Гобленарски раздумки - 147

• 55 993
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте! Дали някоя ит вас има ключ за Кюстендилската мома на Солария? Свършиха ми някои от конците, а ми дойде музата да я довърша.

# 256
На фара видях снимките от страница на руска дизайнерка, но следвам толкова много от тях, че не помня коя.
Схема се продава в etsy, вероятно самата авторка я продава:
https://www.etsy.com/listing/702864238/south-lighthouse-cross-st … 0PUFBQUFBR0UwcFB3

Комплектовка има и в али експрес, вероятно крадена:
https://www.aliexpress.com/item/1005001650629426.html?spm=a2g0o. … 19.704e2827QbIGdT

# 257
Аз също завърших едно малко хелоуийнско гобленче и имам един почнат миналата година, ако ми дойде музата и желанието няма да е зле да го завърша.

Последна редакция: пн, 06 сеп 2021, 05:21 от Calli

# 258
  • Бургас
Ох, какви сте зарибяващи с тези хелуински гобленчета, успокоявам се че и на моя семплер си имам едно кътче да се изкефя и аз....Зори тази къщичка на синя панама  много ме заинтригува но с тези луни и тикви ми одрязаха мерака Sweat

Последна редакция: пн, 06 сеп 2021, 07:47 от pyypi

# 259
  • sof
Напълнихте ми оЧото, много сте вдъхновяващи! Браво! Да запитам някой вече има ли опит с поръчки от трети за ЕС страни във връзка с митническите формалности? Как е, че си мисля да поръчвам по хобито от Щатите?

Честит Празник! Съединението е голяма работа във всеки смисъл и до сега.

# 260
Благодаря, момичета! Нямах предвид точно тези, а от този вид. Аз съм начинаещи, досега си поръчвам готови окомплектовани от бг сайтове, но често трудно си харесвам какво да избера. Иска ми се нещо готино, тук малко са замръзнали предлаганите гоблени като от едно време. Та отговорих си на въпроса, че трябва да търся по чужди сайтове Simple Smile

# 261
Благодаря, момичета! Нямах предвид точно тези, а от този вид. Аз съм начинаещи, досега си поръчвам готови окомплектовани от бг сайтове, но често трудно си харесвам какво да избера. Иска ми се нещо готино, тук малко са замръзнали предлаганите гоблени като от едно време. Та отговорих си на въпроса, че трябва да търся по чужди сайтове Simple Smile

Алмонд, намери си схемички от интернет и си купи конците и панамата. В Pinterest има страшно много, както и по руските сайтове. Даже скоро намерих един коледен на HAED.
В България наистина са ужасно остарели готовите комплекти.

# 262
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
недейте така... на едро.
в Аксиома има чудесни гоблени на руски, украински и май молдовски фирми. предлагаха и Ланарте и Херитидж преди година-две, сега не знам как е.
във Варна има една недолюбвана фирма, те пък са официалните представители на Дименшънс за България.

не е като да няма избор. опитвам се да се сетя къде има само стари класически модели и честно ми е трудно да се сетя. навсякъде, където съм ходила има Казанлък, Заря и Милена стил с класическите, но има и по-съвременни.

# 263
  • Благоевград
Момичета, отдавна се каня да ви питам. Има някакви програмки, за таблет/телефон, за бродиране, за гледане на схемите имам предвид. Останала съм с впечатление, че може да се маркира например пошитото и т.н. . Някой ползва ли такава или ако може да предложи някоя... не знам как да търся.
Аз ползвам Cross stitch paradise - безплатна е, но е само за андроид. Файловете трябва да са xsd формат. Можете да потърсите клипове в you tube.

# 264
недейте така... на едро.
в Аксиома има чудесни гоблени на руски, украински и май молдовски фирми. предлагаха и Ланарте и Херитидж преди година-две, сега не знам как е.
във Варна има една недолюбвана фирма, те пък са официалните представители на Дименшънс за България.

не е като да няма избор. опитвам се да се сетя къде има само стари класически модели и честно ми е трудно да се сетя. навсякъде, където съм ходила има Казанлък, Заря и Милена стил с класическите, но има и по-съвременни.

Ааа не, аз говоря за тип Милена стил и подобни.
Иначе разбира се, че има посредници и може да се намери хубав гоблен. Има много хора, които поръчват.

# 265
Тук на този сайт има доста гоблени на няколко фирми Доме, Лука-С и Анхор https://sellina.eu/%d0%b3%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b8
Моето "Селце" е от тук.

# 266
момичета, харесала съм този гоблен, свалих си и схемата, смятам да го ушия на светло синя Аида.Моля, ако някой го е шил да сподели мнение.

# 267
Това е гоблен на Дименшънс, присъства и в моите бъдещи планове Grinning. Виждала съм много отшиви при рускините, страхотен е, Ето една снимка :

А тук има и видео :

https://www.youtube.com/watch?v=quNt3sHYW5E

# 268
Зори, благодаря! ето отшив и на светло синя основа. Който е запознат оригиналният на Дим на каква основа се шие?

# 269
Точно на светлосиня се шие, но понякога от монитора, обработка и снимане излиза бяла, особено ако няма бял фон с който да се сравни и да си проличи, че е цветна. Но светлосиньото Дименшънско е малко по-светло от обикновената светлосиня Аида.

Общи условия

Активация на акаунт