Августинки 2021 - Тема 5 💙💜

• 33 317
  • 788
  •   1
Отговори
# 660
Вкъщи е по боди с къс ръкав или рокля. Навън също. Изключително бързо се изрива от топлото и я държа по- тънко облечена, понякога мятам бархетна пелена. Иначе на нашето изписване беше с рокля с къс ръкав и клинче, носих и дълъг ръкав и ританки.

# 661
Каква козметика ще вземете за къпането?

# 662
Благодаря, Бърборанче. Значи къси дрешки и пелена би трябвало да са достатъчни.
Аз имам козметика на Мустела и Юриаж. Определено предпочитам тази на Юриаж. От Мустела дори аз се обринах

# 663
За козметика като за начало заложих на Хип. Имам и доста мостри на Babé, бих пробвала първо как ще се понесе, защото е доста скъпа козметика.

Момичета, аз съм в чуденка. Както писах, от снощи съм с контракции (сравнително регулярни), бодежи отдолу, леки болки в кръста и корема. През нощта успях да спя нормално (което означава, че явно не са толкова силни), но днес продължават. Не са зачестили, не са и по-силни. Може би само болката е малко по-продължителна. Знам, че щом има съмнение дали..., или.. значи по-скоро нищо не се случва, но според вас тази ситуация заслужава ли по-специално внимание?

# 664
Ми Тинки щом си спала явно не са контракциите с главно К. Кога е термина, то пък знае ли човек....
За козметика и 1 номер и 2 номер ще са с Хип много ми харесват. 1 път добре се понесе надявам се и сега.
За дрехите определено КЪСО вътре, вънка навсякъде. Ако трябва ще се бия с акушерката😂 няма шанс на 38 градуса да я изпишат с дълги дрехи да я сваря.
Въртележка за кревата не съм ползвала и 1 път и сега не смятам. Стегнах сака, опощих де що можах, надявсм се да е по-хладно тая нощ и утре рано рано джапанките в сака и към болницата😂 цялата дружина днеска само ние ще се качим утре за Бобо и кучето, да им приготвиш нещата, каишки, води, награди.... Викам добре 😂 не съм казалс кога влизам ама те си знаят, усещат си. Да видим как ще ми отгледат домочадието.

# 665
Паолина, теб за секцио ли те приемат или ще предизвикват раждане? Успех, ти си много надъхана, ще се справиш с каквото е като едното нищо.

# 666
Секцио секцио. Приемат утре, режат на следващия ден. Баткото ми е секцио и не държах да се правя на герой да пробвам нормално. А и докторката де😂

# 667
PaolinaYotova успех и от мен. Ще разказваш като мине, само спокойно и всичко ще е наред.
Винаги съм се чудила кое е по-напрягащо, да знаеш кога ще родиш с планово секцио или да не знаеш за нормално и да чакаш постоянно включване. Аз сега съм във втория вариант и си мисля, че поне като знаеш се напрягаш непосредствено преди раждането, а не постоянно през целия 9 месец.

# 668
Паолина, успех! Изглеждаш много спокойна и надъхана, направо ти се възхищавам! Heart Eyes Ще чакаме да се похвалиш.

Аз имам още време до термин (към 20тина дни), но втори ден вече, нещата не вървят към утихване.. Scream чакам си за сега пък да видим.. Joy

# 669
Tinki_Winki, има време до термин, но на теб ти вървеше голямо бебето и натежава на шийката. Така че може и по-рано да тръгне. Според мен, ако раждаш, ще разбереш, но постоянни регулярни контракции са си предвестник вероятно, че скоро ще се случи.
Аз контракции не съм засичала изобщо, имам чувството, че вече са 24/7. Всичко ми ги предизвиква вече, а от утре спирам и Магнезия. Та на въпроса кое по-натоварващо. При секцио хем знаем датата, хем раждането може да тръгне по-рано и това напряга, защото планът тотално се изменя. Иначе дойде ли самата дата е друго, знаем в колко часа ни приемат, упояват и до 2 часа са извадили бебето. Та поне за мен напрягащото е далие добутам датата за секцио.

# 670
И аз не се напрягам грам. Напрегнах се преди 10 дена като не се знаеше дали ще изкараме до днес заради водите.
Тая нощ грам не спах, ставах 5 пъти д апикам топло ми беше, ни на ляво ни надясно, тупа лупа, разтягане, опъване. Абе ужас...

# 671
  • Варна
Момичета, вчера се роди и моята рожба. Михаил - 3620 гр и 50 см.
Бях с нагласата за пълна упойка но анестезиолога ме разубеди и не съжалявам. С дъщеря ми не можах да чуя първия плач.
С бебчо сме добре, може би по обяд ще ми го донесат вече и да го слагам гърда. Въпреки че не усещам да ми е слязла още кърмата.

# 672
Честито бебе, жив и здрав да е голям младеж. И аз съм вече в болницата, планирана съм за утре сутрин.

# 673
Каката ми беше много капризна откъм козметика и на нея общо взето само Юриаж ѝ беше ок, после израстна и сега на 5г. няма проблеми с никаква. Бебето в Надежда го къпеха с А дерма, която за каката беше ужасна, но на нея ѝ е ок и може би ще продължа с нея. Имаме подаръчни комплекти с Мустела и Чико, смятам да пробвам и тях. Като цяло си е до дете, всякаква такава “медицинска” козметика е ок.

За дрехите - къси. Вечер слагам само дълги пижамки, спим на отворена тераса. Добре че имам от каката, иначе не си бях предвидила.

# 674
Честито ново бебче. Здраво и щастливо. Момичета имам едни тъпи въпроси към опитните мами:
След изтичане на 45 дневния болничен и изплащането му, после от кога почва да се плаща самото майчинство?,Разбира се, знам че е след раждането, ама кога?
Примерно моя 45 дневен изтича на 9ти, термина ми е 10ти, ако родя до тогава ясно, но ако закъснея, как се случват нещата и реално кога ще разбера колко майчинство ми се полага, че имам някой съмнения и притеснения заради разни дупки и неплатени отпуски.

Общи условия

Активация на акаунт