Пазарът на недвижими имоти в България. Какво се случва реално. - Тема 55

• 42 783
  • 761
  •   1
Отговори
# 600
Миналия месец изпуснахме друг заради комисионната на брокера. Беше пуснат за частни лица. Хол, кухня и две спални около 2000 г. за 137000 евро, но брокера искаше 3.6% комисион, което е над 9к лева. Не искахме да ни изнудват и се отказахме.

Не, бе. Никой не ви е изнудвал. Човекът си е посочил цената за труда - макар и невидим да е за някой.

# 601
В хиподрума ще почват да строят на Феликс Каниц. Цените са над 200 000 евро още преди копката Confounded

# 602
  • София
В хиподрума ще почват да строят на Феликс Каниц. Цените са над 200 000 евро още преди копката Confounded

Сериозно ли? Ние също от 3 месеца търсим 3/4 стаен апартамент в Красно село, Лагера, Бели Брези, Хиподрума и Борово. Изпуснахме 2ва апартамента, като за единия няма да коментирам, а другия все още нямахме финансиране от банката. Освен, че цените вече са космически няма предлагане. Бюджета ние доста гъвкав и сме готови с компромиси, но вече и ние си мислим че изобщо няма да успеем да си купим мечтания дом. Sad

# 603
Това с 3.6% на текущите цени е обир. Двойните комисиони също.
За апартаменти: Витоша към Хладилника има доста нови с обявен край 2021/2022 средата. Редута и Гео Милев излизат единични за ремонт в стари сгради. То при Павлово района, Овча купел/Славия е по-добре - едни 100-200е надолу на кв.м. Карпузица от части става, стига да е 4×4 количката Grinning
Лагера, Хиподрума не знам къде ги събират, ако има нови строежи.

# 604
Дам.. сериозна съм. Ето я обявата
https://m.imot.bg/details/1c162629021318518
И ние вече се отчаяхме. В Лагера като че ли е малко по-евтино в сравнение с останалите, но пък там само огромни комплекси.

# 605
  • София

Поредното доказателство, че пазарът в момента е тотално сбъркан Flushed
Тия цени за нищо ги нямат. Приятели скоро си купиха къща в Далас за $330 000, тия продават това нещо за близка цена Misc Alien

P.S. И ние си търсим истински 4-стаен, или къща, ама явно в момента всички много са си повярвали...

# 606
PP2016, готов ли търсите за тези пари? Миналата седмица гледах един в Овча Купел на г/д такава цена, но беше за ремонт. За мен са му много тези пари, но пък един ремонтиран в съседния блок е 200 к., та знам ли вече и тук какви цени са.

Последна редакция: чт, 22 юли 2021, 00:27 от mokka

# 607
Нямат ли документация за обединяването?
Ние на два пъти бутахме стени, но за всичко имаме конструктивни становища, че е безопасно и как точно да се направи.

Трябва пак да попитаме. Единственото, което ни каза, че е извършено по време на строежа на блока и че по документи се водят 2 отделни обекта. Това ме наведе на мисълта, че може и да няма документация, но може и да греша. Лошото е, че комуникацията става доста бавно и трудно.
Най-вероятно всичко е наред. Познат в момента е в процес на точно такава сделка. Иска голям апартамент и обединява двустаен и тристаен в голям четиристаен. Ще обедини хола с едната спалня за да получи голяма дневна. Сградата се почва скоро и строителя ще направи обединението. Реално няма да има една стена, която и без това не е носеща. По документи имота ще остане като два апартамента за да може след години ако се сменя и няма желаещи за имот с размер от около 180 м2 да се раздели отново. Така ще е по ликвиден.

Последна редакция: чт, 22 юли 2021, 01:13 от Анонимен

# 608
Обявата в Хиподрума е БЕЗ ДДС!
За обединяването на 2 апартамента - има строителна документация в инвеститора, в общината (малката) или на Сердика 5, зависи колко етажа е. Ако е ново строителство, стените са преградни, а не носещи, така че едва ли е проблем.
3,6% комисионна е 3% с ДДС, нищо ново под слънцето.

# 609
Вноските са на квадратен метър от РЗП и не ме притесняват. За стената уж е махана по време на строежа и не е укрепена сега с нищо. за съжаление нямам скица на имота за да видя каква се води, а няма как да махна мазилката на етажа над него за да видя тухли ли са. Предполагам, че не е носеща, но като се има предвид, че е партерен и носи цял блок, а и парите не са малко, все пак ми се иска да проверя всичко наред ли е.
Лайкучка,
не мога да разбера какво ти харесва в партерен апартамент. За живеене ли търсиш?

# 610
Харесвам партерните заради двора. Така е като не мога да си позволя къща. Но зависи от партерния. Конкретно този ми харесва, че е голям апартамента и носи усещане за къща, а дворът е многи поддържан, както и целия комплекс

# 611
Харесвам партерните заради двора. Така е като не мога да си позволя къща. Но зависи от партерния. Конкретно този ми харесва, че е голям апартамента и носи усещане за къща, а дворът е многи поддържан, както и целия комплекс
В кой район е това ?

# 612
  • София
Здравейте. Харесах апартамент, който е на акт 15 (по думи на собствениците, документи не показват). Сградата е празна и завършена и доколкото разбирам от съседна къща блокът стои така от близо 1-2 години. Собственикът има нотариален акт иначе, не го предлага директно инвеститора. Рових в разни регистри, но не намирам кой знае каква информация- разрешение за строеж, издадено на ЧЕЗ за строително-монтажни работи преди две години и от преди месец удостоверение за въвеждане в експлоатация за външно електрозахранване. Явно са имали проблем с електрозахранването и това ново разрешение показва, че е отстранен. Интересно ми е как мога да проверя дали всичко друго е наред? Дали имат подобно разрешение за ВИК или то се взема преди тока? Имате ли някакви идеи? Притеснявам  се да дам капаро с уж уверение, че всичко било готово и си чакат акт 16.

# 613
Редно е да Ви покажат документи, потвърждаващи твърденията им.

# 614
Притеснявам  се да дам капаро с уж уверение, че всичко било готово и си чакат акт 16.
ами то дадеш ли капаро, купил си го почти...
Трябва да си направиш проверки преди капарото, и то със специалисти, които разбират

Общи условия

Активация на акаунт