Пазарът на недвижими имоти в България. Какво се случва реално. - Тема 55

• 42 797
  • 761
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Много кофти така 😔 А брокерът един и същ ли е?

# 586
Вие в Павлово ли търсите, че не помня? Ако да - защо не видите Lotus Homes, продава се от строител. На мен ми харесва като място и разпределение, мисля, че цената е 1300 на кв. За качество обаче не мога да кажа. Последно като гледах имаше останали апартаменти, но в момента не знам.

# 587
Поредна греда. Намирането на апартамент ми се струва все по-нереално. Днес пак бяхме на оглед на апартамент, много ни хареса. В Павлово, предпоследен етаж, южен, с гледка. 163000 евро за 105 кв.м. с паркомясто и мазе. Много ни хареса и искахме среща със собственика. Малко след като си тръгнахме от огледа се обади прокера на продавача, че се е отказал да продава. Това не е реално. Втори такъв случай за десет дни.
Ще го пуснат пак, но на по висока цена.

# 588
блокчетата на Lotus Homes са на една ръка разстояние от съседните сгради

# 589
Лошо е това, защото иначе наистина изглеждат готино. То вече в Сф НС с шир и простор е трудно да се намери..

# 590
Само си губите времето и нервите.
Обадете се и му предложете 5-10% отгоре. Ако се съгласи, после паксе обадете и се откажете. Това вече е пародия.

# 591
И аз влизам в темата да се оплача как нищо не можем да открием, а времето ни притиска. Търсим 4-стаен или по-голям и предлагането е ограничено или поне за нашия бюджет.
Последно харесвахме един партерен, но реално са два обединени. Отговаря изжцяло на нуждите ни, но се притеснявам далис а спазени всички технически изисквания за обединяване на апартаментите. Те, че се водят 2 отделни ОК, но мен ме интересува махнатите стени дали са били само преградни. Та се чудя има ли как да изнамеря схема на имота от някой регистър. Искам да видя там наистина ли не са носещи стени. Какви дрги подводни камъни може да крие това, че са обединени?
Честно казано се чудя как може само на проблемни имоти да попадаме? Как е възможно каквото и да харесаме и все да има някакъв проблем.

Последна редакция: ср, 21 юли 2021, 21:32 от Анонимен

# 592
Не е пародия.
Реалността е.
Ако при първо пускане на обява, се намират хора, които плащат и даже не обсъждат цената, всеки продавач се чуква (в повечето случаи благодарение на брокер), че може да вземе още повече пари.
Кой би отказал още поне 10-20 хиляди евро отгоре?

# 593
Поредна греда. Намирането на апартамент ми се струва все по-нереално. Днес пак бяхме на оглед на апартамент, много ни хареса. В Павлово, предпоследен етаж, южен, с гледка. 163000 евро за 105 кв.м. с паркомясто и мазе. Много ни хареса и искахме среща със собственика. Малко след като си тръгнахме от огледа се обади прокера на продавача, че се е отказал да продава. Това не е реално. Втори такъв случай за десет дни.
До седмица ще го пусне с 10к отгоре, ако иска да го продава. Другия вариант е да го е обявил да види има ли интерес само.

# 594
Лайкучка на жилище ли се плащат разноски или на човек ? Също как се води в общини и всичко. Ако ще му плащаш по много пъти разни такси ...
За стени ако са махани има начин да се укрепи с колони, може метални и шина, но струва пари

# 595
Вноските са на квадратен метър от РЗП и не ме притесняват. За стената уж е махана по време на строежа и не е укрепена сега с нищо. за съжаление нямам скица на имота за да видя каква се води, а няма как да махна мазилката на етажа над него за да видя тухли ли са. Предполагам, че не е носеща, но като се има предвид, че е партерен и носи цял блок, а и парите не са малко, все пак ми се иска да проверя всичко наред ли е.

# 596
  • София
Нямат ли документация за обединяването?
Ние на два пъти бутахме стени, но за всичко имаме конструктивни становища, че е безопасно и как точно да се направи.

# 597
Нямат ли документация за обединяването?
Ние на два пъти бутахме стени, но за всичко имаме конструктивни становища, че е безопасно и как точно да се направи.

Трябва пак да попитаме. Единственото, което ни каза, че е извършено по време на строежа на блока и че по документи се водят 2 отделни обекта. Това ме наведе на мисълта, че може и да няма документация, но може и да греша. Лошото е, че комуникацията става доста бавно и трудно.

# 598
Брокер ни е жената на един бивш колега. Отсрещните брокери не ги знам. Апартаментът е купен 2019 за 92000 евро на много зелено. Сега го продават със 75%+ надценка. Основно търсим Павлово и Бъкстон, но разширихме с Борово, Овча купел, Гърдова глава, Лагера и Хиподрума. Не искаме да виждаме панелки. Знам абсолютно всички обяви в Павлово къде са и какво не им е наред.

Миналия месец изпуснахме друг заради комисионната на брокера. Беше пуснат за частни лица. Хол, кухня и две спални около 2000 г. за 137000 евро, но брокера искаше 3.6% комисион, което е над 9к лева. Не искахме да ни изнудват и се отказахме. Сега малко ме е яд, защото те се обраха още повече. Вече изобщо няма за тези пари. Май вярно ще ходим под наем.

Последна редакция: ср, 21 юли 2021, 22:40 от PP2106

# 599
https://www.cnbc.com/2021/07/21/how-to-apply-for-rental-assistan … rent%20assistance

Ходете в сащ, раздават им до 18 месеца рентал асистънс Simple Smile а частния им бизнес не може да си намери служители. Но управляващите знаят какво правят и го правят в името на народа.

Общи условия

Активация на акаунт