Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 791
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 570
  • София
За прогимназиалния период знам за страшно тегава учителка по география в 125-то. Две приятелски деца са си патили. Повече от 4 не пишела.
Колкото и да съм мрънкала понякога, в нашето основно училище нямаше нито един учител от такъв неприятен вид.

О, да! Моето момче завършва сега 7клас и единствената 5ца ще му е при нея. Каза ми, че никакъв шанс няма при нея да се изкара 6. И за жалост намрази предмета заради учителката си, което е жалко.

И коя е тази преподавателка по география? На моето дете досега са преподавали Нели Цацева и Людмила Михайлова - не имало проблеми с нито една от тях.

# 571
Ядосвам се, като чета за тези изпълнения на учители. Във всяко има поне по един такъв, който се наслаждава на властта си по този начин...направо не ми се подхваща темата
Моят все пак седна да учи по физика за годишна...

# 572
  • България, София
Като ви чета, момичета, се припознавам преди няколко месеца в старото училище.
Все повече се убеждавам, че да преместим детето, било то в 7 клас, беше най - правилното решение.
В края на първи срок в старото училище, малко преди оформянето, госпожата по история се отнесе доста недобронамерено. Нанесе 2 от ненаписани домашни работи, като преди това нито е поставяла забележки, нито е давала знак, че нещо не е наред.
Учителите по рисуване, музика, ТП пишеха съобщения до всички родители и посочваха кой не е предал работа и даваха срок преди да поставят оценка. А по история пълно мълчание и в един от последните дни на срока - хоп, оценка. Това се случи не само с моето дете. Водихме разговор с госпожата, класния, помощник - директора, на която с изяснихме. Госпожата обясняваше как за нея най- важно било какво децата правят присъствено. Веднага след срещата имаха час, задавала е въпроси на дъщеря ми и на друго дете, двете са отговорили вярно. Оценки няма. На друго дете проверявала УТ, видяла, че всичко е написано, направила крива усмивка и толкова. Когато някой нещо не е направил както трябва, веднага му пише слабата оценка, ако се е представил добре - нищо.
С АЕ имахме ядове. Писала съм и преди. Даваше тестове, които за определеното време няма как да бъдат направени от децата. Дъщеря ми е добре по АЕ. Четворките от тестовете не са за допуснати грешки, а защото не е имала време да направи целия тест. И това беше масово с всички паралелки, на които преподаваше тази госпожа.
По математика първия срок госпожата оряза маса деца от стария клас и не даде шанс за повишаване на оценката въпреки желанието на децата. Масово деца, които бяха между 4 и 5 получиха срочна оценка 4. Така ли ще ги стимулира в 7 клас.
Някои учители са добронамерени и имат желание да дадат шанс на децата, други се чудят как да ги смачкат. Вторите не стават за учители. Категорично!!! Колкото и години стаж да имат, не са педагози. Освен децата на намразят предмета им, друго не постигат.

Да си пожелаем в новите училища на децата да няма такива учители. Знам, че звучи много идилично, но пък нека вярваме в доброто, което предстои Simple Smile

# 573
Аз като цяло съм доволна от нашите учители .Макар, че започнаха с голяма "тесла" по време на ДО, на финала дадоха по едно рамо на децата , които са били системни през годината и пожелаха да си повишат някои оценки. Явно си е  до хора .

# 574
Горките деца. Гита стискам палци да прояви химичката малко милост. Това е издевателство, нейното.
Бебчо, днес ли трябваше да ви изпишат? Само здраве и спокойствие оттук нататък.
Трепетно чакам оценки - годишни, но само тук там се мярка по някоя. Не бързат нашите.
Вчера са им казали че ще бъдат вписани разултатите от НВО като оценки. Мислех си че поне това ще ги размине. Да, ама не, както казваше Петко Бочаров.  Директорката така била разпоредила.
Това са каква цел ще го правят, някой знае ли? Понеже четох и за други заплашвани по този начин, доколко им е нормативно разрешено? И как ще пренесат точките в оценки, и дали ще имат тежест върху оформянето.
Офх, така не ми се разправя с РУО и с тях. Не искам да си оставям горчив финален  вкус...

# 575
  • Ланкър, планините Овнерог
Оффф, ще пукна вече. Благодаря ви, дано днес имаме положителни емоции. В ел.дневник рядко вписват оценките. Днес само по физика има нанесена срочна и годишна, 6 е, по друго нищо не е написано, но за по мат знам, че ще е 5, а по бел си се пребори за 6. Не ми е глупаво детето, под ягодите.....
Редакция...Има две тройки по химия в ел.дневник....Не мога да повярвам колко се радвам за тройка. Учителката била казала" ще ви пиша на всички тройки, колкото Бог да прости". Офффф....Омммм
Вече спокойно мога да се върна на притесненията колко се е омазала на НВО-тата Simple Smile

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 10:42 от Гита Ог

# 576
  • София
Нямам идея каква им е идеята с вписването на НВО като оценка. Единствения вариант е, ако детето на матурата е с 2ка да мислят какво да правят и да си вадят някакви изводи например, ако е било с 5 или 6 за срока. Ама малко гадно ми се струва. Работещо дете цяла година, с оценки 6 през годината да се притесни и да докара 4ка примерно на матурата и хоп - 5ца за годината например. Не стига, че се е прецакало и има малко точки, ами да му ги намалим още с оценката от дипломата.
Гита Ог браво на госпожата. Много щеше да е непроятно иначе.

# 577
Здравейте!
Ужасена съм от начините за "оформяне на успеха", които описвате...Защо имат само по 2 оценки дотук, какво са правили по време на срока?
Моят седмокласник има нанесени 178 оценки дотук, от които 92 са през втория срок. Съответно по БЕЛ, английски и математика са по 8 /цялата графа в Школо е запълнена/. Споменавам го, защото с 5-6 оценки по разказвателен предмет е по-трудно да се постъпи така с детето 2 дни преди края на учебната година....

# 578
  • Варна
Моят син по БЕЛ има 4 петици, 1 четворка на класното и 1 двойка от началото на срока за ненаучено наизуст стихотворение. Щеше да му дава тест, с цел повишаване, защото сега средноаритметично бил за 4. Обаче той казал, че на НВО чака много добър резултат и учителката решила да не го изпитва, а да му нанесе резултата от НВО и така да го оформи за 5. Пълен цирк, ще се окаже, че в училище е по-трудно да се изкара 6, отколкото на НВО.

# 579
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз тези дни четох разни наредби. Колко съм разбрала, не знам, но доколкото схванах, за предмет, от който имат един път седмично, може и само с две оценки да ги оформят.

# 580
  • Стара Загора
И при моя син има по 2 оценки по някои предмети. При нас като минаха ДО масово учителите казаха, че няма да изпитват децата. Часовете бяха по 30 мин. Загуби и малкото мотивация, която имаше за учене Sad. Втория срок успеха му спадна. Надявам се да му стигне бала за 1 от 5-те що годе свестни училища в града ни.

# 581
  • София
Аз тези дни четох разни наредби. Колко съм разбрала, не знам, но доколкото схванах, за предмет, от който имат един път седмично, може и само с две оценки да ги оформят.
На моя така са им казали  - броя часове плюс едно трябва да имат като брой оценки.

# 582
  • София
Учителката била казала" ще ви пиша на всички тройки, колкото Бог да прости". .....
Абе лелеееееееееее    .... думите не ми стигат!!!
Много добре те разбирам, Гита Ог и е съвсем нормално да се радваш на тройката!
Ама защо бе, защо трябва да е така?!!!!
Скрит текст:
Като си сменим училищата, ще взема да пусна тема "Черен списък на учителите в София"...

Понеже четох и за други заплашвани по този начин, доколко им е нормативно разрешено?
Не е, те просто си издевателстват. Не може да има сравняване между текуща/срочна/годишна оценка с точките от НВО. А как си ги преобразуват учителите, са техни свободни съчинения. Нямат право! Но го правят, защото не е изрично упоменато като забранено в наредба.

Започна да звъни школото, засега все с очаквано оформяне.

# 583
  • Варна
Абе как може човек, работещ с деца да си позволи такъв език?! "За Бог да прости!" Close Такива думи ми идват, че чак ми е неудобно като си ги мисля! То бива простотия, ама до там ли докарахме образователната система...
Гита, радвам се за вас! На химия може да не я е научила таз жена, но със сигурност е успяла да преподаде урока "Не правете като нас!".
Това с вписването на оценки от НВО също е безумно. Предвид факта, че нарочно балообразуването не е само на база НВО, защо излишно му добавят още стойност като го вписват и оформят годишните оценки на база този изпит. Малко ли са им класни, контролни и всякакви други начини един ученик да бъде изпитан?!

# 584
  • България, София
Гита Ог, една грижа по - малко вече Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт