Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 779
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 585
Чл. 12. (1) Освен ако в съответната учебна програма не е определено друго, минималният задължителен брой текущи изпитвания по учебен предмет или модули за всеки учебен срок е:
1. две текущи изпитвания по учебни предмети или модули, изучавани по училищен учебен план с до два учебни часа седмично;
2. три текущи изпитвания по учебни предмети или модули, изучавани по училищен учебен план с 2,5 - 3,5 учебни часа седмично;
3. четири текущи изпитвания по учебни предмети или модули, изучавани по училищен учебен план с 4 и повече учебни часа седмично;

# 586
  • София
Ох, сега гледах как е било при каката - мислих, че само една нощ по-рано са дали резултатите - и при тях е било до понеделник, а са ги дали след 19 часа в петък (за часа съм сигурна, защото тя беше на тренировка). Дали и ние утре ще имаме вести? А днес... тази седмица времето спряяя...

# 587
Явно във всяко училище са сложили по един учител, който мрази децата и работата си, и живота, и себе си, сигурно, мрази. При нас е по трудово и рисуване, не ми се разправя.

Много остро реагирах, когато на родителската казаха, че ще пишат оценки от НВО, дано само да си говорят, макар че и това е излишно.

Дидева, училището кога получава информация за точките, в деня, в който излизат или по-късно?

Бавно върви оформянето при нас. Вчера правиха изходно по гео, утре по история...

# 588
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Моят син по БЕЛ има 4 петици, 1 четворка на класното и 1 двойка от началото на срока за ненаучено наизуст стихотворение. Щеше да му дава тест, с цел повишаване, защото сега средноаритметично бил за 4. Обаче той казал, че на НВО чака много добър резултат и учителката решила да не го изпитва, а да му нанесе резултата от НВО и така да го оформи за 5. Пълен цирк, ще се окаже, че в училище е по-трудно да се изкара 6, отколкото на НВО.

хахаха, още една като нашата.
твоят поне се е сетил да каже, че очаква висока оценка.
Simple Smile

# 589
  • София
... Пълен цирк, ще се окаже, че в училище е по-трудно да се изкара 6, отколкото на НВО.

При нас по БЕЛ е точно така, ще тръпнем до пос-лед-но и по предварителни данни, ще има 2-3 деца в клас с годишна оценка 6, т.е. около 10-11% от учениците ще имат Отличен.
Това е много добро общинско училище с традиционно високи резултати на НВО. Миналата година 18% от децата имат 90-100 на НВО БЕЛ и още много са в диапазона 80-90. Царят дава, пъдарят - не. Много е тъжно, че мечтите на толкова много добри деца ще бъдат попарени от тези 11 т разлика.

# 590
Училищата имат служебен достъп до системата, значи и до резултатите.

# 591
  • София
Момичета, тези които очаквате резачка по балообразуващи предмети в годишните оценки, може ли да споделите дали децата са в ОУ или СОУ? Защото имам наблюдения над две столични училища, които определено сериозно работят в полза да си имат осмокласници при оформянето на годината. Забелязала съм устойчива тенденция.
Това е една от причините да предпочитам до 7 клас ОУ.

# 592
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
то ясно, нали те са дали и служебните бележки, значи знаят и входящи номера и пароли, но правилно ли е да смесват текущи резултати от годината с такива от НВО?
знам, че са свързани, но ако детето не се е явило на НВО по някаква причина, следва ли да му се напише И текуща двойка и да се срине съвсем?

# 593
  • Пловдив
... за тези три години те (учителите) трябва да си познават по-добре децата. И като виждат, че едно дете е мислещо и знаещо, според мен, трябва да му оставят висока оценка (при възможност за закръгляне)  ИМЕННО защото се е представило по-слабо на НВО. Тъкмо заради тези 11 т. разлика. За да стимулират и подпомогнат реализацията на детето. Защото ще са сигурни, че по-слабото представяне в тези час и половина-два по предмета не отразяват това, което детето наистина може и знае.
А не - обратното.

# 594
Определено получават резултатите по-рано училищата.
Миналата година училище се беше похвалило със статистиката преди излизането им. Не помня дали беше предния ден, но определено не беше минути преди да са достъпни и за нас.

# 595
Работещо дете цяла година, с оценки 6 през годината да се притесни и да докара 4ка примерно на матурата и хоп - 5ца за годината например. Не стига, че се е прецакало и има малко точки, ами да му ги намалим още с оценката от дипломата.
Ами случаят с моето дете е точно такъв. Цяла година си учеше системно, съответно има отлични оценки предимно. На НВО и по двата предмета се е оплескал - картинката, въпросът , съдържащ вида на произведенията, неприлагането на 15 градусовия ъгъл в правоъгълен триъгълник (аз поне пет пъти съм го обяснила), неравенствата и уравненията от втория модул (защото има дробна черта, а пак е решил най-малко 100 примера подобни). Днес госпожата по математика е дала изходно ниво - по негови думи си е решил задачите. Просто не може да решава под напрежение. Самата дума "изпит" го плаши, защото знае, че няма никаква форма на поправка. Пет пъти поне ме пита дали няма други дати за НВО, от това съдя.

# 596
Училищата имат служебен достъп до системата, значи и до резултатите.

Благодаря! Исках да преброя колко точки от Наредбата ще нарушат, ако пишат оценки от НВО.
Ако го направят на 28и, все пак ще успеят да се включат в срока за оформяне. Тюх.

# 597
  • София
... за тези три години те (учителите) трябва да си познават по-добре децата. И като виждат, че едно дете е мислещо и знаещо, според мен, трябва да му оставят висока оценка (при възможност за закръгляне)  И
Това каза учителят по физика в нашето учлище.
Всичките деца са умни и само за това ще имат 6 по физика.
Все пак тя е балообразуваща за доста от професионалните училища.

# 598
  • София
JiD, това важи само ако учителите са хора.

# 599
Ами, текстът в наредбата е категоричен - оценката на ученика на всеки от изпитите се изразява като процент от максималния брой точки и се записва в точки. За четвъртокласниците например ясно е записано, че се преобразува и в оценка.
Преди точките се преобразуваха в оценки и оценката от първия модул се вписваше като текуща. Това също беше ясно регламентирано. Даже в преходните и заключителните разпоредби на Наредба 11 си стои записано за последните две учебни години, в които е било приложимо.
Явно просто разчитат на това, че никой няма да се оплаче от тях.

Общи условия

Активация на акаунт