Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 809
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Кали, учудвам се, че има такива, тъй като поне там си го представях, че няма заяждане. Sad
(взискателността е друга работа)

# 556
  • София
Desem, разлика има и тя е съществена - родителският глас се чува, винаги. А колкото е по-многоброен, по-лесно се решават подобни проблеми. Има много митове за ЧУ - едва ли не като плащаш, всичко ще ти е цветя и рози, с подарени оценки, лесни изпити и пр. Качеството на академичния състав също е един от митовете; да, длъжни са да ти го подсигурят, но на практика не винаги се случва. Няма да задълбавам, защото темата ни не е такава. Имам мнение, което съм изградила на база личен опит в продължение на 7 години и въпреки гореспоменатите изцепки, ако трябваше да се върна назад във времето и да взимам решение, пак ЧУ бих избрала. Най-малкото, защото в ДУ не поискаха моето дете и за него нямаше място в 1-ви клас.

# 557
  • София
Все си мислех, че съм срещала сбъркани учители, но като ви чета, вашите бият всякакви рекорди по сбърканост. Кой прави класно 6 дни преди края на учебната година?!
Ние днес сме правили класно по Бел и изходящо по Химия😃Оформен е по всичко без тези предмети и математика. По мат голям зор ще видим с госпожата, ужасна е! Има си две, три деца на сърце, а другите ги прави диви и щастливи. 😡Аз съм и хвърлила око отдавна. Изчакам я само да го оформи за годината  и ще се чуя с нея и да и кажа две приказки.

# 558
Гита, много неприятно. Дано се реши проблема, но не вярвам да я остави за поправка.
При нас снощи след 22ч. цъфна нова оценка по биология, уж от изпитване. Такова не е имало. Дори последните седмици госпожата отсъства и я заместват, но не са изпитвали. Та при 5 и 4, следва втора 4 - просто е решила явно да повтори последните оценки и 4 за срока. За годината слава богу е 5. Няма да се разправяме, защото няма да кандидатства с тази оценка, ама е нередно. Това е тази госпожа, която пускаше тестове с 15 въпроса, вкл. и с отворени отговори за 10 минути. Чисто физически почти невъзможно. Здраве да е. Дано не препънат детето двете петици- по биология и физическо.

# 559
Наборът снощи нахлува малко след 12ч , точно бях заспала. Мамо, ставай , резултатите са излезнали. Явно някой се е пошегувал с тях. И снощи ми е писал на вайбъра: Резултатите  са излезнали.Страх ме е !
Какви емоции ги тресат и тях Rolling Eyes

# 560
Дано не препънат детето двете петици- по биология и физическо.

Май май нашите госпожи са клонинги. По биология даже на проекти с пауърпойнт/музики/анимации ала бала  му пишеше 5. Е какво да се занимаваш с такава. Добре че биологията не ни е приоритет. Физическото пък няма да коментирам. Дръвце е моя какво да се прави. Аз мислех че тези предмети като музика физическо са за обща култура и развлечение на децата ,  но явно не.

# 561
  • Варна
Хаха, Инвизибъл, едно и също сме сънували с някой Simple Smile Явно напрежението ми се отразява и на мен, нощес се събудих от кошмар, който така истински го усещах, че ми трябваше известно време да се огледам, да помисля и тогава да приема, че е било сън. Сънувах някакви невъобразимо ниски точки, и то не цели числа, ами със стотни и едно шок-а, че ги виждам, друго, че не мога да сметна бал и да се ориентирам колко точно е зле положението. Взех си дозата уплах, дано в реалността не се повтори!
Влязох да ви разкажа съня си да ми се посмеете на лудостта, а то какви неща са ви до главите на някои! Не мога да си представя що за човек трябва да си, да тормозиш деца по този начин. И то деца, които се били ДО през почти цялата година! Значи не са ти тровили нервите с някакво лошо поведение, защото единствено с това мога да оправдая донякъде писането на оценки, които са по-ниски отколкото знанията показват (и то с много уговорки!). Като има 5 и 4 що не пише 5, а избира да повтори 4-ката? Тия оценки у тях ли си ги носят после? Съгласна съм да ги юркат до последно, да ги карат да учат, пък накрая нека им пишат по-добрата оценка като видят, че са се трудили децата. Толкова ли е трудно да поощриш, що трябва да си градиш авторитет, мачкайки детски глави? Жалки човечета...
Определено мога да похваля нашите учители в това отношение. Обикновено, квартално ДУ, не бих казала, че учителите са свръхамбициозни или невероятни специалисти, но не съм чула някой от тях да се е заял така с дете от класа. Съчувствам ви, момичета и пожелавам в новите училища да не срещат децата ни такива токсични индивиди.

# 562
Аз цяла седмица сънувам кошмари с училища и балове, но ме беше срам да си призная Laughing

За оценките много неприятно. В такава важна година да се заяждат е непростимо.   Много ме е яд и по физическо, музика и рисуване, като започнат да се правят на важни в общообразователните училища .

# 563
  • На морето!
И аз имам такива сънища, изпити, ниски точки... Ужас ! Дано са само кошмари, че при нас нищо не се знае.

# 564
  • гр.Варна
Аз пък нищо не сънувам.Едно ми е спокойно..И аз не знам защо.
Дано не стане така след резултатите да не мога да спя от кошмари дали и къде ще влезе.
Нашите учители са изключително благосклонни.Младежът ще има 5 само по химия,вероятно.Той там е с 46455 и първи срок 5.И на ЧУдо не можем да се надяваме за 6,но с мъжа ми не сме максималисти.В училище им казали,че ще им дадат специални грамоти на пълните отличници и сега детето има голям дерт.Предните 2г беше пълен отличник Simple Smile,но тази се поотпусна,а и химията хич не му е любима. Simple Smile

# 565
  • София
MianaNia, точно като нашия случай. И аз първия срок си замълчах, но сега вече много ми дойде. Не съм бележкар, предпочитам оценяване на знания, а не подарени оценки. Но ей така да си преценяват, че детето знае за по-ниската оценка... как го решиха? Най ме е яд, че биологията беше любим предмет, дори имаше период, в който искаше да учи стоматология, а сега не иска да чуе за биология. Защо ли?!?!
И аз съм много напрегната, сънувам неприятни изненади, а приложението на МОН стои на екрана и само рефрешвам, това от вчера още 🙄
Гледам да се разсейвам, имам страшно много задачи, а само се въртя като муха без глава. А девойката си сменя желанията всеки ден и това още повече ме напряга, като нямам яснота какви паралелки да вадя.

# 566
  • София
Седя си кротко и ви чета от-до, но гледам, захванали сте темата с учителите, та да си споделя и аз драмата. То даже не е драма, ами бяс направо.
Имам две момичета, от които по-малката е седми клас сега. Та тя до миналата година беше с отлични резултати по МАТ, но през тази, с абсолютната невъзможност/нежелание на госпожата да преподава качествено онлайн, оценкте ѝ паднаха на 5. До тук добре - колкото  си е изкарала , толкова ще има в свидетелството.
Обаче същата госпожа им преподава и по физика и при 5 и 6 текущи оценки, тя решава да ѝ пише 5 за срока, съответно за годината. Защо, по ягодите, кому е нужно това?! Детето харесваше предмета, петицата ѝ е от тест, на който голяма част от съучениците ѝ са преписвали, а тя не.
Три години се надяваше да получи заветното "браво" по математика - не ѝ се получи, поне по физика искаше да бъде оценена, но.....
Същата тази госпожа не спря да се обръща към нея с името на по-голямата ми дъщеря, защото видиш ли си били приличали и то при положение, че със седмокласничката се виждаше всеки ден, а на каката беше учител само в седми клас за 1 час седмично.
Извинявайте, стана дълго, но имах нужда да споделя.
На всички, които са в неравна битка с тези самозабравили се люде - успех

# 567
  • София
И моят син харесваше биологията (повече от ТУЕС и НГДЕК), дори се яви на олимпиада и по приравнени точки ще има 62 точки за балообразуване в НПМГ (и му е последно от последните желания), напоследък не ще и да чуе (познайте защо). Определено в нашето училище има "невероятни" попадения сред учителите.

Да си призная снощи почти не спах, не знам дали се напрегнах заради скандалите с биологията, дали е усещане за буря... но цяла нощ един изпити и класации сънувах (такова нещо с каката не съм преживявала).

# 568
За прогимназиалния период знам за страшно тегава учителка по география в 125-то. Две приятелски деца са си патили. Повече от 4 не пишела.
Колкото и да съм мрънкала понякога, в нашето основно училище нямаше нито един учител от такъв неприятен вид.

О, да! Моето момче завършва сега 7клас и единствената 5ца ще му е при нея. Каза ми, че никакъв шанс няма при нея да се изкара 6. И за жалост намрази предмета заради учителката си, което е жалко.

# 569
И ние така, но предмета е история. Добре, че няма да ни трябва за кандидатстване.

Общи условия

Активация на акаунт