Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 748
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Iseis, не става въпрос изобщо за разслоение по броя на точките.
Когато НВО БЕЛ решава приема в МГ, това не е разслоение.

# 196
Момичета, заявленията за класиране има ли смисъл да се подават на място в обявените за целта училища, или онлайн си е ок? Какъв би бил смисълът от подаване на хартия?

В електронната система не може да се правят корекции след като сте предали заявлението.
А ако е с хартиеното заявление може ли ?

# 197
И в двата случая досега корекции можеха да се правят единствено в РУО. Тоест няма значение дали сте подали лично през системата, или в училище ( гнездо, център или както там са го нарекли). Хартиено заявление няма. Отивате и някой въвежда желанията в системата вместо вас.

# 198
Бел се взима само веднъж колко пък да решава приема в МГ?

Не искам да влизам в спорове тип нероден Петко. Радвам се, че нито с едното, нито с другото дете не сме изтрещявали на тема НВО.

# 199
  • София
Щом сме в тази тема - вече сме изтрещели.Или поне аз така се чувствам.

Последна редакция: пн, 21 юни 2021, 22:35 от Home raider

# 200
И в двата случая досега корекции можеха да се правят единствено в РУО. Тоест няма значение дали сте подали лично през системата, или в училище ( гнездо, център или както там са го нарекли). Хартиено заявление няма. Отивате и някой въвежда желанията в системата вместо вас.
Така си и мислех, защото отговорът по-долу като такъв не беше еднозначен … навеждаше на мисълта, че има разлика и тя е , че подаденото по електронен път не може да се променя.
П.С   Приключи ли приемът в НПМГ - нали резултатите от НВО не са излезли ?!

# 201
  • София
beb4o, няма ли начин да ѝ пишеш на г-жата за проблема?
beb4о, а пилето ми идеше перо по перо да оскубя Joy след като се спаси.
Скрит текст:
Целият бе покрит в прах Joy девойката се опита да го примами за къпане, но й отказа. Баткото обаче като живна го напъха банята под чучура Simple Smile
Сега ми в смешно, но определено бе ми се свило сърцето да не се случи нещо с него, девойката бе сама в къщи. Предишното пиле, когато го изгубихме, баткото си бе сам в къщи и много тежко го приеха и двамата.
Благодаря за поздравленията.
Определено дишам по-лесно (е не съвсем, чакам "съществените" точки) Joy. Тя е доволна, че се е справила, а е и някаква опция.
На нея вече и мирише на вила и море Joy още повече днес ги зарадвах с мамули. Според девойката съвсем лятно - седна на стол в близост до котлона, за да се наслаждава на аромата Joy
Като има това в къщи, не търсят абсолютно нищо друго, пилето и то се присламчва като държи да има кочан и то Joy
Баткото гледа и преглъща, но след днешното изпълнение е на диета. Може би е някакъв вирус със стомашно неразположение, защото днес и свеки се е оплакала на ММ, а не сме я виждали от събота.

Последна редакция: пн, 21 юни 2021, 22:59 от Desem

# 202
Бих аплодирала първото, второто ще поздравя за постигнатото като един от масата, направила същото след същите времево положени усилия.
Аз също' но задачите не са за аплодисмент
Ако има дете 'което за една година настигне тези които са в СМГ' това вече е постижение
Но  единици са такива
По задачите от НВО не можем да правим такива изводи'защото това са базови  задачи' които могат да решат голям процент деца

# 203

Нега тогава всички МГ да започнат да приемат с  4 * Мат от НВО  и при евентуални равни точки да взимат под внимание оценката по БЕЛ от НВО.
ЕГ да приемат с 3* БЕЛ и 1* МАТ, примерно и т.н.
По АЕ също има НВО по желание в момента , защо не го вакарат при приема в АГ или други подобни училища?
Всяко училище или паралелка може да си постави различни изисквания.

# 204
Може, но в рамките на действащите нормативни актове.
В тях няма НВО по-нещо-си х 4. Нито ЕГ са хуманитарни гимназии, за да приемат с три по БЕЛ. Там също има ПП математика или природни науки.
Няма как НВО по желание да е балообразуващ елемент.
За мен вариантът по старата програма беше добър. Предполагам, че и сега може да се измени Наредба 11 в нещо подобно. Първи модул - НВО ( прилично трудни задачи, високи резултати - всички са доволни), втори - за кандидатстване ( по-засукани задачи, не толкова високи резултати, някои са доволни, други - не толкова).

# 205
  • София
Е,  matema, Дидева по същество зададе същия въпрос... Защо никое училище не се бори за това, да приема таргетирани деца.

# 206
Тогава с тези "актове", няма нужда да се сърдим, спорим и ядосваме за резултатите на нашите деца. Трябва промяна явно, на начина за прием след 7 клас. Но, "кой съм аз и за какво се боря?".

# 207
Всеки имаше право да е някой и да се бори за нещо, когато тези актове бяха предмет на обществено обсъждане. През последните години често съм се опитвала да привлека вниманието в тази посока, за жалост, в повечето случаи неуспешно. И е нормално. Повечето хора разбират за тези неща едва когато ги засегнат лично.

# 208
  • София
Егати госпожите, цял срок спаха и последната седмица се сетиха, че броя оценки е недостатъчен. Толкова не могат да оценят някой проект, домашно или нещо друго и да направят необходимата бройка.
Тъпанарска история, до последно ще тормозят децата.

# 209
Егати госпожите, цял срок спаха и последната седмица се сетиха, че броя оценки е недостатъчен. Толкова не могат да оценят някой проект, домашно или нещо друго и да направят необходимата бройка.
Тъпанарска история, до последно ще тормозят децата.
Моят син се върна със 7 оценки днес. Школотоцял ден ми пращаш съобщения за нови бележки. Върнали преразказ, изпитали го по бел, върнали тест по физика и го изпитали за дооформяне, писали му две оценки от ИТ и накрая го изпитала и по химия. Каза че днес цял ден прекарал на дъската. Били само 10 деца. Останалите на нво рисуване.

Общи условия

Активация на акаунт