На море в Гърция 2021 - III

• 55 496
  • 804
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, предстои ми да запазя в Закинтос днес-утре, че другата седмица ще пътуваме...

На Закинтос кой знае какви забележителности няма, освен Навагио и пещерите. Занте Таун мен лично не ме грабна особено, очаквах нещо като Корфу или поне градът на Лефкада, но нищо подобно. Островът е много туристически, пълен с пъбове и караоке барове в курортите, а Лаганас беше направо отврат, пълно с пияни англичани и магазини за алкохол.
Ако трябва да се избира по-спокойно място, може би на север, имаше нещо като местности с вили и хотелчета, а плажовете бяха малки. Имаше и един по-голям каменист залив, Макеис Гялос, където почти нямаше хора, явно заради камъните. На юг около Василикос също ми хареса за настаняване, но плажовете бяха фул и всички с пясък, ако не ме лъже паметта. Препоръчвам Порто Лимнионас за плуване, щом търсите нещо по-живописно Simple Smile

И аз да се отчета:

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 17:18 от Deviant Art

# 136
Някой премина ли вече границата САМО с антегенен тест и ако човек не е карал вируса, може ли да премине само с антегенен?
Добре, възможно ли е две години след началото на пандемията все още да има хора, които не правят разлика между антигенен тест (за диагностициране на инфекция) и тест за антитела (отчитащ имунитет от прекарано преди заболяване)?!?
Иначе отговора на въпроса го има на първа страница с тлъсти черни букви.
Въпросът ми е дали някой е преминал ВЕЧЕ само с такъв тест, а не дали може ! И да има хора, които не правят разлика !

# 137
Здравейте, ние се чудихме къде, бяхме се навили за Корфу и накрая си платихме самолетни билети до Крит:) Писано е много сигурно, но може ли някой, който е обикалял там да ми даде насоки какво си струва да се посети? Плажовете са ясни. По-скоро се чудя как да разделим спането, така че с кола под наем да посетим повече места.

# 138
  • София
Здравейте, ние се чудихме къде, бяхме се навили за Корфу и накрая си платихме самолетни билети до Крит:) Писано е много сигурно, но може ли някой, който е обикалял там да ми даде насоки какво си струва да се посети? Плажовете са ясни. По-скоро се чудя как да разделим спането, така че с кола под наем да посетим повече места.

Чудесно решение Simple Smile Колко дни имате?

# 139
Седем дни.

# 140

Бети,ако искаш мога да изпратя моя план на лично съобщение. Мога и тук да го сложа. С уговорката,че е само план. След връщането ще мога да споделя дали е било постижимо,тъй като е доста амбициозен.

# 141

Бети,ако искаш мога да изпратя моя план на лично съобщение. Мога и тук да го сложа. С уговорката,че е само план. След връщането ще мога да споделя дали е било постижимо,тъй като е доста амбициозен.
Моля да го споделите тук Simple Smile И ние в крайна сметка решихме да ходим само на Крит, с Райънеър, и да оставим Санторини за някой март/април.

# 142

Моля да го споделите тук Simple Smile И ние в крайна сметка решихме да ходим само на Крит, с Райънеър, и да оставим Санторини за някой март/април.

Кацаме в Ираклион, тръгваме си от Ханя. Планът ми е много по-поодробен, съдържа местата за спане, даже и ресторанти,които съм набелязала, но никога не съм посещавала. Изтрих ги, за да не товаря излишно темата. Не съм коригирала езици, написан е аз да си го разбирам. Имайте предвид,че мъжа мми миска да посети доста исторически забележителности, затова е много амбициозен.

Скрит текст:
20.09
Malia - https://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g616162-d195928-Re … -Malia_Crete.html
До 18
Разходка в Малиа

21.09
Knossos Palace. Depart 9:00/Arrival 09:30, sightseeing until 12, then lunch in Heraklion and check in.

Archeological museum Heraklion - until 16:00
Historical Museum of Crete - until 18:00

22.09
Плаж и разходки в Иралкион

23.09
Depart 09:00. Arrive 10:00
Palace of Faistos - 10-11:30
https://www.google.com/maps/place/%CE%9C%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B5 … ,3a,75y,90t/data=!3m8!1e2!3m6!1sAF1QipNJ2O64-5inQCYPvGNP5awRaMeNt9YzYzlNiDHc!2e10!3e12!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipNJ2O64-5inQCYPvGNP5awRaMeNt9YzYzlNiDHc%3Dw114-h86-k-no!7i4160!8i3120!4m12!1m6!3m5!1s0x149b1ec9fcd29155:0xcf072e19eb573423!2sPhaistos+Minoan+Palace!8m2!3d35.0514552!4d24.8145463!3m4!1s0x149b1928726849d9:0x69b178a63b2eaaca!8m2!3d35.0481337!4d24.7979309

Paraschakis Olive Oil 9:00-10:00
Arkadi Monastery - 10:30-11:30
Rimondi Venetian Fountain 12-13

24.09

Depart at 9/ arrive at 10
Ancient Aptera - 10-11:30

Venetian Neoria
Walk in Chania

25.09
Depart 11
Museum Of Typography until 12:30

Balos Beach and lagoon

26.09
Polyrinia
Elafonissi Beach - 12/kedrodassos?
Falassarna Beach - 16

27.09

Depart 09:00/ arrive 10:45
Lissos Archaelogical Site 11:00-12:00
Agia Irini Gorge - finish 18:00 - екопътека

28.09
Gorges of Theriso - 10-11
Seitan Limania Beach

29.09
Loutraki Beach

Depart to Thessaloniki

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 19:39 от Goldeva

# 143
Благодаря. Ще го поразгледам.
Ще се радвам да се включи и някой, който е бил там вече. С детето сме и не ми се иска да се убиваме от път:) Още повече, че кацаме и летим наобратно от Ханя.

# 144
  • София
BettyBoop, потърси с търсачката - има много писано за западен Крит. Специално потърси мненията на Параход от септември 2018г. (дано не бъркам датата).

Ние бяхме през юни 2019г. Мои мнения можеш да прочетеш на тези линкове:
https://bg-mam.ma/p/1122246/38880973
https://bg-mam.ma/p/1127623/38991674
https://bg-mam.ma/p/1127623/39065592
Снимки:
https://flic.kr/s/aHsmEeVNQN

# 145
  • Бургас
Параход моля те кажи как се стига до Hovolo Beach
https://maps.app.goo.gl/BfFtfUsqZ2LE6r5x6 Има ли табели до него, по кози пътечки ли се слиза? Близо ли е до мястото където ще оставим колата? Имаме надуваем съб, който искаме да вземем с нас, но ако се върви много ще се откажем да го носим. Излишно е да питам има ли организирана сянка или да си носим чадърче, че вече сме като сварени раци Smiley

# 146
Привет от Лефката.
Скрит текст:
Пътувахме вчера през нощта- 2 часа на границата, тестваха ни. Отседнали сме в Нидри- има много хора- със сигурност не е топ сезон, но е много над очакванията ми сравнено с миналата година на Евия. Ще бъдем 3 нощувки тук- хотелчето е Константинос апартментс- чисто е, широки стаи за Гърция и е доста ново. Има симпатичен басейн, близо е до центъра, но и достатъчно далече да не е много шумно. Много ми допада алеята до пристанището, яхтите и ресторантите там. Централната улица е затворена вечер и за мен е лудница и в сезон не би ми харесало хич. Вчера бяхме на плаж в Нидри пред хотел Авра. Имат симпатична таверна, в която ядохме и не са ни таксували за шезлонги. Водата не изглеждаше чиста и видях една тръба директно да се влива в морето. Днес започнахме с Амуса- разочаровани бяхме- плажа е малък и пълен, няма къде да мръднеш леко дори шезлонга. Морето имаше кристална вода за 1 час някъде и се насладихме да гледаме красиви риби, но става толкова бързо дълбоко, че и за дете на 11 не е безопасно. Мен самата ме беше страх. След този един час цялата вода се покри с нещо мазно кафеничкаво като кир- не знам водорасли ли цъфтят или някакво замърсяване, но се изнесохме набързо. Сега сме във Василики. Всичко е супер- в часта към Понти/Понди. Водата е страхотна, няма камъчета, плитко е много навътре, а тук рибите са още по-големи дори. Тук пък няма къде да се паркира и сме спрели доста далече. Времето е много приятно- много топло, без да е тежко и досадно

Здравейте,
Един потенциално глупав въпрос, но.. попадам на противоречива информация:
Все още ли са задължителни маските навсякъде? В смисъл - ако си пътувам в мой личен автомобил с още 1 възрастен, трябва ли да сме с маски? А на плажа? А във водата? Grinning  Rolling Eyes

# 147
  • София
Цитат
Здравейте,
Един потенциално глупав въпрос, но.. попадам на противоречива информация:
Все още ли са задължителни маските навсякъде? В смисъл - ако си пътувам в мой личен автомобил с още 1 възрастен, трябва ли да сме с маски? А на плажа? А във водата? Grinning  Rolling Eyes

Маските не са задължителни на открито от 24.06. На плажа и във водата никога не са били.
В колата обаче са задължителни, ако се возят пътници, които не са от едно домакинство.

# 148
Тук можете да прочетете повече информация за използването на ЕЗОК в Гърция. Аз лично си вадя такава, когато имам възможност, но Слава Богу не се е налагало да я ползвам. Правя си и застраховка.
Четох всичко просто никога не съм я ползвала.
Миналата година защото бяхме с бебе за първи път навън и одължихме престоя останахме без застраховка.
Собствениците на хотела казаха,че от такса от 5 евро в местния мед. център преглеждат при спешност. По вида от вън не мисля,че беше частно.
Иначе от застраховка винаги правим.
Ползвах в Кипър и такива разправии имах после застрахователя частна болница фалшифицира документи и сумите.

# 149
миленка_д,
Много благодаря за информацията.

Хм. С него сме двойка, но по документи не сме на един адрес. Тогава  - с маска или без?

Общи условия

Активация на акаунт