Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 555
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 60
Бебчо, бързо възстановяване на детенцето. Hug

За какво оформяне говорите....нямам думи просто колко сме назад с това. Утре е класното му по математика.

# 61
Момичета, въпреки, че вече нямам седмокласници, надничам тук от сантименти някави, и си спомням как и аз тръпнех за моите деца в семокласната лудница.
Бъдете здрави и съм сигурна, че децата ви ще попаднат на най-доброто за тях място. Още мъничко остана!

# 62
Здравейте момичета.
Влизам с един въпрос, някой от Вас знае ли колко точки са необходими за приемане в дадено училище
/за гр. Пловдив питам/. Минала година имаше таблица, но сега не я намирам. Благодаря Ви предварително.

Успех на всички седмокласници и да бъдат приети, там където най-много искат.

# 63
  • Пловдив
Ето тук има информация за предишните години по области
https://dideva.alle.bg/%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D1%81%D1%82%D1% … 0%B1%D0%B0%D0%BB/

# 64
  • София
По абсолютно нищо не са оформени. Утре ще правят тест по физика (1 час седмично), следващия час по физика е на 29ти... ами иде ми да вия вече... Какви са тези тестове в последната минута. Едно време в последната седмица изпитваха децата за дооформяне, някой ако има амбиции за повишаване, а не поголовни тестове на целите класове... Нямам търпение да дойде ваканцията. Толкова уморена се чувствам от училището, ама много, много... и дано кошмарът ДО повече да не се повтаря. Пожелавам искрено на бъдещите ни осмокласници, където и да учат да имат шанса да ходят на училище и да намерят приятели.

# 65
Благодаря за новата тема на Кали.🌸
Стиснати палци за Бебчо, всичко с детенце да е наред и да се възстанови бързо!
rally,синът ти е уникален!!!Слушахме почти целия концерт и останахме възхитени!Детето ти е гений!С какво иска да продължи оттук нататък?

Момичета,попадна ми теста по МАТ за 10кл.и като видях последните 3 задачи нещо не схванах...това са задачи,по-лесни от тези за 7 клас 😳
Каква е тази работа?Ако дадат нашите задачи от втори модул на един десетокласник,сигурно ще ги гледа като извънземно!Незнам какво точно се решава в 10кл.,но теста им ми се видя смешен на фона на нашия.

# 66
  • у дома...
Здравейте момичета.
Влизам с един въпрос, някой от Вас знае ли колко точки са необходими за приемане в дадено училище
/за гр. Пловдив питам/. Минала година имаше таблица, но сега не я намирам. Благодаря Ви предварително.

Успех на всички седмокласници и да бъдат приети, там където най-много искат.
Баловете за прием не са константа. Всяка година са различни. Влияят се от трудността и резултатите на НВО-то, предпочитанията на децата, броя на кандидатите.

# 67
  • София
Тя днес няма да е на училище заради НВОто и доколкото разбрах от класната служебно ще й извинят отсъствията, нали?
Да, извиняват се, служебната бележка за явяване на изпит им е основанието да класния да ги извини.

# 68
  • София

Момичета,попадна ми теста по МАТ за 10кл.и като видях последните 3 задачи нещо не схванах...това са задачи,по-лесни от тези за 7 клас 😳
Каква е тази работа?Ако дадат нашите задачи от втори модул на един десетокласник,сигурно ще ги гледа като извънземно!Незнам какво точно се решава в 10кл.,но теста им ми се видя смешен на фона на нашия.
Е, чак пък да ги гледа като извънземно? Joy Седмокласното НВО на сегашните десетокласници беше с доста по-труден втори модул от вашия. Особено последната задача. НВО 10 клас е върху материала от 8-ми до 10-ти клас.

# 69
  • София
Прилагам линк към анализа на тазгодишното НВО по БЕЛ, направено от учител -
https://bel7blog.wordpress.com/2021/06/21/%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d0% … d0%b2%d0%be-2021/
Може да ви е от полза. Пожелавам всяко дете да попадне в мечтаното училище!

Много благодаря за анализа Flowers Tulip
Аз се надявах да намеря отговор на моя въпрос, но не успях. На 28 - ми, обаче със сигурност ще разберм Laughing

# 70
Една седмица на чудене какви ще са оценките, изпит по рисуване и по история Simple Smile Успешна да е и другата с "Черешката на тортата" в заглавие Simple Smile При нас бяха що годе успешно изпитите, но преди резултати няма как да се знае. И моята дъщеря се разплака на излизане заради геометричната, нормално, като е ядосани човек, ама здраве да е - каквото такова!

# 71
  • София
SunshineMery,
Скрит текст:
чак гений не знам дали е, но музиката е животът му. Да, казват, че има талант - абсолютен слух, много бързо учи пиесите, подхожда с разбиране (фраза, логика във формата и т.н.), свири много вдъхновено пред публика и почти няма сценична треска (т.е. адреналинът преди изява го вдъхновява, а не го притеснява). Има късмета до тук да попада на чудесни учители в точното време. Но и много се труди - сега свири трети час за днес (има много - годишен изпит в четвъртък, приемен другия понеделник, концерт с оркестър пак на 28.06, междувременно едно прослушване за една стипендия - всичко е с различен репертоар). Максимално 10 дни е имал, откакто е 6-годишен, без да свири на пиано (и в тези 10 дни бяхме на море, толкова му липсваше пианото, че през цялото време композира и се върнахме 2 дни по-рано, защото си искаше пианото 😅)
Ще продължи в НМУ, където е от първи клас (тази седмица подаваме заявления, другата са приемните изпити - не е утре за училищата към МК). Нататък - не знам  Simple Smile Със сигурност трябва да подобрява английския език (справя се още от 5-ти клас по майсторски класове, говоримо е доста добре, но писмено... учил го е по неволя говоримо, затова), както и да започне втори (той иска италиански, учи малко и много го харесва, доколкото в Италия има много добри музикални университети, за него не е лошо, но на мен ми се иска немски - повече варианти има с него). Лишото е, че не може да посещава курсове, защото много пътува по ангажименти, няма начин да вържем 2 дни в седмицата, даже и един - та всичко е индивидуални уроци (в НМУ езиците до 7 клас са зле, надявам се в гимназията да е малко по-добре)

Искаше да се представи добре на НВО, макар че му трябва положителен резултат по двете (към 20 точки, мисля 😅) - за да не изложи учителките си по БЕЛ и математика, които наистина дадоха всичко от себе си и правиха цяла година, напълно безвъзмездно и доброволно т.нар. НВО час веднъж седмично за желаещите. Както и да разсее разпространеното схващане, че музикантите нищо не учат по другите предмети и нищо не знаят 😅 (детска работа)

Успех утре на музикантите, които ще се явяват на изпит за училищата към МОН!

Последна редакция: пн, 21 юни 2021, 22:44 от rally

# 72
Седмокласното НВО на сегашните десетокласници беше с доста по-труден втори модул от вашия. Особено последната задача. НВО 10 клас е върху материала от 8-ми до 10-ти клас.
Погледнах задачите от втори модул.Не мисля,че теста е по-труден,дори напротив...но това е мое мнение.Тази година за мен лично задачите от втори модул бяха едни от най-трудните,които видях за всички изминали години,с много подточки и сложни за тълкуване условия.
Дори и теста по БЕЛ за 10кл.ми се вижда по-лесен. Не разбирам,тези матури в 10кл.по-маловажни ли са и са само едно допълнително оценяване или имат друго предназначение?

# 73
дано да не са твърде лесни, да ни дадат допълнителен ориентир кои гимназии са добри и най-вече без странични усилия и особен напън, за разлика от ДЗИ-тата.

# 74
  • София
Седмокласното НВО на сегашните десетокласници беше с доста по-труден втори модул от вашия. Особено последната задача. НВО 10 клас е върху материала от 8-ми до 10-ти клас.
Погледнах задачите от втори модул.Не мисля,че теста е по-труден,дори напротив...но това е мое мнение.Тази година за мен лично задачите от втори модул бяха едни от най-трудните,които видях за всички изминали години,с много подточки и сложни за тълкуване условия.
Дори и теста по БЕЛ за 10кл.ми се вижда по-лесен. Не разбирам,тези матури в 10кл.по-маловажни ли са и са само едно допълнително оценяване или имат друго предназначение?
Не съм специалист, но всички математици, с които съм говорила са точно на обратното мнение. Коя задача от тазгодишното НВО е по-трудна от задачата с допълнително построение от 2018-та?
НВО 10-ти клас няма никакво значение.

Общи условия

Активация на акаунт