Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 611
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 1 245
  • Стара Загора
2018 г  на дъщеря ми чакахме резултатите. Надявам се тази година да няма гафове

# 1 246
Има ли за някои градове резултати?
Детето видяло в тяхната социална мрежа - Тик-ток споделени снимки на екрана с резултати Flushed
Fake
Сигурно са на 10-класници

# 1 247
  • у дома...
Има ли за някои градове резултати?
Детето видяло в тяхната социална мрежа - Тик-ток споделени снимки на екрана с резултати Flushed
Fake
Сигурно са на 10-класници
Или от миналата година.

# 1 248
  • София

Май и днес няма да има... Първо никой не разбра защо проверяването не започна от деня след НВО (БЕЛ), а 3 дни по-късно, сега ще се чудим защо гонят последната секунда от срока за резултати евентуално... Разбира се има и по-големи чуденки за мен. Защо едва вчера се появиха резултатите от Чакалов? Та те са готови от... абе, МНОГО време. А олимпиадите защо ВСЕ ОЩЕ не са нанесени, като са готови от повече от месец? Можеше да са ги сложили дори преди раздаване на индивидуалните кодове тези неща. А не сега да се чудят кое как и кога да нанасят и да допускат (евентуално) грешки... МНОГО тъпо!

# 1 249
  • София
Никакви спомени нямам. На моето дете май не са обърквали резултатите, може и по-късно да съм проверила.
Такова нещо не се забравя. Но има бегли спомени, че на някой му се е случвало.

Айде, 30 часа останаха.
То хубаво тръпнем, ама утре ще има и разочаровани.

# 1 250
Преди 3 години на едно от състезанията за прием в МГ след 4 клас бяха объркали резултатите' май само в Пловдив
След 2 седмици се появиха коренно различни резултати
На следващото състезание за прием имаше  объркана задача или чертеж' та на всички дадоха служебно пълен брой точки
Още тогава ми побеля косата  😉
Само се чудя нарочно ли го правят или толкова им са възможностите?

# 1 251
Предполагам, че засекретяването и електронната обработка ( в т. ч. сканирането) на около 60 000 работи за всяко от двете НВО отнема известно време. Затова няма как проверката да започне на следващия ден.

# 1 252

Май и днес няма да има... Първо никой не разбра защо проверяването не започна от деня след НВО (БЕЛ), а 3 дни по-късно, сега ще се чудим защо гонят последната секунда от срока за резултати евентуално... Разбира се има и по-големи чуденки за мен. Защо едва вчера се появиха резултатите от Чакалов? Та те са готови от... абе, МНОГО време. А олимпиадите защо ВСЕ ОЩЕ не са нанесени, като са готови от повече от месец? Можеше да са ги сложили дори преди раздаване на индивидуалните кодове тези неща. А не сега да се чудят кое как и кога да нанасят и да допускат (евентуално) грешки... МНОГО тъпо!

Ох, не издържах и ще се включа, извинявам се! Колко време мислиш, че се засекретяват и сканират 60000 работи? Проверителите работиха 7 поредни дни, за да има резултати на 28.06, както е обявено. Кой е обещавал в неделя преди обявената дата да има резултати, че се възмущаваш, че някой друг не работи в неделя и да следи няма ли да се пренатовари сайта? Какво като "ВСЕ ОЩЕ" не са нанесени олимпиадите, и това ще стане? Само за инфо ще ти кажа, че още преди нво бяха нанесени по 100т на първите трима от ном, да не се притесняват и да пропуснат нво мат спокойно. Какво като резултати от Чакалов се появиха "едва" вчера, ако се бяха появили в сряда или ако се появят във вторник за кого ще е фатално и какво ще е по-различно?

# 1 253
  • София
Ами притесняваме си се тука. За резултатите на децата ни става въпрос, вашите вече са минали по тоя път. Стига ни се ядосвайте, след още няколко дни ще сме дзен вече. Много добре знаем, че в почивни дни няма никой в МОН, ама нека си изкараме напрежението.

# 1 254
  • Варна
Момичета, малко остана, нека не се изнервяме допълнително! Оставихме се да повярваме на слухове, защото ни се искаше да знаем по-рано резултатите и това допълнително ни нервира. Ако трябва да сме честни, хората за момента си спазват сроковете, да се надяваме и че няма да има гафове тази година. Малко търпение още и неделя е, лято, жега, нещо охлаждащо ще ни дойде добре Wink

# 1 255
  • София
Не разбирам цялото "палене" по съвсем несъществени теми и то от дами, които в момента нямат седмокласници. То не беше обсъждане на лесни и трудни изпити, възможности за отсяване, прецакани способни деца от късметлии не толкова способни, сега пък си мерим "гафофете"...
Не знам, може да не съм права, но мисля, че в последните страници темичката ни определено се губи и уютът намалява. Да, всички са нетърпеливи и изнервени, дали от МОН, дали от някой, който ще хакне сайта - все има вариант да се "изненадаме", но трябва ли да бъде все от позицията на прав или обиден... Не че искам отговор, разсъждавам си просто.

# 1 256
Само да вметна, че сме 2021, не 2013, 2014, 2018. Моля, позволете на МОН да се е научил и 2021 да няма гафовете от споменатите години. Благодаря предварително и сърдечно.

# 1 257
  • София
Не всяко нещо, което се е случило, е било описано тук.

# 1 258
  • София
Предполагам, че засекретяването и електронната обработка ( в т. ч. сканирането) на около 60 000 работи за всяко от двете НВО отнема известно време. Затова няма как проверката да започне на следващия ден.

Хм, да, права си. А по обратния път им е нужно... да речем, де да знам, 1/3 от времето - понеже едва ли си дават кой знае колко зор при сканирането, по-скоро го правят серийно и вероятно многото време отива за отваряне, затваряне и т.н., но все пак листата са доста... а може би не са толкова - само бланката за отговори и, примерно, 2-3 страници. Значи вероятно по-скоро 1/2 - 2/3 от времето. Т.е. ако 2 дена са си дали "на входа" пълни за подготовка за обратния процес - там пък с нанасяне и всичко ще им трябва... горе-долу пак толкова. С други думи... утре късен следобед да ги чакаме тези резултати? А там, където са дали утре за ден за гледане на работата... за пръв път ще се запознаят с резултата като се наредят на опашка да прегледат работата, ха-ха.

Ох, не издържах и ще се включа, извинявам се! Колко време мислиш, че се засекретяват и сканират 60000 работи? Проверителите работиха 7 поредни дни, за да има резултати на 28.06, както е обявено. Кой е обещавал в неделя преди обявената дата да има резултати, че се възмущаваш, че някой друг не работи в неделя и да следи няма ли да се пренатовари сайта? Какво като "ВСЕ ОЩЕ" не са нанесени олимпиадите, и това ще стане? Само за инфо ще ти кажа, че още преди нво бяха нанесени по 100т на първите трима от ном, да не се притесняват и да пропуснат нво мат спокойно. Какво като резултати от Чакалов се появиха "едва" вчера, ако се бяха появили в сряда или ако се появят във вторник за кого ще е фатално и какво ще е по-различно?

Чакай-чакай, не се надъхвах.
Аз говоря тук главно за резултати от олимпиади и състезания, които са готови и известни от месец (и повече). Въпросът е защо тях не са нанесли преди доста време, че сега да се занимават само с оценките от дипломите - които сега излизат - и резултатите от НВО - които също сега излизат. Това ми е непонятно по принцип, глупаво е да се застъпват всички неща, да си създават сами повече работа, дължима за много кратък срок, че да има повече възможности за допускане на грешки.
Резултатите от олимпиадите още ги няма. Не от НОМ, а от областния кръг, с които резултати се кандидатства.
А по-различното е, че няма да въвеждат И тях в този кратък срок.

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 15:15 от katiABV

# 1 259
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз лично се надявах да излезнат по-рано, както предишни години е било. И това със срока "до 28.06" някак даваше надежда да е и преди това

Общи условия

Активация на акаунт