Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 700
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 825
  • София
Пък у нас снощи влезе калинка в стаята на сина ми. Дано да е на късмет.
Миризливки броят ли се? 😂😂😂
Кой език се взима за балообразуващ - този от първи клас или този от пети?

# 826
В моята спалня имаше скакалец хаха .Живеем почти в центъра на София, отделно сме на висок етаж .Никога не бях виждала вкъщи. Мъжа ми едва го хвана .Не знам това какъв знак да го смятам.

# 827
  • София
А дали резултатите по БЕЛ или по МАТ са лоши.
Нашият клас е математически(има още един такъв),но след като класната се е допитала до децата кой-какво е решил е казала,че вероятно никой няма да има 100т по МАТ от училище...Flushed на така лесната матура!

Госпожата по математика на моята тиквичка е проверявала матурите. Днес се е появила за първи път на часове и им е казала, че резултатите хич не са добри и че набор 2007 бая се е изложил. Казала им е даже, че ако тя била дала първия модул за контролно в час, на всичко под 40 точки, щяла да пише двойка - толкова лесно било. Също така им е казала, че резултати ще има по-рано, може би още довечера.

Госпожата по БЕЛ също е проверявала матури, вчера се появи за първи път на часове и им е казала, че от 200 работи, които е проверила е имало 10 добри преразказа, а с тезата много малко деца са се справили.

На моето дете тези матури не са му важни, но някак много ми се искаше да има добър резултат за собствено самочувствие, а след всичко дето току що ми каза - надеждите ми направо си отидоха...

# 828
  • Варна
Досега бях доста дзен, обаче рязко се спекох от таз информация!
И нашата класна е била проверител, ама познайте дали им е казала каквото и да било.
За ОКР - аз рефрешвам днес на кръгъл час за резултати и на половин отварям школото. How about that?! Joy

# 829
  • София
В моята спалня имаше скакалец хаха .Живеем почти в центъра на София, отделно сме на висок етаж .Никога не бях виждала вкъщи. Мъжа ми едва го хвана .Не знам това какъв знак да го смятам.
Че ще надскочи себе си. Joy

# 830
Леле, ние тук се оплаквахме че матурите много лесни, пък резултатите въпреки всичко лоши

# 831
  • Ланкър, планините Овнерог
maruma, до някъде ме успокоява. Няма толкова да се спека, като видя лошите резултати. Щото, нали....няма да е само моето така. Как няма да се изложат с това ДО.

# 832
SatisfiedSatisfied
Скрит текст:
Алгоритъм за прогноза може да се направи лесно. Grinning
Вземаш тазгодишната статистика (когато излезе) и миналогодишната. Както са разбити по точки правиш отношението на бройките деца в даден диапазон тази година и тези миналата. Да кажем 390 - 400 тази година 44, миналата година 41. И отношението е 1,073. И така за всички интервали. Кръщаваме тези коефициенти Кi. После вземаш миналогодишните минимални балове за дадена паралелка. Да кажем 455. Гледаш (и тук е единственото трики нещо) в известен интервал на точки около минималния бал, да кажем 10 интервала нагоре и 2 надолу, но тук е изцяло субективна преценка, в зависиност от цифрите на коефициентите, колко е стедния коефициент Ка. Умножаваш по него миналогодишния бал и получаваш тазгодишния.
Влязох за пръв път в сайта на МОН. То нямаше много за разцъкване, но ми се видя подреден. Не знам коя фирма го е правила и колко милона е струвал, дано и да работи читаво при наплива.
Нашите желания се изкристализираха: СМГ, НПМГ, испанската (промуши се една "езичкеска" все пак). И подозирам, че ще си останем с ПЧМГ.
Тинки, от години смятам прогнозни балове с доста добра успеваемост, но от твоето обяснение нищо не разбрах. Joy Твърде математческо ми дойде. Аз карам по-простичко.
sanaka, а аз за първи път от месеци насам разбрах как се смятат прогнозните балове  Satisfied Satisfied Satisfied И точно с математическото обяснение на Тинкърбел ми се изясни.
Ще ни обясниш ли и твоя метод?

# 833
  • София
Всъщност за вас в крайна сметка няма значение какви са общите резултати от НВО. Важно е единствено къде се позиционира детето ви сред останалите.
Допълвам се - не знам даже дали стратегически не е по-добре общите резултати да са по-ниски от обичайно, за да загреят най-накрая тези в МОН и МЗ, че е престъпление да оставят децата у дома почти цяла учебна година.

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 12:01 от Red

# 834
  • Пловдив
И нашата класна е проверител по МАТ и до днес отсъстваше. Днес нищо не е коментирала. Но... още не ГО е оформила Sad нито за срока, нито за годината. А оценките му са разнопосочни...

# 835
Sanaka ,  от твоята клавиатура в Божиите очи хахах
Aз няма да се учудя от лоши резултати - децата почти година и половина бяха онлайн , Как се учи математика така .... Но все пак в София има доста математически училища , които традиционно ще са високи резултати .

# 836
  • София
Аз пък си мислех, че преподавател, който води БЕЛ или мат на 7.клас, не може на проверява работи на НВО 7.
Конфликт на интереси, така да се каже...

# 837
  • На морето!
Аз пък се ядосах. Как могат да кажат, че набор 2007 са се изложили? Тези деца бяха в най-най-най-неблагоприятната ситуация до момента! Да се засрамят учителите (като нашата по БЕЛ, която не даде и не провери нито един преразказ извън класната работа и изходното ниво), тези които използваха малкото присъствено време за контролни, които пращах задачи във вайбър и не спряха да крещят как децата ще ги убият с този вирус! Набор 2007 е потърпевш на хаоса на МОН и безотговорното отношение на някои учители, не се е изложил, всяка точка е малка победа в тези абсурдни 2 години!

# 838
  • гр.Варна
Ох,те на тази сравнително лесна матура ако са се изложили,какво ли щеше да е ако им бяха дали нещо мааалко по-сложно??

# 839
абе хем говорихте, че са лесни, хем говорихте, че масово заради черешите и заради тортите и 23та баловете ще са надолу като преди няколко години. много са важни статистиките, наред с резултата. и тези, които ще ги анализират тук в бг-мамма Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт