Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 19

• 53 890
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Благодаря на всички Simple Smile Сега ще разгледам и другите предложения.
colibri, ако е от значение за теб, провери и времетраенето на програмите. Аз за кратко имах AEG/беше нов модела за онова време, но все пак втора употреба/ и не бях доволна. Много бяха дълги програмите за моите критерии. От много време  ползвам 2 бр. Siemens E46  и Siemens iq 590/самопочистващ се кондензатор/ и съм по-доволна от тях.   При условие, че винаги ползвам програма /schranktroken extra/, която е най-дълга, но с центрофуга  1400 и 1600 оборота на прането.

# 376
Благодаря на всички Simple Smile Сега ще разгледам и другите предложения.
colibri, ако е от значение за теб, провери и времетраенето на програмите. Аз за кратко имах AEG/беше нов модела за онова време, но все пак втора употреба/ и не бях доволна. Много бяха дълги програмите за моите критерии. От много време  ползвам 2 бр. Siemens E46  и Siemens iq 590/самопочистващ се кондензатор/ и съм по-доволна от тях.   При условие, че винаги ползвам програма /schranktroken extra/, която е най-дълга, но с центрофуга  1400 и 1600 оборота на прането.
Siemens и Bosch с Wlan са добър избор. Проблемите със Selbstreinigender Kondensator бяха актуални 2017 г. и в последствие проблемът беше отстранен. В темата има и позитивни коментари.
Профилактиката с препарат на BSH   също е добра.
P. S. https://www.idealo.de/preisvergleich/ProductCategory/2461F178598 … 0.html?q=Trockner
https://www.idealo.de/preisvergleich/
https://www.idealo.de/preisvergleich/ProductCategory/2461F233461 … 0.html?q=Trockner
Вижте и тези:
https://www.idealo.de/preisvergleich/ProductCategory/2461F178609 … 0.html?q=Trockner

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 16:21 от niljaniljo

# 377
  • до най-прекрасния мъж
Петя, пералнята Електролукс беше евтина, защото тогава масово излизаха модели с дисплеи, разни екстри, мерки и теглилки. Пък аз исках нещо максимално опростено. Тази беше с екоцена, 50 лв намалена, ако върнеш стара. Та ме отърваха и от старата, като ми докараха новата. И излезе здрава машинка. Не знам колко тежи, ама е бая. Тежестите едва ги вдигах, като я разглобявахме вкъщи за лагерите. EWF12040W е моделът, ако ти говори нещо.

# 378
Да, позната ми е. Около 65-70 кг. е тази. От по-лекичките, но пак бяха здрави.

# 379
Здравейте , имам сушилня Горение DA83IL/I , днес почиствах дунапрена пред кондензатора , започнал е да се разпада , каква може да е причината?

# 380
Здравейте , имам сушилня Горение DA83IL/I , днес почиствах дунапрена пред кондензатора , започнал е да се разпада , каква може да е причината?
Просто се захабява от използването. Аз миналата година си купих нов, защото беше почнал да се рони и закъсва.

# 381
Сушилнята има няма 10 -на месеца , много бързо се захабяват явно... ще поръчам нов.

# 382
Сушилнята има няма 10 -на месеца , много бързо се захабяват явно... ще поръчам нов.
Как почиствате дунапрена? След всяко сушене ли?
Моят го смених на 4-тата година. След всяко сушене изтупвам много добре и го почиствам с ръчна прахосмукачка. Контролно го пера с чиста вода примерно 1 път в месеца.

# 383
И аз имам Горенье, но друг модел. Ползвам я интензивно/ежедневно и неколкократно почти 4 години, но не виждам по дунапрена да има поражения. Почиствам го веднъж в седмицата с прахосмукачка, а понякога го и пера в пералня след това на 30 мин програма.

# 384
Дунапренения филтър на моето Miele веднъж на 10-14 дни го пера ръчно. Засега 3 години още е добре.

# 385
Не го почиствам след всяко сушене. Един път в месеца , но и аз пускам три сушилни в седмицата . Явно аз греша в подръжката.

# 386
Здравейте,
От известно време сушилнята предупреждава за запушено кондензно казанче, при положение че е почистено всичко. Съответно не тръгва, някой да е имал този проблем или как може да се рестартира системата и?

# 387
  • Велики Преслав
За мен това е проблем в помпата. Не качва вода там.

# 388
Здравейте! Имаме тази сушилня https://www.jarcomputers.com/Sushilnya-HOTPOINT-ARISTON-AQC82F7T … ONAQC82F7TM1.html  и същият модел пералня. От пералнята съм супер доволна (като програми, пране и т.н.), но не мога да кажа същото за сушилнята. Дрехите никога не излизат напълно сухи, винаги има влага във тях или дори са напълно мокри. Пробвах на какви ли не програми - все тая.. Disappointed Relieved . Проблемът в моята сушилня ли е, или самият модел не е добър и не може да изсуши дрехите? Не стига, че мокри, ами и ги върти по два, три, че и четири часа... Имам една по-стара сушилня на Whirlpool - еми сори, ама за час и половина работа ги вадя направо горещи от нея. Супер разочарована съм към момента от сушилнята.

# 389
На колко години е тази сушилня? Да не е задръстена с мъхове? Винаги ли е била така?
По принцип марката е гола водА.

Общи условия

Активация на акаунт