Августинки 2021 - Тема 5 💙💜

• 33 590
  • 788
  •   1
Отговори
# 390
Баткото ми беше 2430😂 мишле. Не ме е било страх да ви кажа. На 1м беше 3300 и все си ми беше същия. Те са си дребнички, 2 кила, 3 кила, мишоци са. С баткото ми познаха като го мереха, да видим сега в петък колко ще я измерят. Миналата седмица беше уж 2600гр. Окошо 3кг да се роди доволна ще съм.

# 391
Hetera, ние май ще сме на един ден секцио с теб. Ти си с термин ден след моя. Аз ще съм 10 дена преди термин, ти 11

# 392
Явно всеки лекар казва различно, на мен в 36 седмица и 1 ден ми казаха 2900 и че вървяло поне седмица напред голямо и ме питаха дали имам 4 килограма в рода. Аз не мисля, че за 1 месец дори да се роди след термин малко ще мине 4 кг, ама така като ме пита се притесних. Аз пък съм в болница където бутат за естествено раждане и знам, че и голямо да е няма да се тръшнат за секцио ако не се налага, та се чудя как ще родя нормално ако стигне 4 килограма.

# 393
Явно всеки лекар казва различно, на мен в 36 седмица и 1 ден ми казаха 2900 и че вървяло поне седмица напред голямо и ме питаха дали имам 4 килограма в рода. Аз не мисля, че за 1 месец дори да се роди след термин малко ще мине 4 кг, ама така като ме пита се притесних. Аз пък съм в болница където бутат за естествено раждане и знам, че и голямо да е няма да се тръшнат за секцио ако не се налага, та се чудя как ще родя нормално ако стигне 4 килограма.
Не ми се вярва да мине 4кг. Според мен съвсем добре си върви. Казват, че нормата в 9ти месец е по около 200гр. на седмица, което означава, че до термин ще наддаде по-малко от килограм, което според мен е идеално. Blush

# 394
  • София
Hetera, ние май ще сме на един ден секцио с теб. Ти си с термин ден след моя. Аз ще съм 10 дена преди термин, ти 11
Аз съм за 20.08. в Майчин дом София 😁

# 395
Баткото ми се роди мъничък-2990гр, изписаха го 2740гр, ден след термин се роди. На първият месец беше 4770гр. Малките бебчета бързо наваксват. И този пък, ако момата е малко над три кила ще е супер. Че има разлика, при нормално раждабе, дали бебпо е три или над 4кг. Нека да ме съхрани все пак Grinning малко остана и ще ги гушкаме Simple Smile

# 396
  • София
Тинки, аз съм с термин 23-24.08  т.е.сега влизам в 36 седмица, а бебето го мерят 2500-2600 гр. 🙄 доста по-малко... Днес доктора ме уплаши направо, че е много ниско разположено и може да се роди скоро, иначе водите и плацентата били добре. Аз наистина едва вървя, сякаш ще ми падне всеки момент и ме боли ниско долу.....а е рано още.

# 397
Ама то всичко е толкова относително, аз не бих се притеснявала. Кг не са особен фактор, родила съм се 2700 ден след термин, както казах - дъщеря ми 4 кг., никаква разлика спрямо това, което съм си говорила с майка ми. Важно е кога ще се роди, диша ли само и т.н. Иначе естествено, че е по-приятно да гушкаш пухкаво бебе, но те след месеци всички си наваксват.

# 398
Бамбу мойта фръцла е ниско много ниско долу от 34 седмица, пък ей ме на в 37 съм вече. За теглото и аз подкрепям амбросия. Не е важно теглото, а да са развити на 100%. Баткото ми макар мишок 2430гр си дишаше самостоятешно, не е стоял в кувиоз, беше само на термо легло да го затоплят 1 ден, докато аз бях в реанимация, след това си е бил при мен. Нито е имал жълтеница, нито нищо. Изписаха ни на 6 ден с тегло 2250гр. Така, че важно е общото състояние, не толкова теглото.

# 399
Bamboo, не се притеснявай. Независимо от теглото, в 36 седмица са достатъчно зрели, за да могат да се справят при евентуално раждане. Скоро може да означава след седмица, две, а до тогава ще достигне близо 3кг. А може и докторът да не е познал и да си го износиш до термин. Бъди спокойна, особено и щом всичко останало е наред. Hug

# 400
Моят бебок е ниско долу от 29 г.с , шийката ми се скъсяваше, контракции. А ей ме на, 5 седмици по-късно, не съм родила още.  А докторът каза, че беше застанал да поема контрола. При мерене на шийката буквално главата му беше навряна там и тежестта цялата върху шийката. Всеки ден вървя по 2 км разходка, вкъщи си се движа (само не домакинствам) и не съм имала проблеми.
Hetera, и аз съм тогава, ама в Пловдив. Росна-росна първото секцио ще съм аз за деня. Другата седмица отивам на консултация с анестезиолог и да ми оформят картона. Харесва ми, че тук не ми викат още предишния ден, а директно за секциото.

# 401
Моят бебок е ниско долу от 29 г.с , шийката ми се скъсяваше, контракции. А ей ме на, 5 седмици по-късно, не съм родила още.  А докторът каза, че беше застанал да поема контрола. При мерене на шийката буквално главата му беше навряна там и тежестта цялата върху шийката. Всеки ден вървя по 2 км разходка, вкъщи си се движа (само не домакинствам) и не съм имала проблеми.
Hetera, и аз съм тогава, ама в Пловдив. Росна-росна първото секцио ще съм аз за деня. Другата седмица отивам на консултация с анестезиолог и да ми оформят картона. Харесва ми, че тук не ми викат още предишния ден, а директно за секциото.

Тери, ако не забравиш ще се радвам да споделиш как протича тази консултация. Иначе и аз се радвам, че викат на сутринта преди секциото . С първото секцио трябваше да съм там нощта преди него и ми беше много стресиращо .

# 402
Момичета надявам се сте добре ❤
Моят корем вече се смъкна надолу 😀
Стоя и си мисля за филиийките от детската градина едно време сещате ли се ? Мисля да си направя с яйца и майонеза, с олио и червен пипер и халва с масло 😂 а вие обичате ли ги ?

# 403
Тери, доколкото следя постовете ти, разбирам, че ще си в АГ Селена. Аз също ще съм там с планувано секцио, след 2 седмици.
Казаха другата седмица, без записване на час да направя консултацията с анестезиолог, като им занеса подготвена цялата документация.

Дами, т.к. леко се обърках дайте информация направлението за хоспитализация от ЛЛ ли се издава или от следящия по каса АГ?

Относно теглото - малката е 3кг, 36 +3 съм, всичко изглежда нормално, ще си дочака датата..
По повод храната - за цялата бременност не се случи да ми се дояде нещо конкретно. Вчера направих грешката да разглеждам рецепти за десерти и полудях за лимонов пай… Joy ММ спешно на пазар, аз го чакам в готовност в кухнята. Е, хапнахме си пай. А досега едва издържах честно да ви кажа. Ако някой ме попита с какво съм се хранила 9м, ами.. не знам. С алергия към лактоза съм и го разбрах чак в 7ми месец, от самото начало имам непоносимост към всякакъв вид месо, така и не отмина, отделно заради страх от токсоплазмозата не си позволих зелени салатки абе мъка Joy
Вижда му се края вече и идват само хубавите емоции и безсънни нощи, не заради болки и киселини Joy

# 404
Издава се от следящия те АГ по каса.

Общи условия

Активация на акаунт