Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 720
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 840
ЕЖК, че проверяваща по математика й е споделила, че около 30 % от проверяваните от нея работи са с 0 т. на втори модул. За достоверността на казаното не гарантирам Simple Smile.
Като си спомня колко се вълнувах за резултата от изпита за АК и как сега дори не съм влязла в профила на набора в МОН, явно на психологическо ниво сме взели решение, че изборът ни ще е между АК и ПЧМГ.
Успех на всички деца🤗!

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 17:04 от silan

# 841
  • на пистата
+ - 5 точки от това което са си сметнали децата(без преразказа)така знам.Та,не може някой да си е смегнал 70 по мат а да очаква 90..малко нереално.
Слънчева,баш си е така.И между другото има учители които ще разпознаят работи на децата..примирно класните ,които са и оценители по бел.

# 842
  • София
Понеже и на лични ме питаха, а и днес съм в добро настроение Joy
Никак не е трудно: Гледаш минималния бал на второ класиране за миналата година на дадено училище, което те интересува /второто класиране е по-меродавно/. Изчисляваш колко точки сборно бел/мат е имало последното прието дете /от съответния пол/ - вадиш от минималния бал 100т. /предполагаш, че има две шестици от дипломата. Тук има момент на предположение, но няма как иначе./ и делиш на две. После гледаш в миналогодишната статистика къде се е позиционирало детето с такъв резултат. Виждаш, например, че е било на 220-та позиция /преди неговия резултат има 219 деца с по-висок/. После в тазгодишната статистика гледаш колко точки сборно има детето, което е на същата тази 220-та позиция, удвояваш ги, добавяш сто и виждаш прогнозния минимален бал за училището тази година. Разбира се, има непредвидими фактори, като желанията на децата през съответната година и затова често има разминавания с по няколко точки, но въпреки това може да се направи доста близка прогноза.

# 843
  • София
абе хем говорихте, че са лесни, хем говорихте, че масово заради черешите и заради тортите и 23та баловете ще са надолу като преди няколко години. много са важни статистиките, наред с резултата. и тези, които ще ги анализират тук в бг-мамма Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Именно - точките като абсолютна стойност не са важни, важно е как са спрямо останалите.

Моето още не е оформено само по БЕЛ и МАТ и това почва да ме изнервя допълнително... Не ми е ясно какво чакат Sad

# 844
През годините съм се научила да не вярвам безрезервно на мнения, споделени във връзка с проверяването. Помня например как през 2017 беше споделено, че в София като цяло резултатите по МАТ са доста ниски, а работите с 90+ точки не са много. Накрая в статистиката се появиха 120 максимални резултата и близо 700 с 90 и нагоре.

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 12:14 от Анонимен

# 845
  • София
Чета ви под диагонал
Аз не разбрах кой проверява нво-тата, нали не са от собствените ни училища?

# 846
  • Варна
Значииии - много сте продуктивни - докато ви наваксам и стана обядGrinning Моя хубостник е оформен почти по всичко, ще е пълен отличник, ако госпожата по ИИ се смили и му пише 6. Макар че като зная как рисува...Grinning

Малко странен ще ви се стори въпроса ми сега, но ме тормози - чета за децата ви - интереси по това, иска да учи онова, спортува трето... Моя кога учи не зная, тренираше таекуондо и плуване, но всичко приключи, отказа се и ако може ще си ляга с PСто и да играе насън - само това, tic tok, youtube го интересува DisappointedКарали ли сте детето ви да направи нещо за себе си - да излиза, да спортува "насила", защото вие смятате, че е важно и добре за него?
Нищо не съм го карала да прави насила нашичкият.
Засега и той е като твоето момче с евентуална 5-ца по ИИ. Първи срок има 6, а втори две 4-КИ, които са нанесени незнайно за какво. Нито е изпитван, нито е пращал рисунки.
Между другото това с изчисляването на бал по миналогодишните цифри ще работи само, ако е еднакъв броя паралелки в двете години а иначе има голяма разлика в прогнозираните числа.

# 847
  • Варна
Не ги ли разпределят на някакъв случаен принцип работите? Например софийски учители проверяват Пирдоп, примерно. Нормално е, ако информацията ви е от такъв учител, той да каже, че резултатите са ниски, защото може неговата извадка да е от някое училище на другия край на страната и то не кое да е, а някое с традиционно ниски образователни... резултати, да го наречем. (Никаква информация за Пирдоп и нивото на обучение нямам, просто пример, дано не засегна някого!). От друга страна, мнението на тези, които са се паднали да проверяват работите на учениците от СМГ, примерно, вероятно е коренно различно.
Струва ми се, че всяка година по това време в темата се изтрещява. Не правим изключение. Дойде обед, така че ще сипвам, май...

# 848
  • на пистата
Чета ви под диагонал
Аз не разбрах кой проверява нво-тата, нали не са от собствените ни училища?
При нас Пловдив област са от училищата ни.На моето дете учителката му по бел е проверяваща.

# 849
  • София
Ех, sanaka, тъкмо да напиша, че изчисляваш прогнозите на база кристално кълбо и утайка от кафе, и  ти се раздаде с логични обяснения. Joy
Използвам случая да отправя гореща благодарност на теб, Дидева и Слънчевата за споделяното през годините!!! Flowers Hibiscus

# 850
  • София
Средностатистически в клас има по двама-трима отличници, и около пет с оценки над Много добър. Останалите 20 просто не учат. И сега с пандемията е нормално да не се справят дори на лесни задачи. Та вие се объркахте от на Тинки шестокласните пропорции, а какво остава децата.

Каквото и да си говорим, тук пишат майки на деца, с които могат да се похвалят. Другите само четат.

# 851
Днес, със сигурност според графика  трябва да качат резултатите от проверка на способностите.
Имате ли представа други години по кое време са ги качвали?

# 852
  • Пловдив
Нееее, проверяват работи на други градове и области. Естествено, че не от собствените им!

sanaka
понеже и в университета мразех статистиката, а като чуя думата коефициент и изключвам, та - твоето обяснение по-добре го разбрах, даже си го копирах в "бележки" на вайбъра си
Yum
Благодаря ти!

# 853
Скрит текст:
Понеже и на лични ме питаха, а и днес съм в добро настроение Joy
Никак не е трудно: Гледаш минималния бал на второ класиране за миналата година на дадено училище, което те интересува /второто класиране е по-меродавно/. Изчисляваш колко точки сборно бел/мат е имало последното прието дете /от съответния пол/ - вадиш от минималния бал 100т. /предполагаш, че има две шестици от дипломата. Тук има момент на предположение, но няма как иначе./ и делиш на две. После гледаш в миналогодишната статистика къде се е позиционирало детето с такъв резултат. Виждаш, например, че е било на 220-та позиция /преди неговия резултат има 219 деца с по-висок/. После в тазгодишната статистика гледаш колко точки сборно има детето, което е на същата тази 220-та позиция, удвояваш ги, добавяш сто и виждаш прогнозния минимален бал за училището тази година. Разбира се, има непредвидими фактори, като желанията на децата през съответната година и затова често има разминавания с по няколко точки, но въпреки това може да се направи доста близка прогноза.
sanaka, благодаря!И твоето го разбрах Wink

През годините съм се научила да не вярвам безрезервно на мнения, споделени във връзка с проверяването. Помня например как през 2017 беше споделено, че в София като цяло резултатите по МАТ са доста ниски, а работите с 90+ точки не са много. Накрая в статистиката се появиха 120 максимални резултата и близо 700 с 90 и нагоре.
Аз също мисля, че не може да се вярва категорично на проверяващите за общите резултати. Все пак те разглеждат една малка част от работите.

# 854
  • гр.Варна
И аз съм чувала,че работите са разпределят на лотариен принцип.Възможно е учител от Варна да има една от София,една от Враца,от Видин,от Девин...Един проверяващ не отговаря за конкретен град/населено място.

Общи условия

Активация на акаунт