Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 728
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 720
И в нашето училище са приключили с оценяването. Децата са доволни. Учителите са им дали възможност да коригират кой каквото има за коригиране. Сега всички са спокойни и също гледат филми.

# 721
  • на пистата
Вчера вече е оформена окончателно девойката! Следобед е на училище, пукат от жега и гледат тъпи филми. Ядосвам се, че ни на зелено, ни на екскурзия ги заведоха.
Значи утре чакаме.
Неее Sad още не били готови.Извинявам се,че ви подведох.
Ама и на мен ми се ще да е утре та...🤣

# 722
  • София
vesssrusss, и аз бях питала същото преди време; нямало разбивка, само общите точки.
Ако искаш да видиш цялата писмена работа, имало място и срок за това, но не задълбах, защото нямам намерение да се занимавам чак дотам.

При нас май понеделник е крайният срок за оформяне. Останаха само МАТ, БЕЛ, Физика и История. За последните две със сигурност утре; за първите две - мистерия Misc Crystal Ball .
Днес по собствено желание младежът е станал за изпитване по АЕ и си е извоювал шестицата /по текущи оценки си беше за 5/. Похвалих го много за борбеността.
Във вторник ще имат забавна програма в училище. В сряда връщат учебниците и ни казаха, че се надяват и свидетелствата да раздадат тогава, но зависят от МОН.

# 723
А някой знае ли какъв е минимумът брой деца за да се образува паралелка?
От 5 клас нагоре - 18 ученика.
Наредба Н4 от май 2008
(Дано не са заменили наредбата, че старичка ми се вижда
Тази е отменена, но броят е същият. При определени условия могат да се утвърдят и маломерни паралелки.

# 724
И на мен едно птиченце ми каза, че утре е денят! Следобед или вечерта. Ще видим:)

# 725
  • София
Сега ще се проявя като изтрещяла булка, ама на сайта на нашето РУО вече е сложен график кога учениците могат да се запознаят с оценяването на писмените си работи. Та там съзирам дадените дати: 28 и 29.06, с работно време от 9:00. Вероятно това следва да значи, че самите резултати ще са обявени преди този час, иначе няма как да идеш да си видиш работата, пък да няма точки... Полудях ли съвсем, или има някаква логика в разсъжденията ми още?

Реге, успех на младежа днес! Сигурна съм, че ще се справи!

Дай линк, моля те...

# 726
  • София
И аз при вас по никое време. Честит Еньовден - любим празник! Обикновено сме на вилата и берем билки рано зарана. Днес, обаче се окъпахме само в росата на двора. Simple Smile

В нашето училище вече всичко е оформено и днес моят ми се обади още сутринта, че се прибира, защото в клас са  пет човека. В понеделник или вторник ще ходят само за фотосесия. Wink  Само да се събере целия клас.

Тия птиченца, дето са ви казали, че утре ще ни съобщят важни новини казаха ли ви, че ще са добри? Simple Smile Simple Smile Simple Smile А дано да са такива!

# 727
  • София
Може и да е коментирано тук в темата, но аз не успявам да прочета всичко - след като излязат точките вижда ли се колко точки има детето на първия модул и колко на втория или се вижда общ брой точки от двата модула?
Преди 3 г. се виждаше, но тогава точките oт модул 1 се преобразуваше в оценка се вписваше като текуща. Явно не е така вече (Редакция)

При 4 за срок 1 и 6 втория, може даде пише 6 за годината (имам такъв случай с баткото)

Девойката разпуска, на екскурзия са, очаквам я живот и здраве вталена да се върне Joy
Скрит текст:
Тъй като е "леко" капризна с яденето (ох, от години е така. Хората ядат разделно, тя - разделено, т.е. последователно, ще изяде краставиците, малко хляб, накрая до месото може и да не стигне), обеща: "Спокойно ще си намеря какво да ям от менюто, наясно съм, че иначе ще стоя гладна" (отказа да й сложа солети като запаси)
Днес ме уведомява какво е яла и ме върна във времето когато ходеше на градина. Видяла съм какво е менюто, и съм се отчаяла, взимам я и я питам: "Яде ли? Какво имаше?"
Тя: "Да. Закуската беше макарони - не ядох, после имаше ябълка - изядох я(доволна). На обяд - супа, риба с краставички, краставичките - изядох (отново доволна от избора). Следобяд имаше бисквитена торта с крем, знаеш, че не обичам крем - не го ядох " ... та така целия ден една ябълка и няколко парченца краставици.
Та днес обядвала таратор+диня+малко хляб+ вода (като добави и водата в информацията, щях да падна)

Батко й беше известен с неяденето си в цялата градината. Когато и тя тръгна, получих въпроса: И тя ли не яде зелено и червено. Аз успокоих, че тя е различна (така бе, само домат и кремчета не ядеше), но много скоро ме опроверга.

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 23:19 от Desem

# 728
  • у дома
Може и да е коментирано тук в темата, но аз не успявам да прочета всичко - след като излязат точките вижда ли се колко точки има детето на първия модул и колко на втория или се вижда общ брой точки от двата модула?
Виждат се общо точките от двата модула-ако искате да видите кое какво защо трябва да идете в определен срок и място и да разгледате работата-не разрешават да се снима или да си водиш бележки.

# 729
  • Варна
За варненските майки и татковци Simple Smile

Има вече програма за Деня на отворени врати на Първа ЕГ

https://www.1eg.eu/dokumenti/Otvoreni-vrati-IEG-2021.pdf

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 23:48 от schwester

# 730
  • Варна
Beb4o, много се радвам, че вече са изписали сина ти и вече сте си вкъщи. Бързо оздравяване!
Освен чаканите резултати от НВО-тата по-мъчително ще ни е да дочакаме класиранията.

# 731
  • София
Момичета, а по колко желания смятате да пишете? Thinking
Докато елиминирам риска да остане без училище. Зависи от неговите точки и на децата пред него

Това се опитвам да го осмисля, ама май ме преборва.
Къде се предполага да се види колко деца имат по-високи резултати? И как - като сбор или като отделни оценки?  А от олимпиадите как ще разберем колко има с по-висок резултат - или трябва да се изравят класиранията... това добре, ама на всички окръзи (или както там бяха... не окръжни, 'ма ми се губи), щото то и от други окръзи могат да кандидатстват... имах състудент от НПМГ от Хасково и друг от... Силистра или друго място със "С" (не се опитвам да омаловажавам другите градове и области, просто съм много зле с имената, за мой срам. При това не само географските названия...). Някой има ли идея?

... първото е следното: моят син, понеже утре ще го изпитва по ИТ учителката за отличен, че има 5;6;6 намерил в учебника бележка, на която пише: не се притеснявай, ще се справиш, помислил, че аз съм му я написала. Когато му казах, че не съм каза, опа, това показва, че не съм си отварял учебника.Blush Предполагам, че стои от предната година от ученика, който е бил с този учебник.Confused

Ако в учебникът на Врячо би имало такава бележка, би си заминала невидяна направо за следващия ползвател...

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 02:31 от katiABV

# 732
  • В центъра на моретата
Като излязат оценките от изпитите, в РУО публикуват и статистиките. Аз влизах да гледам миналогодишната - дават по училища в областта, броя оценки над 90 т. по двата предмета поотделно. Някъде видях качени и първите три места от олимпиади по БЕЛ и математика за тази година. Голямо смятане ще е…

# 733
Правилно ли да разбирам, че статистики се гледат за елитни и втори ешелон? Ние кандидатстваме за крайни столични квартални училища - там каква е хватката? Имам предпочитание точно за едно училище и точно за определена негова паралелка, другите ще ги пиша по низходяща степен на предпочитаност.

# 734
  • София
Къде ги гледате тези статистики и как да се ориентирам в тях. Гледах на Дидева таблица, четох описание и пак не разбрах. Явно вече съм изпушила.
На детето оформиха БЕЛ и Мстематика. Мислях, че чакат НВО, защото останаха последни, но не - оформиха си го както трябва.

Общи условия

Активация на акаунт