Августинки 2021 - Тема 5 💙💜

• 33 571
  • 788
  •   1
Отговори
# 675
Не вали дъжд, но вашият бебета Heart Жив и здрав да е младежа и бързо да засуче.
Аз не съм раждала, но четох, че 45 дневния може да се удължи от АГ-то, след това от болницата дават болничен за след раждане няколко дена и пак след това от педиатъра на детето май се взима документ за отпуск по майчинство (всичко се носи на работодателя)

Аз друго се чудих. При новородено кога се ходи към спешен кабинет. Примерно и най-ниската температура ли го изисква? При по-голямо знам, че до 38 го оставяш дори без лекарства, но май при новородено се ходи за всичко на спешен кабинет. Така ли е? И как избирате в каква клиника да го заведете: най-близката или има някакви критерии? То да не се налага на никого, ама аз да питам

# 676
  • София
Честито ново бебче. Здраво и щастливо. Момичета имам едни тъпи въпроси към опитните мами:
След изтичане на 45 дневния болничен и изплащането му, после от кога почва да се плаща самото майчинство?,Разбира се, знам че е след раждането, ама кога?
Примерно моя 45 дневен изтича на 9ти, термина ми е 10ти, ако родя до тогава ясно, но ако закъснея, как се случват нещата и реално кога ще разбера колко майчинство ми се полага, че имам някой съмнения и притеснения заради разни дупки и неплатени отпуски.
Вижте колко лева на ден ви е 45 дневния преди раждане, толкова лева на ден ще ви е и самото майчинство, всеки месец е различно според официалните работни дни за месеца.
Ако ви изтече 45 дневния преди раждане и още не сте родили АГ лекарят, при когото се следите, ви дава нов болничен Ако родите преди термин болничен ви издават от болницата, следващия болничен се издава от личният лекар нс бебето, който и пресмята разликата ако има останали дни от 45 дневния не ги губите. След това не се подава нищо повече.
Принципно началото на месеца се превежда майчинството за предходния месец.

# 677
Жив и здрав да е Михаил! Бързо възстановяване, dani! Heart Eyes

Относно болничните, трябва да станат 135 дни преди да започне майчинството. Първият болничен е от АГ - 45дни; вторият се издава от болницата при раждане, който мисля, че пак е около 45 дни. Последният се взима от педиатър и той се води изравнителен до 135тия ден. След това, доколкото знам автоматично се преминава към отпуск за отглеждане на дете, който е до навършване на 1 година. Blush

# 678
Жив и здрав да е Михаил, много радост да ви носи Blush
Моят термин е утре, а признаци никакви. Вчера родителите ми взеха баткото и ще ми го върнат на изписването, което дано да е тази седмица, че си искам детенцето. Хем ми е по-спокойно така, че няма го мисля, а и той сам пожела да отиде. В планината е, на не толкова горещо, на мен също ми се тръгваше с тях Grinning следобеда съм на жк и ще видим какво ще каже

# 679
Тук в болницата е екстра. Аз си чакам за утре, съседката по креват, която също с мен сутринта я приеха уж и тя за утрр а бързо бързо я взеха за спешно секцио, че тоновете не й бяха добри.
Звънях аз на бабата да видя как е детеъо и той като се разрева.... Викам ужас това не го очаквах. Явно няма да му звъня, по-добре баща му като идва да го води директно. Не очаквах така да се разстрои.

# 680
Честит Михаил и успех на мамите, които чакат вече в болницата, или са стигнали термин:)

Аз имам още малко време до термина на 21.08 (37 + 1), а живея с нагласата, че имам цяла вечност:) Даже чантата за болницата не ми е стегната…

# 681
  • София
Жив и здрав да е Михаил и много радост да ви носи!

Момичета, кога се избира личен лекар на бебето?
Иначе смятам да запиша бебето на педиатричен пакет в Надежда от 0 до 1г.за всички прегледи и ваксини за да съм спокойна живот и здраве.
Паолина, радвам се, че си добре в болницата и стискам палци за утре всичко да мине добре! При теб колко седмици напред е секциото? При мен днес на прегледа потвърдиха дата за секцио 10.08 - 2 седмици преди термин. Днес бебето беше около 2900.

# 682
С педиатър трябва още преди раждането да се уговорите, за да ви има предвид. Иначе на нас личната ни каза, когато се роди бебето да и се обадим и тя ще дойде на посещение вкъщи след изписването. Тогава вече ще запише детето официално при нея. Преди това са само устни договорки.

# 683
Бамбу термина е на 11. 8. Реално 1 седмица по-рано. А личен лекар ще си я запиша при нашата. Тя си пое баткото префи 6г,после и ние се прехвърлихме при нея. Тук в болницата много цивилизовано, чисто, спокойно, хладно.
Днес при приема в 38+5 в мериха уж 3200гр.
Ще видим утре какво ще излезе. Уж съм щяла да съм 2ра около 10 и нещо.

# 684
Връщам се от преглед. Тоновете са добри, но два пъти ми ги правиха, защото госпожицата заспиваше и трябваше да я будят. Разкритието не расте, още е един пръст, но главичката не е слязла максимално надолу. Утре съм в родилното на тонове, а в сряда при моята докторка, пак на тонове. И, ако дотогава не съм родила, ще насрочваме дата за предизвикване. Ще си умра от яд, ако се наложи секцио, можех още преди две седмици да съм родила.

# 685
Връщам се от преглед. Тоновете са добри, но два пъти ми ги правиха, защото госпожицата заспиваше и трябваше да я будят. Разкритието не расте, още е един пръст, но главичката не е слязла максимално надолу. Утре съм в родилното на тонове, а в сряда при моята докторка, пак на тонове. И, ако дотогава не съм родила, ще насрочваме дата за предизвикване. Ще си умра от яд, ако се наложи секцио, можех още преди две седмици да съм родила.
Е чакай де ако ще предизвикват ще те натрескат с окситоцин за да стимулират нормално, що пък веднага за секцио мислиш. Нищо не е изгубено за нормалното. Виж мойто секцио 1 седмица преди термин го насрочват.

# 686
Е, да, първо ще мъчим за нормално, но казах на моята докторка, че иаскам до петък да съм родила. Знам, че има срок и тн, но ме е страх да пренося със седмица-две, не ми изглежда безопасно.
Паолина, успех утре. Съвсем скоро ще гушкаш момиченцето си Blush

# 687
Мерси мила и на теб стискам палци скоро да ти изтекат водите най-накрая😂
Днес поне тук цял ден на хлад ми е рай. Само чакам домочадието да се обади и закъртвам, че едвам гледам, а и утре тука  в зори ще започнат да влизат. Съседката ми по креват ще си дойде в стаята, аз ще изляза в реанимация 😂 поне при нея всичко мина наред, че бебето беше с тонове 200 удара и бързо бързо я вкараха. Тук е много приятно. Стаите, реанимация, операционна всичко е на един етаж, поне подочуваш това онова, бебоците са приятно облечени, не са с хавлиени дрехи, водят ги и при жените в реанимация, та поне знам че ще я видя скоро. Че някога в Тина Киркова родих в 6:19 сутринта и ми го показаха и дадоха чак в 4 следобед на следващия ден. 30 и кусур часа по късно. Беше ужас. Тук поне няма да е така.

# 688
Paolina Yotova, в коя болница си Simple Smile

# 689
  • София
Беше отговорила, че е в Софиямед. Звучи много добре!

Общи условия

Активация на акаунт