и да съм спокойна, Лелето си реагира...

# 283
  • о`майна лунна нощ е
Аз не съм довършила регистрацията на кучето в БАБХ, предимно от мързел, честно казано. Под носа ми е, но като не ни се е налаго да ходим в чужбина, някак удобно ги подминавам все още.
Минах през паспорт, ваксини, чип и регистрация в Общината по район.

Кучетата е добре да се запознават на неутрална територия. Навън би било най-добре, на терен, който не е "собственост" на някое от тях. Швепса е голяма шматка в това отношение. Вечно съм на тръни с него, особено с последното приемно куче, с което деляха за няколко дни апартамент, двор ... Все бяхме на ръба да ги изтървем да се сдъвчат.

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 15:46 от `ТуиГ

# 284
  • Варна
Докато не съм забравила, най-важното, никога не слагайте директно върху кожа или козина маслата.

Общи условия

Активация на акаунт