Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 720
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 975
От един гол интерес само - ако ти е удобно, пусни линк, че това с промяната на формАт на изпит точно за догодина не ми звучи наред.

това се обсъжда отдавна.
мисля, че формулировката беше "може да се проведе интегриран изпит", а не "непременно ще се проведе интегриран изпит".
признавам, че не съм се задълбочавала.
Прието е още миналия септември. И да, ключовата дума е " може".

Имайте милост!
Сега тръпна с по-ученолюбивото си момче, а догодина с брат му не знам дали ще оцелея, ако се окаже, че и формата ще е различен - с материал и от други предмети Scream

# 976
  • Варна
Mmm, да ти е здраво и много щастливо порасналото момче! Да имате още поводи за празнуване съвсем скоро!

МиаНаНия, браво на художничката ти! Не съм се съмнявала, че ще постигне страхотен резултат, виждала съм частичка от нарисуваното от нея и е впечатляващо! Сигурно по-леко се диша вече Simple Smile

Стискам палци и другите художници да се похвалят скоро.

И искам да се извиня, ако съм засегнала някой с изказването си за проверяването на работите на случаен признак. Не съм имала намерение да противопоставям децата от големите и тези от малките населени места. И във Варна имаме достатъчно примери за училища с доста скромни средни резултати. Просто съм убедена, че техните работи не се проверяват от варненски учители, затова просто писах Пирдоп, можех да дам пример с някое "западнало" софийско училище, но просто не знам там каква им е славата Joy
А колкото до това, че има деца, които са извън големия град, но кандидатстват за гимназия в него - това си го има всяка година в относително постоянно съотношение спрямо числеността на набора, предполагам. Затова и статистиките са си съвсем добре отчитащи и този феномен.

# 977
  • София
mmm_ , честит празник! Имам двама приятели с РД днес - значи, много хубави хора Simple Smile

А на всички нас пожелавам да си сипем от радост довечера (и утре може, само да е за добри новини)!

# 978
Честито на успешно оформените!
Ние с Кали ще чакаме точките за оценки. Simple Smile

МиаНаНия, браво на твойто момиче и стискам палци на другите художници и на историците.

ммм, честит ти рожденик, жив и здрав да постига мечтите!

няма ли да излязат най-после

# 979
  • България, София
mmm, честит да е рожденикът! Да е жив и здрав, да е обичан и щастлив, късметът винаги да е с него, с лекота да постига набелязаните цели и да сбъдва мечтите си Simple Smile

# 980
  • В светлината на слънцето
mmm, честит да е рожденикът! И днес да получи очаквания хубав подарък като блага вест!:heart:

# 981
  • на пистата
Сега разбрах,че проверяващите проверяват нещата в София.Вчера са се прибрали математиците,днес госпожата която учеше моето дете му е казала.Днес са приключили българския.Резултатия явно утре.Нали трябва и да ги разсекретят.

# 982
Честито на празнуващите.
Резултатите сигурно ще излезат към 10.Мислят за нас- чакат да се приберем от работа, да ударим едно-две питиета, да успокоим страстите ,та да преглътнем по-леко резултатите. Laughing

# 983
А това е върха на наглостта!Понеделник отивам при директорката.Това му е годишната оценка по Бел.
Много жалко така да пореже детето. Дано се вразуми след разговора с теб! Стискам палци да не е късно в понеделник за промяна на оценката!
Явно е някакво лично отношение. Аз даже си направих труда да сметна успеха на детето 😅  Еми 4,66 е. Това си е петица откъдето и да го погледнеш. И твърдо 5 за годината.
Явно хубавите оценки са от ДО, а четворките от ПО. Но това няма значение. Независимо от формата на обучение оценките са с еднаква тежест. Тези от ПО нямат превес.
Още сега звъни да се разправяш. Вземи от класната номера на учителката и говори с нея. Ако вземе да ти се обяснява, говори с директорката. Ако и там удариш на камък (което ме съмнява), пускаш една жалба до РУО като цитираш наредбата за оценяването. Там ясно пише от колко до колко каква оценка се води.

# 984
  • Варна
Стискам палци да ги оформят, възможно най- добре.
Моичкият писа, че има 6. Предполагам по БЕЛ, защото само тези часове бяха минали, когато ми писа.
А кога и дали ще се нанесат оценките в школо ще видим.
Поне това ми олекна.
И отиваме да празнуваме, че от днес е на 14 години.
Mmm, да ти е жив и здрав рожденика и дано на първо класиране влезе по първо желание, за да учи с желание.
Аз се дивя на избора първо да проверят и качат резултатите от НВО-тата на 10-ти клас. Предполагам, че са по-малко на брой, но за какво им е по-рано резултата на тях? Може на нашите да има повече различни оценки от двамата оценителя и от там също да има забавяне. Десетокласниците пък са по-големи, а на нашите душичките им са свити. Моят син ми каза, че си е въвел кодовете и рефрешва. Помоли, ако видя преди него резултатите да не му ги казвам. Иска да си ги види той и чака горкият, цъка на игри на компа и рефрешва в телефона в сайта на МОН.

# 985
Мисля, че проверяващите на 10 клас са съвсем различни и няма връзка със 7ми. А иначе, като майка и на 10 класничка - ами и те си се вълнуват. Както и родителите.

# 986
  • София
И при нас имахме такъв казус, само че по математика първият срок.  Оказа се, че г-та смята точно колко е с точност - демек ако е 5.5, не смята 6+6+5= 5,66, а 5,5+5,60+4,5= 5,2 и пише 5 за срока.

# 987
  • София
И при нас имахме такъв казус, само че по математика първият срок.  Оказа се, че г-та смята точно колко е с точност - демек ако е 5.5, не смята 6+6+5= 5,66, а 5,5+5,60+4,5= 5,2 и пише 5 за срока.
А това е върха на наглостта!Понеделник отивам при директорката.Това му е годишната оценка по Бел.
Много жалко така да пореже детето. Дано се вразуми след разговора с теб! Стискам палци да не е късно в понеделник за промяна на оценката!
Явно е някакво лично отношение. Аз даже си направих труда да сметна успеха на детето 😅  Еми 4,66 е. Това си е петица откъдето и да го погледнеш. И твърдо 5 за годината.
Явно хубавите оценки са от ДО, а четворките от ПО. Но това няма значение. Независимо от формата на обучение оценките са с еднаква тежест. Тези от ПО нямат превес.
Още сега звъни да се разправяш. Вземи от класната номера на учителката и говори с нея. Ако вземе да ти се обяснява, говори с директорката. Ако и там удариш на камък (което ме съмнява), пускаш една жалба до РУО като цитираш наредбата за оценяването. Там ясно пише от колко до колко каква оценка се води.
Нищо лично, но всички оценки не могат да са
с еднаква тежест. Едно е 4 на ДР и 6 на класно, друго е 6 на ДР и 4 на класно. Освен това в наредбата за оценяване никъде не фигурира средно аритметично.

# 988
  • Варна
Мисля, че проверяващите на 10 клас са съвсем различни и няма връзка със 7ми. А иначе, като майка и на 10 класничка - ами и те си се вълнуват. Както и родителите.
Да, ясно ме е, че и те се вълнуват, но повечето продължават да учат и на практика от тези оценки не им зависи приема за следващата учебна година и стресът не е толкова голям нито за тях, нито за родителите им.
NaM, радвам се, че е уточнил синът ти, че има грешка и ще бъде коригирана!

# 989
  • на пистата
Нищо лично, но всички оценки не могат да са
с еднаква тежест. Едно е 4 на ДР и 6 на класно, друго е 6 на ДР и 4 на класно. Освен това в наредбата за оценяване никъде не фигурира средно аритметично.
Едната 4ка трябваще да е 5.Същите неща бяха писали и децата за домашно а той не беше на училище и в час го е направил за 15мин.Той има 4 а те имат 5 и 6.Едната четворка даже не знаем от къде е.Детето ми определено не е за 6..това ми я ясно.С българския е перфектен,синтаксиси,времена,глаголи,правопис...всичко му е 6.Литературата му куца,но не е и за 4.

Общи условия

Активация на акаунт